Auto huren in Australië
Car rental in het land van Down Under

Een auto huren in Australië is ideaal. Australië, of ‘Down Under’ zoals het ook bekend staan, is het perfecte land om zelf met een huurauto te verkennen. De wegen zijn goed, de richtingen worden goed aangeven en het verkeer is rustig. Natuurlijk kent Australië grote afstanden, maar dit hoeft geen probleem te zijn als u een auto huurt in Australië. Om deze afstanden te overbruggen, heeft u een vooral een zorgvuldige planning nodig. Natuurlijk willen wij u hier mee helpen als u een auto huurt in Australië. Bij sommige routes kunt u te maken krijgen met tolwegen of ferry-oversteken. Indien nodig, informeren wij u hier graag over. Bij de selfdrive-routes kunt u een groot aantal routebeschrijvingen vinden. Deze routes u alvast een eerste idee van de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook zelf uw eigen route uitstippelen als u een auto huurt in Down Under.

Aanbod auto’s huren in Australië

In principe is de keuze qua het autotype en het bedrijf helemaal aan u. Voor autoverhuur in Australië, bieden wij een aantal autoverhuurders aan. Hierbij kan u denken aan Europcar, Hertz, Thrifty/Territory. Er kunnen verschillen zijn tussen deze autoverhuurders, maar over het algemeen zijn deze klein. Voor deze verschillen, kunt u denken aan de voorwaarden en de tarieven. 

Als u eraan denkt om een auto te huren in Australië, moet u er rekening mee houden dat er standaard slechts een basisverzekering is inbegrepen. Deze komt meestal met een relatief hoog eigen risico. U kunt uw eigen risico verminderen door een aanvullende verzekering af te sluiten. Wij adviseren dit dan ook als u een auto huurt in Australië. Deze wordt ook op de offerte vermeld. 

Autoverhuurders in Australie

Om een auto te huren in Australië, komen ook een paar voorwaarden kijken. Hierbij moet u denken aan verzekeringen, eigen risico en bijkomende kosten. Deze staan vermeld bij de desbetreffende huurmaatschappij. Om een huurauto in Australië te besturen, moet de bestuurder minimaal 21 jaar zijn. Een Nederlands rijbewijs is voldoende voor autohuur in Australië. Wij raden wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen.  Er moet een deposit worden gesteld als u uw huurauto ophaalt, houd hier rekening mee. Dit is per creditcard.

Fourwheeldrive terreinauto’s huren in Australië

Australië kent een prachtige Outback. Dit is dan ook een perfecte locatie voor 4wds. U komt op schitterende plekken waar een normale auto niet kan komen. Dit is natuurlijk een avontuur op zich, zeker als u er al over nadenkt om een auto te huren in Australië. Wij hebben op verzoek gedetailleerde beschrijvingen gemaakt van verschillende tracks. Deze zijn bijvoorbeeld:

 • Birdsville Track (SA-NSW)
 • Canning Stock Route (WA)
 • Gibb River Road (WA)
 • Gunbarrel Highway (NT-WA)
 • Mereenie Loop Road (NT)
 • Oodnadatta Track (SA-NT)
 • Tanami Track (NT-WA)

Dit zijn serieuze ‘’4wd tracks’’. Wij adviseren u dan ook om een zogenaamde ‘’longwheelbase’’ terrainauto te huren. Hierbij kan u denken aan een Toyota Landcruiser.

Bovendien vereist het berijden van deze "Tracks" een goede voorbereiding. U dient rekening te houden met het seizoen (regen) en het beperkte aanbod van benzine/diesel langs deze "Tracks". U dient met name zeer voorzichtig te zijn bij het oversteken van riviertjes. In bepaalde situaties en op een aantal trajecten is schadedekking van de auto's zeer beperkt (bijv. het traject naar Jim Jim en Twin Falls in het Kakadu National Park).

De zgn. "shortwheelbase" terreinauto's (zoals de Toyota RAV4) adviseren we meer voor kortere onverharde trajecten, zoals ondermeer bij:

 • Fraser Island
 • Kangaroo Island (westzijde)
 • Moorenie Loop Road (tussen Alice Springs en Kings Canyon)
 • Snowy Mountains ('s winters)

Op de Bloomfield Track in Queensland (ten noorden van Daintree National Park) mag u alleen met een "longwheelbase" terreinauto van Hertz rijden. We bieden 4wd's aan van verhuurmaatschappijen, zoals Hertz en Thrifty.

Houdt u er rekening mee dat bij de meeste 4WD autoverhuurders standaard slechts een basisverzekering is inbegrepen met een relatief hoog eigen risico (excess). We adviseren u dit eigen risico te verminderen door het afsluiten van een aanvullende verzekering. We vermelden deze op de offerte.

4WD autoverhuurders in Australie

De voorwaarden en informatie omtrent verzekeringen, eigen risico en bijkomende kosten van 4WD autohuur staan vermeld bij de betreffende huurmaatschappij. De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn. Een Nederlands rijbewijs is voldoende om te mogen rijden doch een internationaal rijbewijs is raadzaam. Houdt u er rekening mee dat u een deposit moet stellen bij afhalen van de auto (per creditcard).

Shortweelbase terreinauto’s huren in Australië

Er bestaan ook de zogenaamde ‘’shortwheelbase’’ terreinauto’s. Hierbij kunt u denken aan de Toyota RAV4. Deze adviseren wij voor kortere onverharde trajecten. Voorbeelden van trajecten: 

Fraser Island
Kangaroo Island (westzijde)
Moorenie Loop Road ( tussen Alice Springs en Kings Canyon)
Snowy Mountains (’s winters)

Hier moet u rekening mee houden bij de autohuur in Australië

Als u een auto huurt in Australië, moet u rekening houden met verschillende dingen. Zo mag u op de Bloomfield Track in Queensland alleen met een ‘’longwheelbase’’ terreinauto van Hertz rijden. Bloomfield Track is gelegen ten noorden van Daintree National Park. Wij bieden 4wd’s aan van verschillende verhuurmaatschappijen, zoals Hertz en Thrifty.

Voorwaarden voor auto huren in Australië

Om een auto te huren in Australië, komen ook een paar voorwaarden kijken. Hierbij moet u denken aan verzekeringen, eigen risico en bijkomende kosten. Deze staan vermeld bij de desbetreffende huurmaatschappij. Om een huurauto in Australië te besturen, moet de bestuurder minimaal 21 jaar zijn. Een Nederlands rijbewijs is voldoende voor autohuur in Australië. Wij raden wel aan om een internationaal rijbewijs aan te schaffen.  Er moet een deposit worden gesteld als u uw huurauto ophaalt, houd hier rekening mee. Dit is per creditcard. Zo kunt u een auto huren in Australië.