Kahalui Airport

Kahalui Airport op Maui (Hawaii)

Kahului Airport ligt aan de noordzijde van het eiland Maui, 5 km ten oosten van het plaatsje Kahului. De luchthaven beslaat 1391 hectare grond en ligt op de vlakte tussen de Haleakala vulkaan en de West Maui Mountain Range. Het is in omvang de 2e luchthaven van Hawaii en verwerkt jaarlijks ongeveer 5,5 miljoen passagiers. De verbinding van Kahului Airport naar Honolulu International Airport is één van de drukste van de Verenigde Staten, met vluchten vrijwel elk half uur.

De luchthaven heeft twee kruisende startbanen en volledige luchtvaartmaatschappij faciliteiten voor binnenlandse, buitenlandse en interisland vluchten. Daarnaast biedt Kahului Airport ook ruimte aan vrachtvliegtuigen, privéjets en helicopters. De luchthaven heeft een grote lange terminal met moderne faciliteiten, zoals winkels, restaurants, lounges, ATM's, etc.. Er zijn dagelijks meerdere directe vluchten van Kahalui Airport naar luchthavens op het vaste land van Amerika, zoals Los Angeles en San Francisco.

De IATA code van het vliegveld (OGG) is genoemd naar luchtvaartpionier Bertram J. Hogg, die van de jaren 1930 tot de jaren 1960 voor Hawaiian Airlines werkte. De luchthaven vormt de thuisbasis van de lokale airline Pacific Wings. Het personeel van Kahului Airport is ook verantwoordelijk voor de exploitatie en beheer van de andere twee vliegvelden op Maui - Hana Airport en de luchthaven Kapalua-West Maui - , de twee vliegvelden op het eiland Molokai - Molokai Airport en Kalaupapa Airport - en het vliegveld op het eiland Lanai (Lanai Airport).

Geschiedenis
Kahului Airport werd in 1948 opengesteld voor de burgerluchtvaart. Daarvoor was het een vliegveld van de US Navy; vanaf 1938 landden commerciële vluchten op Maui Airport bij Puunene, die in 1955 gesloten werd.

Kahalui Airport

IATA code: OGG
Opgericht: 1948
Hoogte: 16 m
Coördinaten: 20°53'55"N 156°25'50"W
Adres: 1 Kahului Airport Rd, Kahului, Maui, HI 96732, USA
Telefoon: +1 808 8723830
Website: hawaii.gov/ogg

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.