Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Wat is de beste reistijd voor een reis naar Nieuw-Zeeland?

Of u nu op zoek bent naar natuur, cultuur, rust, strand of een actieve vakantie in de planning heeft, het liefst wilt u op reis aangenaam weer. Daarom is het verstandig om vooraf het actuele weersvooruitzicht voor Nieuw-Zeeland te bekijken, om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Nieuw-Zeeland? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis.

Klimaat Nieuw-Zeeland

De gemiddelde temperatuur en neerslag op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland:

 

Het zeeklimaat maakt het Nieuw-Zeelandse weer onvoorspelbaar. Het weer kan van het ene op het andere moment omslaan. Houdt hier altijd rekening mee bij het maken van bijvoorbeeld lange wandeltochten en laat u vooraf goed informeren door de lokale bevolking. 

De drukste seizoenen zijn de Nieuw-Zeelandse zomer, december t/m februari en de Nieuw-Zeelandse winter, mei t/m augustus. Wie in alle rust van de twee eilanden wil genieten zonder per se de warmste en koudste dagen mee te pakken kiest voor de maanden februari, maart, oktober en november. De beste reistijd Nieuw-Zeeland hangt daarmee ook samen met uw persoonlijke voorkeuren.

Beste reistijd voor uw rondreis Nieuw-Zeeland gevonden?

Als u de beste reistijd voor uw reis naar Nieuw-Zeeland heeft vastgesteld, is het misschien leuk om uw vakantie een extra speciaal tintje te geven door op één van onderstaande feestdagen in Nieuw-Zeeland te verblijven. Of als u juist voor totale rust en ontspanning kiest, wilt u de feestdagen wellicht liever ontwijken en om deze dagen heen plannen.

Voor beide gevallen vindt u onderstaand een overzicht van de belangrijkste feestdagen in Nieuw-Zeeland. Kijk hier voor onze rondreizen Nieuw-Zeeland.

Feestdagen Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • Waitangi Day: 6 februari
  • ANZAC Day: 25 april
  • Queens Birthday: maandag in juni (per jaar verschillende dag, de feitelijke verjaardag van de Engelse koningin is in september)
  • Labour Day: 27 oktober

Daarnaast gelden per streek nog aparte feestdagen, bijv. ter gelegenheid van sportevenementen.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen dient u er rekening mee te houden dat veel Nieuw-Zeelanders zelf ook op reis gaan en dat het dan dus extra druk kan zijn in hotels, op campings, in de nationale parken en bij bezienswaardigheden. Bovendien zijn op feestdagen winkels en soms ook attracties gesloten.

Rondreis Nieuw-Zeeland boeken

Wilt u uw reis naar Nieuw-Zeeland boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.