Sydney Melbourne Selfdrive
Per huurauto of camper het zuidoosten van Australië verkennen

Selfdrive Route voor autohuur en camperhuur in Australië

Deze 12 daagse selfdrive route door het zuidoosten van Australië laat u de hoogtepunten van dit gebied bezoeken. U gaat vanuit Blue Mountains. Daarna gaat u via Canberra naar de Victoria. U verblijft in het dorpje Bright, vlakbij het Mount Buffalo National Park dat ook wel "island in the sky" wordt genoemd. Lakes Entrance. Vandaar gaat u verder naar Wilsons Promontory National Park, waar u kunt genieten van de ongerepte natuur en prachtige weidse landschappen aan de zuidpunt van Australië. U rijdt dan naar Phillip Island, waar u de Pinguine Parade ziet. Daarna gaat de route verder over het Mornington-peninsulanaar Portsea, en met de ferry naar Queenscliff, om de laatste dagen aan de Great Ocean Road te verblijven. De laatste dag van de selfdrive rijdt u / via Ballarat terug naar Melbourne.


Reisschema (totaal 12 dagen / 2297 km):1e dag: Blue Mountains (119km / 1hr 36min)
U haalt uw huurauto in Blue Mountains heeft u de middag om de Three Sisters te zien in Katoomba en met de kabelbaan af te dalen in de vallei voor een korte wandeling. 2e dag: Blue Mountains - Canberra (307km /4hr 21min)
Op weg naar de hoofdstad Canberra kunt u de Jenolan Caves en de Kanangra-Boyd National Park bezoeken. 3e dag: Canberra - Jindabyne (176km / 2hr 03min)
U vervolgt uw route zuidwaarts naar de Lakes Entrance (237km / 3hr 08min)
Mooie rit door de High Country van Victoria naar de zuidkust bij Lakes Entrance. Dit vissersplaatsje is een mekka voor watersporters en natuurliefhebbers. 8e dag: Lakes Entrance - Wilsons Promontory National Park (287km / 3hr 38min)
's Ochtends is er eerst tijd om de omgeving van Lakes Entrance te verkennen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes mogelijk. In de loop van de middag rijdt u westwaarts naar Warratha Bay – bij het Wilsons Promontory National Park, waar u 2 nachten blijft. U heeft een volle dag ter beschikking om dit prachtige kustpark te verkennen – begin bijvoorbeeld met een strandwandeling bij Tidal River en doe daarna de Mount Oberon wandeltocht. 10e dag: Wilsons Promontory National Park - Phillip Island (146km / 2hr 02min)
Een korte rit naar Phillip Island, waar u aan het einde van de middag de Pinguïn Parade kunt bezoeken. Elke avond na zonsondergang komen de kleine pinguïns bij Phillip Island aan land en zoeken hun nestjes op.11e dag: Phillip Island - Great Ocean Road (292km / 5hr 03min [incl. ferry])
U vervolgt uw route over het Mornington Peninsula naar Portsea, waar u de ferry neemt naar Queenscliff. U volgt de Great Ocean Road tot Lorne.12e dag:Great Ocean Road - Melbourne (409km / 5hr 39min)
U vervolgt uw route langs de Great Ocean Road, waarbij u eerst het Cape Otway National Park bezoekt. Daarna rijdt u verder naar Port Campbell, de Twelve Apostles en de London Bridge. Daarna gaat u landinwaarts en rijdt u via de stad Ballarat terug naar Melbourne. waar de auto kan worden ingeleverd bij het huurdepot op de luchthaven of in de stad.
U kunt deze selfdrive route rijden met een huurauto of een camper. Op alle genoemde overnachtingsplekken zijn zowel Melbourne of een van de plaatsen onderweg, maar u kunt de selfdrive ook uitbreiden met een verblijf bij het Grampians National Park.Het beste kunt hiertoe even een offerte aanvragen, die maken we gratis en vrijblijvend en heeft u snel een idee van de mogelijkheden.

De routekaart geeft een overzicht van de route die u volgt tijdens deze selfdrive route in Australië. U kunt de kaart vergroten door op de kaart te dubbelklikken. Tevens ziet u dan een door GoogleMaps gegenereerd routeschema, dat een indicatie geeft van te volgen wegen, afstanden en rijtijden.<iframe width="700" height="500" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="https://maps.google.nl/maps/ms?msa=0&msid=217688683539101142807.0004d9cb2a589d0477938&hl=en&ie=UTF8&t=m&ll=-35.782171,146.843262&spn=8.908284,15.380859&z=6&output=embed"></iframe>View 12 daagse Sydney-Melbourne Selfdrive in a larger map