Vakantie in Australië
Boek Australië bij Pacific Island Travel


Wilt u op vakantie naar Australië? Dan bent u nu op de juiste pagina beland! Pacific Island Travel is al jarenlang de nummer 1 specialist als het gaat om reizen naar Australië. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u bij ons voordelig een rondreis op maat naar het land van ‘Down Under’ boeken. Benieuwd naar de rondreizen die wij aanbieden naar Australië? Lees dan snel verder voor meer informatie over uw droomvakantie.

Over Australië

Australië wordt ook wel het land van "Down Under" genoemd. Het is meer een continent dan een eiland. Dit enorm uitgestrekte land is zo groot als de Verenigde Staten van Amerika en heeft een bevolking die nauwelijks groter is dan die van Nederland. Doordat het land zo groot is, is er een grote diversiteit aan landschappen. Dit maakt het voor u zeer interessant om een rondreis door Australië te maken.

Regio’s die u kunt bezoeken tijdens uw rondreis door Australië

Tijdens uw vakantie in Australië kunt u verschillende regio’s bezoeken, met elk hun eigen kenmerkende landschap. Het meest dominerend is "The Outback", het woestijnachtige binnenland met z'n rode zand, vreemde steenformaties en eindeloze bushvlaktes. In het noorden vindt u, bij Darwin, een uniek gebied vol moerassen, jungle en canyons.

Aan de oostkust is de grond veel vruchtbaarder. De 4.000 km lange kuststrook, die een breedte heeft van 100 km in het noorden (in Queensland) tot meer dan 500 km in het zuiden (in New South Wales en Victoria), is het best ontwikkelde gebied van Australië. In dit gebied liggen de miljoenensteden Sydney, Melbourne en Brisbane. Bij veel rondreizen door Australië worden deze steden in ieder geval bezocht.

Aan de westkust ligt de miljoenenstad Perth, de meest afgelegen stedelijke agglomeratie ter wereld. Het eiland Tasmanië vormt het meest zuidelijkst gelegen deel van Australië. Klimaat, mensen en natuur wijken hier af van de rest van Australië. En dan is er nog het unieke "Great Barrier Reef". Uniek in z'n omvang en rijkdom aan onderwaterleven.

De reismogelijkheden tijdens uw vakantie naar Australië

Australië is een heerlijke vakantiebestemming om op eigen gelegenheid te verkennen met een huurauto of camper. Onderstaand vindt u links naar de deelstaten van Australië, waar u weer verdere links vindt naar een veelvoud van reisbestemmingen, zoals streken, steden, dorpjes en natuurparken. Ook vindt u per locatie suggesties voor hotels, excursies en meerdaagse tours.

Om een idee te krijgen van de reismogelijkheden tijdens uw rondreis door Australië kunt u ook een kijkje nemen bij de selfdrives, die we hebben samengesteld om Australië te verkennen. U vindt op die manier een groot aantal routevoorbeelden die u met uw huurauto of camper kunt volgen. Maar uiteraard zijn er tijdens uw vakantie in Australië ook reismogelijkheden per trein, cruiseboot en vliegtuig.

Kerngegevens van Australië

  • Landoppervlak: 7.686.848 km²
  • Inwoners: 24.702.900 (2017) 
  • Inwoners per km²: 3,2
  • Hoofdstad: Canberra

Algemene informatie over Australië

Wilt u zich verder verdiepen in de achtergrond van Australië? Bekijk dan hieronder de algemene informatie, zoals de geschiedenis, cultuur en het klimaat van Australië. Hiermee bereidt u zich nog beter voor op uw rondreis Australië. 

Neem contact op met de specialist voor uw vakantie in Australië

Wilt u genieten van een fantastische vakantie in Australië? Onze rondreis specialisten helpen u graag met een op maat gemaakte reis door Australië. Voor meer informatie kunt u onze kantoren in Amsterdam en Breda elke werkdag bereiken tussen 09:00 uur en 17:00 uur. U krijgt altijd een specialist aan de telefoon die u uitstekend kan helpen met het uitzoeken van uw rondreis in Australië!