Visa Australië

Hoe kunt u een visum voor Australië aanvragen?

Bent u een rondreis Australië aan het plannen? U dient al vóór vertrek naar Australië over het visum voor Australië te beschikken. Het betreft een elektronisch visum, ook wel een Electronic Travel Authority (ETA) genoemd, dat elektronisch aan uw paspoort gekoppeld wordt. Met de Nederlandse nationaliteit is het makkelijk een visum voor Australië aan te vragen. Het visum is één jaar geldig. Binnen dit jaar mag u als toerist echter maximaal 90 dagen aan één stuk in Australië verblijven. Wel kunt u binnen dit jaar meerdere keren een periode van maximaal 90 dagen in Australië verblijven. U leest hier meer over onder het kopje 'Welke visa zijn er?'.

Geldigheid paspoort

Een visum Australië aanvragen, is snel geregeld. In de meeste gevallen wordt het visum binnen één werkdag aan uw paspoort gekoppeld. Om een visum voor Australië aan te kunnen vragen, moet uw paspoort minimaal één dag na vertrek uit Australië nog geldig zijn. Let op: als u na koppeling van het visum aan uw paspoort een nieuw paspoort aanvraagt, dan dient het visum voor Australië opnieuw aangevraagd te worden. Het wordt niet automatisch aan het nieuwe paspoort gekoppeld.

Welk visum heeft u nodig?

Australië kent zeer strikte visumregels. Er bestaan meerdere visa  voor Australië en per visum worden er  verschillende regels voor het aanvragen van een visum gehanteerd. De regels en voorwaarden worden regelmatig geactualiseerd door de immigratiedienst van Australië. Hieronder zetten wij de belangrijkste visa voor Australië voor u op een rijtje.

Welke visa zijn er?

Toeristenvisum Australië
Als u minder dan 90 dagen (3 maanden) als toerist naar Australië gaat, dan is een toeristenvisum de aangewezen keuze. Toeristenvisa worden uitgegeven voor 12 maanden vanaf de uitgiftedatum. U kunt er zo vaak als u wilt Australië mee inreizen (multiple entry visa). Vanaf het moment dat het visum aangevraagd is kunt u, gedurende een jaar en zolang het visum geldig is, zo vaak naar Australië reizen als u wilt. U mag maximaal 90 dagen aan één stuk in Australië verblijven binnen deze periode.

Werkvisum Australië
Australië biedt ook de mogelijkheid om een “working holiday visum” aan te vragen. Met dit visum kunt u 12 maanden in Australië blijven, mits u tussen de 18 en 30 jaar oud bent. Met dit visum voor Australië kunt u werken, reizen en studeren. Het visum is erg populair onder de backpackers in Australië en gaat in zodra u in Australië aankomt.

Met het werkvisum kunt u meerdere keren Australië inreizen (multiple entry visa). Tijdens het jaar dat het visum geldig is, kunt u naar huis gaan voor familiebezoek of bijvoorbeeld een rondreis Nieuw-Zeeland of Indonesië of korte Fiji vakantie plannen en terugkomen in Australië met hetzelfde visum.

Andere visa Australië
Het toeristenvisum en werkvisum zijn de twee meest aangevraagde visa voor Australië. Daarnaast is er nog een studentenvisum en een Long Stay Visa (6-12 maanden toeristenvisum).

Visum Australië aanvragen

De aanvraag van uw visum gebeurt elektronisch. Wij maken dit voor u in orde bij boeking van uw reis.

Kosten visum Australië

Als u uw rondreis naar Australië bij Pacific Island Travel boekt, maken wij uw toeristenvisum met een maximum verblijf van drie maanden (90 dagen) in Australië gratis in orde. Voor een toeristenvisum met een langere geldigheid geven wij de kosten graag op aanvraag aan u door.