Vakantie in Australië
Boek uw vakantie naar Australië bij Pacific Island Travel

Voor uw vakantie naar Australië bent u op de juiste pagina beland! Pacific Island Travel is al jarenlang de nummer 1 specialist in het samenstellen en organiseren van reizen naar Australië. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u bij ons een geweldige rondreis op maat naar het land van ‘Down Under’ boeken. Bent u benieuwd naar de rondreizen die wij aanbieden naar Australië? Lees dan snel verder voor meer informatie over uw droomvakantie.

Over Australië

Australië wordt ook wel het land van 'Down Under' genoemd. Het is meer een continent dan een eiland. Dit enorm uitgestrekte land is zo groot als de Verenigde Staten van Amerika en heeft een bevolking die in aantal nauwelijks groter is dan die van Nederland. Doordat het land in omvang zo groot is, is er een grote diversiteit aan landschappen en klimaat. Dit maakt het zeer interessant om een rondreis door Australië te maken en totaal verschillende ervaringen binnen één reis te combineren. Bovendien is het een bestemming die u gedurende het hele jaar kunt bezoeken.

Regio’s die u kunt bezoeken tijdens uw rondreis door Australië

Tijdens uw vakantie in Australië kunt u verschillende regio’s bezoeken, met elk hun eigen kenmerkende karakteristiek en landschap. De 'Outback', of ook wel het 'Red Centre'. Het ruige en ongerepte binnenland met z'n woenstijnen, het opvallende rode zand, de bijzondere steenformaties en eindeloze bushvlaktes met rondhoppende kangoeroes.

In het noorden vindt u bij Darwin, of eigenlijk meer omvattend de 'Top End', een uniek landschap met veel diversiteit. Moerassen, bushland, watervallen, rivieren die bewoond worden door de fameuze 'salties' (zoutwaterkrokodillen) en majestueuze canyons. Het tropische klimaat brengt superlatieven met zich mee: variërend van droge hitte tot de benauwde 'build-up' die uitmondt in het regenseizoen.  

De grond langs de oostkust is veel vruchtbaarder dan de grond in het noorden. De kuststrook, met een lengte van 4.000 km en een breedte van 100 km in het noorden (Queensland) tot meer dan 500 km in het zuiden (New South Wales en Victoria), vormt dan ook het best ontwikkelde gebied van Australië. Hier liggen de miljoenensteden Sydney, Melbourne en Brisbane. Rondreizen door Australië bevatten vaak een bezoek aan één, of meerdere, van deze steden.

Queensland biedt het unieke Great Barrier Reef. Uniek door zijn omvang en enorme rijkdom aan onderwaterleven. Maar ook de oogverblindende Whitsunday Islands en het tropische noorden van Queensland zijn echte eyecatchers. Het tropische Daintree National Park met weelderig groen, mangrovebossen en zoutwater krokodillen in het noorden en Lamington National Park in het zuiden van Queensland vormen samen met plaatsen als Brisbane, Cairns en Noosa een mooie mix aan Australische bezienswaardigheden.

South Australia noemt zichzelf de 'festival state'. Het heeft zichzelf culinair op de kaart gezet met het 'Adelaide Food & Wine' festival en 'Taste Australia', maar biedt ook o.a. het 'Adelaide festival of Arts' en het 'Adelaide Cabaret Festival', voor ieder wat wils! Naast de festivals heeft South Australia nog veel meer te bieden: de prachtig glooiende Adelaide Hils, het ruige Flinders Ranges National Park en de prachtige natuur op Kangaroo Island. 

Victoria is de staat waarvan Melbourne de hoofdstad is. Een moderne stad met een levendig nachtleven en veel street art. Melbourne is tevens de stad waar de Australian Open (tennis) en jaarlijkse start van het Formule 1 seizoen plaatsvindt. Naast deze bruisende stad, heeft Victoria nog veel meer te bieden. Melbourne vormt de gateway tot de beroemde Great Ocean Road en ook Wilsons Promontory en The Grampians National Park worden in veel rondreizen door Australië opgenomen.

New South Wales vormt voor veel Australië vakanties het startpunt, Sydney is een geliefde stad van aankomst! Eigenlijk is Sydney een hoofdstuk apart. Met de levendige cultuur, prachtige baaien, mooie wijken, vele excursiemogelijkheden én de Blue Mountains in de achtertuin. Een erg fijne start van een rondreis door Australië! De staat zelf heeft ook veel te bieden. Van het laid-back plaatsje Byron Bay tot één van de witste zandstrand ter wereld, Hyams Beach, en de wijngaarden van Hunter Valley. Een heerlijk ontspannen begin van uw vakantie in Australië.

De miljoenenstad Perth, de meest afgelegen stedelijke agglomeratie ter wereld, bevindt zich aan de westkust van Australië. Een spectaculaire kust die door de ongereptheid minder vaak bezocht wordt. Western Australia staat garant voor avontuur, maar ook voor lange afstanden. De route van Perth naar Broome, of v.v., is geliefd onder reizigers die rust en avontuur willen combineren. Hier kunt u Ningaloo Reef bezoeken, het minder bekende maar beter bereikbare, kleine zusje van het Great Barrier Reef. Karijini National Park biedt ruige kloven en heerlijke plekken om te zwemmen. Dales Gorge en Fortescue Falls zijn enkele van de highlights van dit nationaal park.

Het eiland Tasmanië vormt het meest zuidelijk gelegen deel van Australië en is een bestemming op zich. Klimaat, mensen en natuur wijken hier het meest af van het 'vasteland' van Australië. Tasmanië staat bekend om zijn prachtige natuur, een heerlijke basis voor een actieve vakantie! Highlights zijn o.a. Cradle Mountain en Freycinet Bay.

De reismogelijkheden tijdens uw vakantie naar Australië

Australië is een heerlijke vakantiebestemming om op eigen gelegenheid te verkennen met een huurauto of camper. Onderstaand vindt u links naar de deelstaten van Australië, waar u weer verdere links vindt naar een veelvoud van reisbestemmingen, zoals streken, steden, dorpjes en natuurparken. Ook vindt u per locatie suggesties voor hotels, excursies en meerdaagse tours.

Om een idee te krijgen van de reismogelijkheden tijdens uw rondreis door Australië kunt u ook een kijkje nemen bij de selfdrives, die we hebben samengesteld om Australië te verkennen. U vindt op die manier een groot aantal routevoorbeelden die u met uw huurauto of camper kunt volgen. Maar uiteraard zijn er tijdens uw vakantie in Australië ook reismogelijkheden per trein, cruiseboot en vliegtuig.

Kerngegevens van Australië

  • Landoppervlak: 7.686.848 km²
  • Inwoners: 24.702.900 (2017) 
  • Inwoners per km²: 3,2
  • Hoofdstad: Canberra

Algemene informatie over Australië

Wilt u zich verder verdiepen in de achtergrond van Australië? Bekijk dan hieronder de algemene informatie, zoals de geschiedenis, cultuur en het klimaat van Australië. Hiermee bereidt u zich nog beter voor op uw rondreis Australië. 

Neem contact op met de specialist voor uw vakantie in Australië

Wilt u genieten van een fantastische vakantie in Australië? Onze reisspecialisten helpen u graag met een op maat gemaakte reis door Australië. Voor meer informatie kunt u onze kantoren in Amsterdam en Breda elke werkdag bereiken tussen 09:00 uur en 17:00 uur. U krijgt een ervaren reisspecialist aan de telefoon die u helpt met het samenstellen en organiseren van uw rondreis in Australië!