Vakantie Tonga

Boek uw droomreis naar Tonga bij Pacific Island Travel

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie naar Tonga? Tonga is een eilandengroep in de Stille Oceaan, waar de tijd echt even stil heeft gestaan. Geniet van dit prachtige paradijs en ontdek de oase van rust tijdens uw vakantie in Tonga! 

Koningen ontmoeten de Zuidzee

Tupou de Zesde, de koning van Tonga, bezit een koninkrijk van 169 eilanden. Ongeveer 40 daarvan zijn onbewoond. De eilanden werden vroeger de 'Friendly Islands' genoemd en zijn adembenemend mooi. Ze zijn onderverdeeld in het hoofdeiland Tongatapu en de eilandengroepen Ha'apai en Vava'u. De Tonganen eten graag en ze eten goed. Groot en rond is hier het gangbare schoonheidsideaal. In dit zeilparadijs treft u ook bultrugwalvissen aan. U kunt deze grote zoogdieren observeren wanneer ze hun jongen ter wereld brengen.

Geografie Tonga

Het koninkrijk Tonga is de oudste en enige overgebleven Polynesische koninkrijk. Tonga ligt midden in de Stille Zuidzee, het ligt 500 km ten oosten van Fiji, 1.000 km ten zuiden van Samoa, 1.200 km ten westen van Niue (dat weer 1.000 km ten westen van de Cookeilanden ligt) en 2.000 km ten noordoosten van Nieuw-Zeeland. De 170 eilanden van Tonga liggen verspreid over een gebied van 700.000 km², waarvan er slechts 36 permanent bewoond zijn.


De eilanden van Tonga kunnen opgedeeld worden in drie groepen:

  • Tongatapu & Eua (zuidelijke eilandengroep, bestaande uitheuvelachtige schildvulkanen)
  • Ha'apai (centrale eilandengroep, bestaande uit atollen)
  • Vava'u (noordelijke eilandengroep, bestaande uit "raised atols")

Koning George Tupou I voegde de drie groepen samen tot Tonga in 1875.

De eilanden van Tonga

Vavau kids | vakantie Tonga

Vavau

Één van de mooiste duikplekken ter wereld

Vanaf de koraalriffen zwemt u donkere grotten binnen, waar Vava'u beroemd om is. Het voedselrijke water brengt leven naar de koraalriffen voor de kust van de Vava'u eilanden. Er zijn maar drie landen ter wereld waar u met walvissen kunt zwemmen, Tonga is er één van. De dieren zijn enorm, maar ze zijn ongevaarlijk.

Ha'apai divers at matafonua | vakantie Tonga

Haapai

Paradijs voor duikers en snorkelaars

Ha'apai bestaat uit paradijselijke atol-eilanden, met verlaten witte zandstranden, turquoise lagunes vol tropische vissen. In de verte heeft u zicht op steil oprijzende vulkanen, waar u rook uit ziet oprijzen.

Tonga Kids | rondreis Tonga

Eua

Prachtig en ongerept

Eua Island is ruig heuvelachtig eiland, het hoogste punt is 330 meter. Het eiland is nog nauwelijks ontdekt door toeristen, het zijn vooral wandelaars en natuurliefhebbers die hier komen. Er zijn geen hotels op het eiland maar uitsluitend een paar kleine guesthouses.

Ha'atufu Beach Tongatapu | vakantie Tonga

Tongatapu

Het hoofdeiland van Tonga

Tongatapu is vanuit cultureel en historisch perspectief een interessant eiland, vanwege een groot aantal historische plaatsen en culturele manifestaties. Op Tongatapu zetelt al eeuwenlang het koningshuis van Tonga.

Het leven in Tonga

De Tonga eilanden liggen vlakbij de 180 graden meridiaan, die de datumgrens bepaalt. Maar in Tonga lijkt de tijd stil te staan. Tijdens uw vakantie op Tonga zult u merken dat het leven van de eilandbewoners zeer eenvoudig is. Geloof, traditie, eten en een dak boven het hoofd zijn de enige belangrijke zaken in het leven op Tonga.

Zondag op Tonga

Alleen op zondag gebeurt er echt wat op Tonga. Dan dragen Tongans hun mooiste kleren. Prachtige gewaden, geweven van palmbladeren. Dan roept de kerk. Voor elke tweehonderd eilandbewoners is er een kerk in Tonga. Vrijwel iedereen is gelovig. Nergens klinken de psalmen harder dan in dit deel van Polynesië

Oase van rust tijdens uw vakantie in Tonga

De rest van de week zijn de eilanden van Tonga een oase van rust. De boten gaan de zee op, de mannen vangen vis voor het avondmaal. De vrouwen weven de gewaden in de hutten gemaakt van palmbladeren. Zodra er genoeg eten is gevangen, doen de Tongans waar ze goed in zijn: genieten van hun eigen paradijs.

Kerngegevens van Tonga

  • Oppervlakte: 747 km² (4,2% water)
  • Inwoners: 105.323
  • Inwoners per km²: 141
  • Hoofdeiland: Tongatapu
  • Hoofdstad: Nuku'alofa

Vakantie Tonga boeken

Uw reis naar Tonga boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis naar Tonga samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.