Vakantie Tonga

Boek uw droomreis naar Tonga bij Pacific Island Travel

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie naar Tonga? Tonga is een eilandengroep in de Stille Oceaan, waar de tijd echt even stil heeft gestaan. Geniet van dit prachtige paradijs en ontdek de oase van rust tijdens uw vakantie in Tonga! 
 

Tips voor uw vakantie op Tonga! Uw droomreis, onze specialiteit!

Op deze pagina vindt u alles over Tonga, zoals geografische informatie, bereikbaarheid, bezienswaardigheden, het lokale leven en praktische informatie zodat u onbezorgd op vakantie naar Tonga gaat.

Geografie Tonga

Het koninkrijk Tonga is de oudste en enige overgebleven Polynesische koninkrijk. Tonga ligt midden in de Stille Zuidzee, het ligt 500 km ten oosten van Fiji, 1000 km ten zuiden van Samoa, 1200km ten westen van Niue (dat weer 1000 km ten westen van de Cook eilanden ligt) en 2000km ten noordoosten van Nieuw-Zeeland. De 170 eilanden van Tonga liggen verspreid over een gebied van 700.000 km², waarvan er slechts 36 permanent bewoond zijn.


De eilanden van Tonga kunnen opgedeeld worden in drie groepen:

  • Tongatapu & Eua (zuidelijke eilandengroep, bestaande uitheuvelachtige schildvulkanen)
  • Ha'apai (centrale eilandengroep, bestaande uit atollen)
  • Vava'u (noordelijke eilandengroep, bestaande uit "raised atols")

Koning George Tupou I voegde de drie groepen samen tot Tonga in 1875.

Het leven in Tonga

De Tonga eilanden liggen vlakbij de 180 graden meridiaan, die de datumgrens bepaald. Maar in Tonga lijkt de tijd stil te staan. Tijdens uw vakantie op Tonga zult u merken dat het leven van de eilandbewoners zeer eenvoudig is. Geloof, traditie, eten en een dak boven het hoofd zijn de enige belangrijke zaken in het leven op Tonga.

Zondag op Tonga

Alleen op zondag gebeurt er echt wat op Tonga. Dan dragen Tongans hun mooiste kleren, prachtige gewaden, geweven van palmbladeren. Dan roept de kerk. Voor elke tweehonderd eilandbewoners is er een kerk in Tonga. Vrijwel iedereen is gelovig. Nergens klinken de psalmen harder dan in dit deel van Polynesië

Oase van rust tijdens uw vakantie in Tonga

De rest van de week zijn de eilanden van Tonga een oase van rust. De boten gaan de zee op, de mannen vangen vis voor het avondmaal. De vrouwen weven de gewaden in de hutten gemaakt van palmbladeren. Zodra er genoeg eten is gevangen, doen de Tongans waar ze goed in zijn: genieten van hun eigen paradijs.

Kerngegevens van Tonga

  • Oppervlakte: 747 km² (4,2% water)
  • Inwoners: 105.323
  • Inwoners per km²: 141
  • Hoofdeiland: Tongatapu
  • Hoofdstad: Nuku'alofa

Regionale informatie over Tonga

Op vakantie naar Tonga

Met een vakantie naar Tonga, bent u verzekerd van prachtige natuur en een oase van rust. Wilt u graag meer informatie over Tonga? Download dan de brochure of neem contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over een vakantie naar Tonga!