Western Australia

Tips voor uw rondreis Western Australia!

Western Australia is - met 2.529.875 km² - de grootste staat van Australië. Een groot deel van Western Australia bestaat uit woestijn, in alle varianten. Western Australia heeft een bevolking van 2,5 miljoen mensen, waarvan grofweg driekwart in en rond Perth woont. Western Australia wordt in het zuiden, westen en noorden omgeven door de Indische Oceaan.

Western Australia bestaat voor een groot deel uit woestijn en halfwoestijn, waaronder de Great Sandy Desert in het noorden, de Little Sandy Desert en de Gibson Desert in het centrum en de Great Victoria Desert in het zuidoosten. Ook een klein gedeelte van de Tanami Desert ligt in het noordoosten van Western Australia. Verder zijn er ook de Kimberley, een verweerd plateau in het uiterste noorden en de Pilbara, een rijk mineralengebied in het westen. De enorme Nullarbor Plain in het zuidoosten wordt gedeeld met South Australia.

Geschiedenis van Western Australia

Nederlanders zetten ooit als eerste bezoekers voet aan wal in Western Australia en noemden het Nieuw-Holland. De naam werd in 1644 als eerste gebruikt door Abel Tasman en is daarna nog lange tijd gebruikt. Op verschillende kaarten uit de 19e eeuw werd de naam nog gebruikt om er het onontgonnen westen van Australië mee aan te duiden terwijl in het oosten van Australië de staten New South Wales, Tasmanië, Queensland en Victoria ontstonden. Pas toen de Fransen dreigden om Nouvelle Hollande in het westen van Australië te koloniseren, raakten ook de Engelsen in het westen van dit continent geïnteresseerd en werd het door hen gekoloniseerd.

Hoofdstad van Western Australia

Perth, hoofdstad van Western Australia en de meest geïsoleerde metropool ter wereld, is met 1,1 miljoen inwoners veruit de grootste stad van West Australië. Het centrum van Perth bestaat uit moderne hoogbouw maar ook uit enkele pioniershuizen uit het midden van de vorige eeuw.

De Swan River, die dwars door de stad stroomt, bepaalt voor een groot deel het stadsbeeld. Langs de oevers zijn parken en boulevards aangelegd.

Aan de westzijde vindt u de havenplaats Fremantle en de badplaatsen Cottesloe, Scarborough Beach en City Beach. Fremantle heeft enkele historische gebouwen, gezellige pubs en interessante kunstateliers.

Bezienswaardigheden van Western Australia

Buiten Perth is het vooral de natuur die voor bezienswaardigheden zorgt. Op 20 km voor de kust in de Indische Oceaan ligt Rottnest Island. Op dit eiland leven quokka's (kangaoeroeachtige buideldieren). Het eiland biedt een mooie natuur en prachtige baaien, waar goed kan worden gedoken.

Als u van mooie landschappen houdt - met bossen en wijngaarden, zeekliffen en duingebieden, prachtige zandstranden en schilderachtige dorpjes – dan zult u onder de indruk zijn van het zuidwestelijk deel van Western Australia. Het gebied is nog nauwelijks door toeristen ontdekt. In tegenstelling tot de noordwestkust van Australië heeft dit gebied een meer Europees klimaat en zijn de afstanden tussen de bezienswaardigheden hier goed te doen.

Landinwaarts ligt de Wheat Belt, die geleidelijk overgaat in een gebied met schaarse begroeiing en uiteindelijk zelfs in een droge zandwoestijn. De meeste bezoekers aan Western Australia willen kennis maken met de grandeur van de natuurlandschappen. Sinds de highways naar het noorden en het noordwesten zijn verhard, kan men gebieden verkennen die men vroeger als bijna onbereikbaar beschouwde.

Ten noorden van Perth ligt het Yanchep National Park, waar veel koala's en kangoeroes leven. 150 km verder noordwaarts bij Cervantes ligt het Nambung National Park, beter bekend als de Pinnacles. U ziet hier een enorm aantal zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte, die meer dan 30.000 jaar oud zijn. Het zijn fossiele resten van een oud bos.

Op 350 km ten noorden van Perth ligt het vissersplaatje Geraldton, ideaal voor een lunchstop met kreeft als beste keus op het menu.

Het is nog 100 km tot aan het Kalbarri National Park. De Murchison River heeft in het bushland schitterende fel rode gorges uitgesleten. Op de ruige kustlijn bij Kalbarri - de Shipwreck Coast - zijn in het verleden een groot aantal VOC schepen te pletter geslagen.

Na het Kalbarri National Park is het nog 300 km naar Monkey Mia, de plaats waar dolfijnen aan het strand komen. Monkey Mia ligt op het Peron Peninsula en aan Shark Bay. Bij Monkey Mia moet u beslissen, of terug naar Perth (834 km) of verder noordwaarts naar Coral Bay bij het schitterende Ningaloo Reef (672 km). Vanaf Coral Bay is het dan nog 825 km naar Port Hedland of 1406 km naar Broome.

In het noordwesten van het Australische continent vindt u de Hamersley Ranges - gelegen in de Pilbarra regio - met unieke en eigenzinnige landschappen. Deze bergketen is oeroud - gedurende miljoenen jaren zijn de rotsen zo verweerd dat deze steenkoepels, plateau's en gorges (kloven) konden ontstaan. Het is één van de interessantste en bovendien meest afgelegen gebieden die u in Australië kunt bedenken.

In het noordwesten van het Australische continent vindt u de Kimberley Ranges, met unieke en eigenzinnige landschappen. Zij zijn oeroud - gedurende miljoenen jaren zijn de rotsen zo verweerd dat deze steenkoepels, plateau's en gorges (kloven) konden ontstaan. Het is een van de interessantste en bovendien meest afgelegen gebieden die u in Australië kunt bedenken.

Midden in de Indische Oceaan - op 6 uur vliegen van Perth en maar 200 km van Java (Indonesië) - ligt het rotsige Christmas Island. Het eiland is beroemd om z'n rode krabben.

Naarmate u meer naar het noorden reist, worden de temperaturen steeds hoger. Als u de 'wild flowers' in bloei wilt zien staan, kunt u het beste reizen in de lente (aug-okt). Als u voor de walvissen komt bij Ningaloo Reef, dan is ook het voorjaar de beste tijd (begin jul t/m half okt). Dan trekken namelijk de reusachtige 'Whalesharks' langs de westelijke kusten.

Vanaf Broome heeft u te maken met een droog seizoen (mei-nov) en een regentijd (dec-apr). Als u over de onverharde Gibb River Road wilt rijden, dan is daarvoor mei tot en met oktober de beste reistijd.

Hotels

Hotels

Western Australia, deelstaat van Australië

Op zoek naar een hotel in Western Australia? Bij Pacific Island Travel boekt u voordelig een onvergetelijke vakantie door Australië. Ga snel naar onze website!

Dunsborough

Dunsborough

Bezoek Dunsborough tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Dunsborough? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Eucla National Park

Eucla National Park

Bezoek Eucla National Park tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Eucla National Park? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Gibb River Road

Gibb River Road

Volg de Gibb River Road tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Gibb River Road? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Great Sandy Desert

Great Sandy Desert

Bezoek Great Sandy Desert tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Great Sandy Desert? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Great Victoria Desert

Great Victoria Desert

Bezoek Great Victoria Desert tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Great Victora Desert? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Halls Creek

Halls Creek

Bezoek Halls Creek tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Halls Creek? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Kalbarri

Kalbarri

Bezoek Kalbarri tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Kalbarri? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Kalgoorlie

Kalgoorlie

Bezoek Kalgoorlie tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Kalgoorlie? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Karijini National Park

Karijini National Park

Bezoek Karijini National Park tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Karijini National Park? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Kimberleys

Kimberleys

Bezoek Kimberley tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Kimberleys? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Kununurra

Kununurra

Bezoek Kununurra tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Kununurra? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Leeuwin Naturaliste National Park

Leeuwin Naturaliste National Park

Bezoek Leeuwin Naturaliste NP tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Leeuwin Naturaliste National Park? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Margaret River

Margaret River

Bezoek Margaret River tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Margaret River? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Monkey Mia

Monkey Mia

Bezoek Monkey Mia tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Monkey Mia? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Northwest Peninsula

Northwest Peninsula

Bezoek Northwest Peninsula tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Northwest Peninsula? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Nullarbor Plain

Nullarbor Plain

Bezoek Nullarbor Plain tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie arbor Plain? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Outback Western Australia

Outback Western Australia

Bezoek Outback Western Australia tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Outback Western Australia? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Pemberton

Pemberton

Bezoek Pemberton tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Pemberton? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Perth

Perth

Tips voor uw rondreis Perth!

Vakantie Perth? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Pilbara

Pilbara

Bezoek Pilbara tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Pilbara? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Port Hedland

Port Hedland

Bezoek Port Hedland tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Port Hedland? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Shark Bay

Shark Bay

Bezoek Shark Bay tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Shark Bay? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Shipwreck Coast

Shipwreck Coast

Bezoek Shipwreck Coast tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Shipwreck Coast? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Southwest Region

Southwest Region

Bezoek de Southwest region tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Southwest Region? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Walpole

Walpole

Bezoek Walpole tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Walpole? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Wave Rock

Wave Rock

Bezoek Wave Rock tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Wave Rock? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Wyndham

Wyndham

Bezoek Wyndham tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Wyndham? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Yallingup

Yallingup

Bezoek Yallingup tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Yallingup? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Yanchep National Park

Yanchep National Park

Bezoek Yanchep National Park tijdens je rondreis Western Australia

Vakantie Yanchep National Park? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel