Vakantie Maui

The Valley Isle

Lange zandstranden, weelderig regenwoud, stenig vulkaanlandschap en groepjes walvissen en dolfijnen in de glinsterende oceaan. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. Eenzame landstreken en gezelligheid. Maui – wie droomt er niet van.

Hoogtepunten van uw individuele rondreis op Maui

Vulkaan Haleakala

Hoog boven de Pacific, op de slapende vulkaan Haleakala (3050 m), heeft u bij helder weer een fantastisch uitzicht over het groene eiland en de blauwe oceaan. Maui bestaat uit twee aan elkaar gegroeide vulkanen, met een grote vallei ertussen.

In de Haleakala-krater kleuren verschillende lagen lava en as het mysterieuze maanlandschap in verschillende tinten van rood, zwart, geel en bruin. Een heel bijzondere ervaring is om vanaf de kraterrand de opkomst van de zon te beleven en te voelen hoe de stralen de ijskoude aarde langzaam verwarmen. Haleakala - het "Huis van de zon".

Aan de voet van de vulkaan bevindt zich Hana, een klein stadje dat alleen over de smalle en extreem bochtige Hana Highway, een uitermate schilderachtige kustweg, te bereiken is. Een volle dag bent u bezig, want naast een geconcentreerde rijstijl eist de adembenemende omgeving met tropische vegetatie uw aandacht. Talrijke watervallen, heldere meertjes en rustige strandjes nodigen u uit om te zwemmen. Enkele kilometers voorbij Hana ligt de Oheo Gulch, een serie meertjes verbonden door watervallen, perfect voor een heerlijk verfrissend bad.

Lahaina en walvissen

Lahaina - vroeger het centrum van de walvisvaarders, is tegenwoordig een gezellig stadje waar altijd wat te doen en te beleven valt. Langs de houten huisjes van de Front Street kunt u heerlijk flaneren. Talrijke bekende en onbekende galerieën zijn hier gevestigd, want Maui is de inspiratiebron voor vele kunstenaars. Fraaie winkeltjes met curiositeiten, boetiekjes en de gangbare souvenirwinkeltjes vormen een kleurrijk geheel. Gelukkig is het tijdperk van de walvisvaart al lang voorbij. Toch getuigen vele historische, liefdevol gerestaureerde gebouwen in Lahaina en niet te vergeten de tweemaster Carthaginian II, nu een drijvend museum, nog aan deze tijd.

De majestueuze bultrugwalvissen worden nu op een vreedzame manier en op veilige afstand opgezocht. Elk jaar overwinteren en baren ze in dit gebied van de Grote Oceaan tussen Maui, Molokai en Lanai. Het schouwspel en de aanblik van deze fascinerende zoogdieren raakt iedereen.

Stranden Ka'anapali, Kahana en Kapalua

Vele prachtige stranden, met bekende namen zoals Ka'anapali, Kahana en Kapalua, maar ook geheel onbekende plekjes nodigen uit om te zwemmen, surfen, kajakken, snorkelen en te duiken. Alle stranden op Hawaii zijn open voor het publiek. Maar de oceaan is wild en onberekenbaar: er zijn gevaarlijke stromingen – win daarom altijd eerst lokaal advies in alvorens u in de golven springt.