Eilanden van Nieuw-Zeeland

Altijd al een de prachtige eilanden van Nieuw-Zeeland willen bezoeken? 

Nieuw-Zeeland is onderverdeeld in twee eilanden. Het noorder- en het zuidereiland. 
Beide hoofdeilanden worden gescheiden door Cook Strait, dat op het smalste punt 20 km breed is. Het is een land van ongelofelijke contrasten waar een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden en bezienswaardigheden aanwezig zijn. 

Het noordereiland

Het Noordereiland heeft een oppervlakte van 114.453 km². Het is de kleinste van de twee eilanden maar heeft de meeste inwoners. Ongeveer 1/5 van het eiland bestaat uit bergketens die zich uitstrekken over het midden van het eiland. Het oosten bestaat uit landbouwgrond met veel fruitbomen, wijngaarden en kiwiplantages. In de omgeving van het centraal gelegen Rotorua ligt een vulkanisch landschap met uitgestrekte subtropische bossen, actieve vulkanen, heldere meren, geisers en heetwaterbronnen. In het noorden en oosten vindt je mooie, lange zandstranden en in het westen donkere zandstranden. De grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, ligt op het Noordereiland. Hier wonen ook de meeste Maori's.

Het zuidereiland

Het Zuidereiland heeft een oppervlakte van 151.215 km². Dit eiland is groter dan het Noordereiland maar heeft veel minder inwoners. Tweederde van het eiland bestaat uit bergen met Mount Cook als hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De Southern Alps is een belangrijke bergketen die zich uitstrekt over een groot deel van het eiland met gletsjers, fjorden en prachtige meren. De grootste gletsjer is de Tasman Glacier. De beroemdste zijn echter Fox Glacier en Franz Josef Glacier in het Westland Natoinal Park aan de westkust. In het oosten ligt de uitgestrekte Canterbury Plains waar zeer vruchtbare landbouwgrond is ontstaan. Prachtige zandstranden zijn te vinden in het noorden, de rest van de kust is wilder en ruiger. De oostkust biedt perfekte mogelijkheden voor walvisspotten, zwemmen met dolfijnen en snorkelen met zeehonden. Fiordland is een hoge bergketen gelegen in een prachtige omgeving met watervallen, groene valleien, diepe fjorden en zeldzame vogels. Doubtful Sound en Milford Sound zijn de bekendste fjorden.