Vakantie in Fiji
Bula - Welkom in Fiji! Tips voor uw vakantie Fiji! Uw droomreis, onze specialiteit!

Op zoek naar een paradijs om tot rust te komen? Ga dan op vakantie naar Fiji! Met de meer dan 300 eilandjes die Fiji telt, is het aanbod van parelwitte stranden, helderblauw water met prachtige koraalriffen en palmbomen ongekend!

 

Tips voor uw vakantie Fiji! Uw droomreis, onze specialiteit!

Bula - Welkom in Fiji! Op deze pagina vindt u alles over Fiji, zoals geografische informatie, de natuur, onderwaterwereld en praktische informatie zodat u goed voorbereid op vakantie naar Fiji kunt!

Over Fiji

De Fiji eilanden zijn centraal gelegen in de Stille Zuidzee, met alle facetten van een aards paradijs. Eens berucht als de "kannibaal-eilanden", nu veel meer bekend om zijn actieve, kleurrijke samenleving. Tijdens een vakantie op Fiji zult u merken dat het land een grote variatie in landschappen en koraalriffen kent. Van vulkanisch gebergte met bergmeren tot ongerepte koraalatollen. Meest opmerkelijk is de integratie van traditionele gebruiken en kunst in het hedendaagse leven.

Bevolking op Fiji

Tijdens uw vakantie op Fiji ervaart u bij aankomst al snel de gemoedelijke sfeer, die zo kenmerkend is voor deze eilandengroep. De oorspronkelijke bevolking van Fiji is een mix van Melanesische en Polynesische volken. Het bestuur van Fiji is in handen van deze oorspronkelijke bewoners, waarop stamhoofden (Ratu's) en koningen (Toi's) nog grote invloed hebben. In Fiji wonen ook veel Indiërs, afstammelingen van de door de Engelsen naar Fiji gebrachte plantagewerkers.

Geografie Fiji

Fiji ligt in het overgangsgebied van Melanesië naar Polynesië. Rondom liggen de eilandstaten Tuvalu, Wallis & Futuna, Tonga (in het noorden en oosten), Nieuw- Caledonië en Vanuatu (in het westen). Recht onder Fiji ligt Nieuw-Zeeland. De 18.376 vierkante kilometer metende archipel bestaat uit twee grote eilanden (Viti Levu en Vanua Levu), omringd door 318 kleine eilandjes, waarvan de helft bewoond is, en honderden riffen en rotsen die voor bewoning ongeschikt zijn. Ver in het noorden ligt het eenzame eiland Rotuma. Het totale land- en wateroppervlak bedraagt ongeveer 1.290.000 vierkante kilometer.

Onderwaterwereld van Fiji

Tijdens een vakantie in Fiji kunt u niet om de prachtige onderwaterwereld heen. Deze is namelijk spectaculair te noemen! Voor zowel de beginnende als de ervaren duiker zijn de eilandjes van de Yasawa archipel uitermate geschikt. De onderwaterwereld rond deze eilandjes is ontzettend kleurrijk en vol met vissen, haaien en walvissen. Daarnaast vindt u op deze eilanden ook talloze wandelroutes door het ruige binnenland. Ook het kleine eiland Ono ten noorden van het eiland Kadavu mag u niet overslaan. Hier kunt u geweldig snorkelen met reuzenmanta's

Kerngegevens van Fiji

  • Landoppervlak: 18.272 km²
  • Zeeoppervlak: 1.290.000 km²
  • Aantal eilanden: 320
  • Aantal bewoonde eilanden: 150
  • Inwoners: 950.000
  • Inwoners per km²: 40
  • Hoofdeiland: Viti Levu
  • Hoofdstad: Suva
  • Inwoners op het hoofdeiland: 80%

Op vakantie naar Fiji

Tijdens een vakantie in Fiji geniet u van de mooiste stranden ter wereld, omgeven door prachtige koraalriffen. Wilt u graag meer informatie over Fiji? Download dan de brochure of neem contact met ons op. Onze medewerkers vertellen u graag meer, zodat u onbezorgd op vakantie naar Fiji kunt!