Beste Reistijd Fiji

De beste tijd om naar Fiji te gaan is tussen mei en oktober, in de winter van Fiji. Het is dan het droge seizoen, wat betekent dat de lucht vrijwel onbewolkt is. De temperatuur ligt zelfs in de winter rond de 25 graden. In deze tijd trekken echter veel toeristen naar Fiji. In oktober en in februari en maart is Fiji een stuk minder druk, omdat dan de schoolvakanties in Fiji en Australië voorbij zijn. Eind oktober en begin november is de temperatuur heerlijk en het is bovendien nog droog. Bovendien vindt dan het hindoefestival Diwali plaats. Het hele land staat op zijn kop en de feestvierende aard van de inwoners van Fiji komt dan bovendrijven. Als u rond deze tijd in Fiji bent, ziet u het allerbeste dat het land te bieden heeft.

Het tropische klimaat met de pasaatwinden maakt het Fijiaanse redelijk voorspelbaar. Aan de regenkant van de hogere eilanden kan het in de droge tijd 1 à 2 keer in de week regenen, in de natte tijd regent het er elke dag. Aan de droge kant van het eiland regent het in de droge tijd sporadisch en in de natte tijd 2 à 3 keer in de week. Tropische stormen kunnen alleen in de regentijd voorkomen.

Feestdagen in Fiji

Op de Fiji eilanden gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede-Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • Laatste maandag in mei Ratu Sekuna day
  • Vrijdag in midden juni Queen Elizabeth's Birthday
  • Laatste zaterdag in juli Constitution day
  • 2e maandag in october Fiji day

Daarnaast wordt de geboortedag van profeet Mohammed, de geboortedag van Prince Charles en het Diwali (Hindu festival) gevierd (oct - nov).

Nieuwjaarsdag wordt uitgebreid gevierd in Fiji. De festiviteiten duren soms wel enkele weken. Alles vindt voornamelijk op straat plaats: er wordt gedanst op het oorverdovende geluid van trommels, vuurwerk en gezang. In Suva vindt de jaarlijkse straatparade plaats, waarbij alle inwoners zich uitbundig aankleden om het nieuwe jaar in te luiden. Het feest rond Oud en Nieuw in Fiji is het grootste feest in de Pacific.