Vakantie op Fiji - vakanties om bij weg te dromen

Alles over Fiji! Uw droomreis, onze specialiteit!

Bula - Welkom in Fiji! Op deze pagina vindt u alles over Fiji, zoals geografische informatie, de natuur, onderwaterwereld en praktische informatie zodat u goed voorbereid op vakantie naar Fiji kunt!

Ontmoet misschien wel de meest vriendelijke bevolking op aarde en ervaar de spectaculaire mix van vulkanisch gebergte met bergmeren tot ongerepte koraalatollen met verlaten zandstranden omringd door helder turkooisblauw water.

Bezoek niet alleen het wereldberoemde filmdecor van de Yasawa en Mamanuca eilanden, maar ontdek ook het minder toeristische Taveuni eiland of de mooiste duikplek van Fiji, de Somosomo Strait. Laat je inspireren door de zingende Fijianen omhuld met bloemenkettingen en gekleed in roken van palmbladeren. Maar probeer ook zeker eens de traditionele drank: Cava. Dompel je onder in de cultuur van Fiji of waan je in paradijs op een van de vele onbewoonde eilandjes, de een nog mooier dan de ander.

Over Fiji

De Fiji eilanden zijn centraal gelegen in de Stille Zuidzee, met alle facetten van een aards paradijs. Eens berucht als de "kannibaal-eilanden", nu veel meer bekend om zijn actieve, kleurrijke samenleving. Tijdens een vakantie op Fiji zult u merken dat het land een grote variatie in landschappen en koraalriffen kent. Van vulkanisch gebergte met bergmeren tot ongerepte koraalatollen. Meest opmerkelijk is de integratie van traditionele gebruiken en kunst in het hedendaagse leven.

Bevolking op Fiji

Tijdens uw vakantie op Fiji ervaart u bij aankomst al snel de gemoedelijke sfeer, die zo kenmerkend is voor deze eilandengroep. De oorspronkelijke bevolking van Fiji is een mix van Melanesische en Polynesische volken. Het bestuur van Fiji is in handen van deze oorspronkelijke bewoners, waarop stamhoofden (Ratu's) en koningen (Toi's) nog grote invloed hebben. In Fiji wonen ook veel Indiërs, afstammelingen van de door de Engelsen naar Fiji gebrachte plantagewerkers.

Geografie Fiji

Fiji ligt in het overgangsgebied van Melanesië naar Polynesië. Rondom liggen de eilandstaten Tuvalu, Wallis & Futuna, Tonga (in het noorden en oosten), Nieuw- Caledonië en Vanuatu (in het westen). Recht onder Fiji ligt Nieuw-Zeeland. De 18.376 vierkante kilometer metende archipel bestaat uit twee grote eilanden (Viti Levu en Vanua Levu), omringd door 318 kleine eilandjes, waarvan de helft bewoond is, en honderden riffen en rotsen die voor bewoning ongeschikt zijn. Ver in het noorden ligt het eenzame eiland Rotuma. Het totale land- en wateroppervlak bedraagt ongeveer 1.290.000 vierkante kilometer.

Onderwaterwereld van Fiji

Tijdens een vakantie in Fiji kunt u niet om de prachtige onderwaterwereld heen. Deze is namelijk spectaculair te noemen! Voor zowel de beginnende als de ervaren duiker zijn de eilandjes van de Yasawa archipel uitermate geschikt. De onderwaterwereld rond deze eilandjes is ontzettend kleurrijk en vol met vissen, haaien en walvissen. Daarnaast vindt u op deze eilanden ook talloze wandelroutes door het ruige binnenland. Ook het kleine eiland Ono ten noorden van het eiland Kadavu mag u niet overslaan. Hier kunt u geweldig snorkelen met reuzenmanta's

Kerngegevens van Fiji

  • Landoppervlak: 18.272 km²
  • Zeeoppervlak: 1.290.000 km²
  • Aantal eilanden: 320
  • Aantal bewoonde eilanden: 150
  • Inwoners: 950.000
  • Inwoners per km²: 40
  • Hoofdeiland: Viti Levu
  • Hoofdstad: Suva
  • Inwoners op het hoofdeiland: 80%

Regionale Informatie over Fiji

Viti Levu

Viti Levu

Tips voor uw verblijf op Viti Levu - Fiji

Viti Levu is het hoofdeiland van Fiji en is aan alle kanten omgeven door diverse prachtige buiteneilanden, sommigen gewoon per boot bereikbaar.

Kava ceremonie | Vakantie Fiji

Yasawa Group

Vakantie tips voor uw rondreis door de Yasawas

Vakantie Yasawa Group| boek uw maatwerkreis naar Fiji bij Pacific Island Travel

Een eiland in de Mamanuca's | Rondreis Fiji

Mamanuca Group

Vakantie tips voor uw rondreis in de Mamanucas

Vakantie Mamanuca Group| boek uw maatwerkreis naar Fiji bij Pacific Island Travel

Kindje op Kadavu | Rondreis Fiji

Kadavu

Tips voor uw vakantie naar Kadavu

Vakantie Kadavu| boek uw maatwerkreis naar Fiji bij Pacific Island Travel

Vanua Levu

Vanua Levu

Vakantie tips voor uw rondreis op Vanua Levu (Noordoosten van Fiji)

Vakantie Vanua Levu| boek uw maatwerkreis naar Fiji bij Pacific Island Travel

Taveuni

Taveuni

Vakantie tips voor uw rondreis op Taveuni (Noordoosten van Fiji)

Vakantie Taveuni| boek uw maatwerkreis naar Fiji bij Pacific Island Travel

Hotels en resorts op Fiji

Een greep uit het totale aanbod, om alvast bij weg te dromen!

Matamanoa Island Resort | Fiji vakantie

Matamanoa Island Resort

Matamanoa Island Resort

Matamanoa is een klein juweel. Sympathiek, klein en overzichtelijk, een ideaal eiland resort voor een ontspannen vakantie en prachtig om te snorkelen.

Likuliku Lagoon Resort

Likuliku Lagoon Resort

Likuliku Lagoon Resort

Elegant resort met hoog comfort. Likuliku ligt ietwat beschermd en biedt ook prachtige Overwater Bungalows aan!

Yasawa Island Resort

Yasawa Island Resort

Yasawa Island Resort

Het resort ligt op Yasawa Island aan het strand en is omgeven door natuur. U bereikt het boutique resort per klein vliegtuig. De Blue Lagoon grotten moet u beslist gezien hebben!

Fiji vakantie boeken

Wilt u uw Fiji vakantie boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte op maat voor uw reis samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.