Vakantie op Fiji - vakanties om bij weg te dromen

Alles over Fiji! Uw droomreis, onze specialiteit!

Bula - Welkom in Fiji! Op deze pagina vindt u alles over Fiji, zoals geografische informatie, de natuur, onderwaterwereld en praktische informatie zodat u goed voorbereid op vakantie naar Fiji kunt!

Ontmoet de meest vriendelijke bevolking op aarde en ervaar de spectaculaire mix van vulkanisch gebergte met bergmeren tot ongerepte koraalatollen met verlaten zandstranden omringd door helder turkooisblauw water.

Bezoek niet alleen het wereldberoemde filmdecor van de Yasawa en Mamanuca eilanden, maar ontdek ook het minder toeristische Taveuni eiland of de mooiste duikplek van Fiji, de Somosomo Strait. Laat je inspireren door de zingende Fijianen omhuld met bloemenkettingen en gekleed in rokken van palmbladeren.Probeer ook zeker eens de traditionele drank: Cava. Dompel je onder in de cultuur van Fiji of waan je in het paradijs op een van de vele onbewoonde eilandjes, de een nog mooier dan de ander.

Regionale Informatie over Fiji

Vakantie Viti Levu | Fiji reis

Viti Levu

Het veelzijdige hoofdeiland

Viti Levu is het hoofdeiland van Fiji en is aan alle kanten omgeven door diverse prachtige buiteneilanden, sommigen gewoon per boot bereikbaar.

Viwa Island Resort | vakantie Fiji

Yasawa Group

De prachtige eilanden van de Yasawas

De Yasawa eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn bergachtig, met toppen tussen de 250 en 600 meter. U vindt hier ook prachtige zandstranden.

Strand Matamanoa | Vakantie Fiji

Mamanuca Group

De idyllische eilanden van de Mamanucas

De Mamanuca eilanden liggen naast het hoofdeiland Yasawa. U ervaart hier echt de paradijselijke eilanden met palmbomen en een hagelwitte stranden.

onderwater wereld Kadavu | Vakantie Fiji

Kadavu

Één van de beste duiklocaties in de Pacific

Kadavu is het meest zuidelijk gelegen eiland van Fiji. Het staat bekend om zijn ongerepte natuur, prachtige zandstranden en schitterende koraalriffen.

Vanua Levu | vakantie Fiji

Vanua Levu

Natuureiland Vanua Levu

Het tweede grootste eiland van Fiji, maar minder bezocht door toeristen. Het landschap wordt gedomineerd door plantages en bergen begroeid met een dicht regenwoud.

Taveuni | Vakantie Fiji

Taveuni

Met ene been op maandag en andere op dinsdag staan

Taveuni heeft een ruig bergachtig binnenland dat met een regenwoud is begroeid. De omtrek bestaan uit prachtige witte zandstranden.

Over Fiji

De Fiji eilanden zijn centraal gelegen in de Stille Zuidzee, met alle facetten van een aards paradijs. Eens berucht als de "kannibaal-eilanden", nu veel meer bekend om zijn actieve, kleurrijke samenleving. Tijdens een vakantie op Fiji zult u merken dat het land een grote variatie in landschappen en koraalriffen kent. Van vulkanisch gebergte met bergmeren tot ongerepte koraalatollen. Meest opmerkelijk is de integratie van traditionele gebruiken en kunst in het hedendaagse leven.

Bevolking op Fiji

Tijdens uw vakantie op Fiji ervaart u bij aankomst al snel de gemoedelijke sfeer, die zo kenmerkend is voor deze eilandengroep. De oorspronkelijke bevolking van Fiji is een mix van Melanesische en Polynesische volken. Het bestuur van Fiji is in handen van deze oorspronkelijke bewoners, waarop stamhoofden (Ratu's) en koningen (Toi's) nog grote invloed hebben. In Fiji wonen ook veel Indiërs, afstammelingen van de door de Engelsen naar Fiji gebrachte plantagewerkers.

Onderwaterwereld van Fiji

Tijdens een vakantie in Fiji kunt u niet om de prachtige onderwaterwereld heen. Deze is namelijk spectaculair te noemen! Voor zowel de beginnende als de ervaren duiker zijn de eilandjes van de Yasawa archipel uitermate geschikt. De onderwaterwereld rond deze eilandjes is ontzettend kleurrijk en vol met vissen, haaien en walvissen. Daarnaast vindt u op deze eilanden ook talloze wandelroutes door het ruige binnenland. Ook het kleine eiland Ono ten noorden van het eiland Kadavu mag u niet overslaan. Hier kunt u geweldig snorkelen met reuzenmanta's

Geografie Fiji

Fiji ligt in het overgangsgebied van Melanesië naar Polynesië. Rondom liggen de eilandstaten Tuvalu, Wallis & Futuna, Tonga (in het noorden en oosten), Nieuw- Caledonië en Vanuatu (in het westen). Recht onder Fiji ligt Nieuw-Zeeland. De 18.376 vierkante kilometer metende archipel bestaat uit twee grote eilanden (Viti Levu en Vanua Levu), omringd door 318 kleine eilandjes, waarvan de helft bewoond is, en honderden riffen en rotsen die voor bewoning ongeschikt zijn. Ver in het noorden ligt het eenzame eiland Rotuma. Het totale land- en wateroppervlak bedraagt ongeveer 1.290.000 vierkante kilometer.

Hotels en resorts op Fiji - een greep uit ons assortiment (om bij weg te dromen!)

Matamanoa Island Resort | Fiji vakantie

Matamanoa Island Resort

Intiem 4* resort

Matamanoa is een klein juweel. Sympathiek, klein en overzichtelijk, een ideaal eilandresort voor een ontspannen vakantie op Fiji. Het is hier prachtig om te snorkelen.

Likuliku Lagoon Resort | Vakantie Fiji

Likuliku Lagoon Resort

Luxueus 5* resort

Elegant resort met hoog comfort. Likuliku ligt ietwat beschermd en biedt ook prachtige Overwater Bungalows aan!

Yasawa Island Resort | hotels Fiji

Yasawa Island Resort

Luxueus 5* resort

Het resort ligt op Yasawa Island aan het strand en is omgeven door natuur. U bereikt het boutique resort per klein vliegtuig. De Blue Lagoon grotten moet u beslist gezien hebben! Verse zeevruchten worden dagelijks in het restaurant geserveerd. Dineer met z’n tweeën onder de sterrenhemel of onder de palmbomen.

Overige buiteneilanden

Kerngegevens van Fiji

  • Landoppervlak: 18.272 km²
  • Zeeoppervlak: 1.290.000 km²
  • Aantal eilanden: 320
  • Aantal bewoonde eilanden: 150
  • Inwoners: 950.000
  • Inwoners per km²: 40
  • Hoofdeiland: Viti Levu
  • Hoofdstad: Suva
  • Inwoners op het hoofdeiland: 80%

Fiji vakantie boeken

Wilt u uw Fiji vakantie boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte op maat voor uw reis samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.