Ioa Valley

Ioa Valley State Park op Maui (Hawaii)

Als je vanuit Kahalui naar het westen rijdt, dan bevindt u zich - zodra u de bebouwing achter u laat - plotseling in het regenwoud. De vallei "muren" worden steeds hoger en op een gegeven moment bereikt u de 750 meter hoge Ioa Needle (Kukaemoku in het Hawaiiaans). In 1790 vocht het leger van Kamehameha I hier de "Battle of Kepaniwai", waarbij hij de inwoners van Maui onderwierp aan zijn heerschappij.

Vanaf de parkeerplaats kunt u een kort wandelpad volgen naar een fraai uitzichtpunt bij Ioa Needle, maar u kunt ook een 10 km lang lusvormig wandelpad volgen door de vallei langs de rivier, watervallen en tal van uitzichtpunten. Er leven prachtige tropische vogels in de vallei en u ziet orchideeën en tal van andere schitterende bloemen. Rond de Iao Needle verrijzen de getande rotsen van de Pu’u Kukui, een slapende vulkaan die minder beroemd is dan de Haleakala.

Bij het bezoekerscentrum aan het begin van de vallei wordt uitleg gegeven over het ontstaan van de vallei en de 'Needle', en u kunt er afspreken om een Guided Walk te doen met een park ranger. An het begin van de vallei bevindt zich ook een architectonisch park met een Japans theehuis met Koi vijver, een Chinese pagoda, een koloniaal huis in de New England Style, een Hawaiiaanse Hale en een Portugeese tuin. Het geheel vormt een ideale plek voor een picknick.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.

Iao Needle Lookout Trail en Ethnobotanical Loop

Trail Lengte: 1 km.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Terrein: Natte vallei
Hoogteverschil: 70 meter

Omschrijving: Een verharde wandelpad biedt een schilderachtig uitzicht over Kuka'emoku ('Iao Needle), een door erosie gevormde basalt rots die 400 meter oprijst uit de vallei. Een korte verhard wandelpad slingert door de beboste vallei langs Iao Stream.

Route: Het wandelpad begint bij de parkeerplaats - net voorbij het bezoekerscentrum. Het pad kruist een brug over de beek en klimt naar het uitzichtpunt, waar een kleine shelter is gebouwd.

Routebeschrijving: Einde van 'Iao Valley Road (Highway 32),' Iao Valley.

Extra Info: Mountainbiken is niet toegestaan ​​op dit pad. Blijf op het pad. Geen honden toegestaan.