Northern Territory
Tips voor uw rondreis Northern Territory!

Vakantie Northern Territory - Australië

Tips voor uw rondreis Northern Territory!

Het noordelijke deel van de Northern Territory wordt ook wel de 'Top End' genoemd. Darwin is de grootste stad in het noorden van Australië. Het is een moderne snelgroeiende stad met ca. 125.000 inwoners vormt het uitgangspunt voor vele bezienswaardigheden. De meeste bezoekers aan de 'Top End' beginnen of eindigen hun bezoek op de luchthaven van Darwin. De afstanden zijn namelijk immens en er kan vanuit alle delen van Australië naar Darwin worden gevlogen.

Bezienswaardigheden in de 'Top End' Northern Territory
Er zijn diverse belangrijke bezienswaardigheden in de 'Top End'. De bekendste is het Kakadu National Park (250 km ten zuidoosten van Darwin). Een andere bezienswaardigheid is Katherine Gorge. Het Litchfield National Park vormt voor de meeste bezoekers een aangename verrassing. Het park is minder druk, maar biedt zeker zo'n mooi landschap als Kakadu.

Ten noorden van Darwin liggen Bathurst en Melville Island, ook wel de Tiwi Islands genoemd. Op deze afgelegen eilanden leven de Tiwi Aborigines, die nog steeds op zeer oorspronkelijke wijze leven.   Het klimaat in het noorden is tropisch met een dichte, weelderige begroeiing. In het zuiden gaat dit geleidelijk over in een droger type met een meer open vegetatie.

Bezienswaardigheden in het 'Red Centre' Northern Territory
Het zuidelijk deel van het Northern Territory vormt het hart van Australië, het wordt ook wel het 'Red Centre' genoemd. In dit desolate‚ vrijwel onbewoonde gebied met savannes‚ woestijnen en eindeloze vlaktes ontdekt u unieke natuurfenomenen. U vindt hier geen grote steden, geen haute- couture winkels en geen beroemde wijngaarden, maar wel het ultieme gevoel van de Outback. De uitgestrektheid, de overweldigende natuur en de heldere sterrenhemels laten een overweldigende indruk na. Ook de aboriginal-cultuur, de boemerang en 'Bush tucker food' hoort bij dit deel van Australië. De kleine karakteristieke pubs en roadhouses, de roadtrains (enorme vrachtwagens van soms wel 35-meter lang) die u onderweg kunt tegenkomen, zijn leuke en interessante bezienswaardigheden. De enige stad in het gebied is Alice Springs. De belangrijkste bezienswaardigheden in het 'Red Centre' zijn Ayers Rock, Kings Canyon, de Olgas en de Devils Marbles.