Zuidkust

De zuidkust van Maui, met La Perouse Bay en Molokini Island

Met de zuidkust van Maui wordt bedoeld de stranden en baaien langs La Perouse Bay.

La Pérouse Bay

Wie van plan is in zuidoostelijke richting naar La Pérouse Bay door te rijden, kan best een terreinwagen huren. De onverharde weg is moeilijk begaanbaar en ligt vol rotsblokken.Ook de kust van La Pérouse Bay is beschermd gebied. Hier – en in ‘Ahihi Bay – zijn de mooiste plekken om te duiken en snorkelen langs de zuidkust van Maui. La Pérouse Bay is een grimmige, woeste plek, waar niet te spotten valt met de krachten der natuur. De golven breken met groot geweld op de rotsen en de zee is er veel te ruw om te zwemmen.

Molokini Crater

De onderzeese vulkaankrater van Molokini is iets dat u absoluut moet gaan bekijken. Molokini is de beste en mooiste snorkel en duikplaats van Maui. De uit de zee rijzende rots, in de vorm van een maansikkel, is ontstaan door een vulkanische uitbarsting, die ongeveer 230.000 jaar geleden heeft plaats gevonden. Er is geen strand aanwezig op het eiland, maar een overvloed aan kleurrijke vissen, koralen, zeeschildpadden en zelfs diepzeevissen. Ook hier als tip - vertrek zo vroeg mogelijk in de morgen, dan is het water nog helder en ziet u de meeste dieren.

Pu’u Ola‘i
Wie niet tegen enige inspanning opziet, kan naar de top klimmen van de Pu’u Ola’i, een lavakegel met een weids uitzicht over de zuidwestkust van Maui. Vanaf de kam van de Pu’u Ola’i loopt een voetpad naar het blauwe water van Big Beach en Little Beach, twee fraaie stranden die uitermate geliefd zijn.

Uluapalakua Ranch
De indrukwekkende zwarte hellingen van de Haleakala rijzen steil op uit dit onherbergzame maar mooie deel van Maui. De ‘Uluapalakua Ranch en de Tedeschi-wijngaarden liggen hier dichtbij – wat overigens niet betekent dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

Regionale Informatie over de eilanden van Hawaii

Vakantie Oahu

Vakantie Oahu

Oahu, hoofdeiland van Hawaii

Vakantie Oahu Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Maui

Vakantie Maui

Vakantie tips voor uw rondreis op Maui (Hawaii)

Vakantie Maui Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Kauai

Vakantie Kauai

Vakantie tips voor uw rondreis op Kauai (Hawaii)

Vakantie Kauai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Lanai

Vakantie Lanai

Vakantie tips voor uw rondreis op het Lanai(Hawaii)

Vakantie Lanai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Molokai

Vakantie Molokai

Vakantie tips voor uw rondreis op Molokai (Hawaii)

Vakantie Molokai Hawaii? Boek voordelig bij Pacific Island Travel dé specialist. Persoonlijk advies, service en kwaliteit. Bekijk snel onze reizen en bespaar.

Vakantie Big Island

Vakantie Big Island

Vakantie tips voor uw rondreis op het Big Island (Hawaii)

Vakantie Big Island Hawaii? Klik hier voor al onze reizen naar Big Island. Boek voordelig uw droomreis bij Pacific Island Travel dé Hawaii-specialist.