Camper huren in Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland met camper

Heeft u het idee om een camperreis Nieuw-Zeeland te maken? Nieuw-Zeeland is het ideale vakantieland bij uitstek om per camper te verkennen. Niets is meer ontspannend dan het land in circa drie tot zes weken met een camper te ontdekken. U kunt zelf uw route en reistempo bepalen, de wegen zijn goed en het verkeer is rustig. Bij het camper huren in Nieuw-Zeeland dient u er rekening mee te houden dat Nieuw-Zeeland uit twee hoofdeilanden bestaat. Indien u zowel het Noordereiland als het Zuidereiland bezoekt, kunt u gebruikmaken van de interislander ferry. Bij de selfdrive-routes treft u een groot aantal routebeschrijvingen aan die u inspireren voor uw camperreis Nieuw-Zeeland.

Opties voor camper huren Nieuw-Zeeland

Pacific Island Travel heeft een breed assortiment aan camper huren in Nieuw-Zeeland! Zo kunt u kiezen van 2 tot een 6 persoons camper indien u meer comfort wenst tijdens uw camperreis door Nieuw-Zeeland. De camperverhuurders beschikken over een depot in Auckland en Christchurch. Wij raden u aan om vroegtijdig uw camperreis Nieuw-Zeeland te reserveren aangezien een camper huren in Nieuw-Zeeland zeer gewild is gedurende hun zomer (half december tot eind februari).

Verschillende verhuurders voor uw camperreis in Nieuw-Zeeland

Doordat Pacific Island Travel al jarenlang specialist is in het samenstellen van camperreizen in Nieuw-Zeeland, hebben wij een schat aan kennis en ervaring met bovendien langlopende samenwerkingen met de toonaangevende verhuurders. Vanuit deze ervaring kunnen wij de volgende verhuurders van harte aanbevelen:

Apollo, Britz, Maui, en Star RV bieden de modernste voertuigen en beste service.

Apollo en Britz bieden de beste prijs-kwaliteitsverhouding met zeer gunstige huurtarieven en -voorwaarden. Daarnaast bieden we ook budget campers aan van Cheapa en Mighty. Deze aanbieders verhuren campers welke wat ouder zijn en over een eenvoudigere inrichting beschikken. 

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende verhuurders:

Apollo Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Apollo Campers

Jonge campers van goede kwaliteit

De campers van Apollo zijn 0-3 jaar oud en worden gebouwd in Apollo's eigen fabriek in Brisbane. Het serviceniveau is hoog en de campers zijn van een goede kwaliteit.

Britz Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Britz Campers

Jonge, goed uitgeruste campers

De campers van Britz zijn 0-5 jaar oud. Britz maakt samen met Maui en Mighty deel uit van de THL groep. Deze groep verhuurt de meeste voertuigen in Nieuw-Zeeland en beschikt over het grootste aantal depots. Alle voertuigen zijn schoon, goed uitgerust en in uitstekende conditie.

Cheapa Campa| camper huren Nieuw-Zeeland

Cheapa Campers

Oudere modellen voor een voordeliger tarief

Cheapa Campa is een dochterbedrijf van Apollo. De campers van Cheapa zijn de oudere Apollo modellen. Ze zijn 3-6 jaar oud en hebben meer kilometers op de teller dan de Apollo campers.

Maui Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Maui Campers

Jonge campers in een uitstekende conditie

De campers van Maui zijn 0-2 jaar oud. De Elite modellen zijn zelfs max. 1 jaar oud. Maui maakt samen met Britz en Mighty deel uit van de THL groep. Deze groep verhuurt de meeste voertuigen in Nieuw-Zeeland en beschikt over het grootste aantal depots. Alle voertuigen zijn schoon, goed uitgerust en in uitstekende conditie.

Mighty Campers | camper huren Nieuw-Zeeland

Mighty Campers

Oudere campers voor een voordeliger tarief

De campers van Mighty zijn de oudere Britz modellen. Zij zijn min. 4 jaar oud, hebben meer kilometers op de teller en zijn intensiever gebruikt.

Spaceships | camper huren Nieuw-Zeeland

Spaceships

Minivan met camperuitrusting

De Spaceships zijn geschikt voor bestuurders vanaf 18 jaar. De vans zijn tussen de 7 en 15 jaar oud en zijn goed uitgerust.

Star RV Nieuw-Zeeland | camper huren Nieuw-Zeeland

Star RV Campers

Jonge en moderne campers met hoog kwaliteitsniveau

Star RV is een dochterbedrijf van Apollo. De campers zijn 0-12 maanden oud en worden gebouwd in Apollo's eigen fabriek in Brisbane. Het serviceniveau is hoog en de campers zijn van zeer goede kwaliteit.

Waar moet je rekening mee houden bij camper huren Nieuw-Zeeland?

Bij camper huren Nieuw-Zeeland dient u er rekening mee te houden dat bij de meeste camperverhuurders standaard slechts een basisverzekering met een relatief hoog eigen risico (excess) is inbegrepen. De bestuurder dient minimaal 21 jaar oud te zijn. Een Nederlands rijbewijs voldoet om te mogen rijden, echter een internationaal rijbewijs is raadzaam. De voorwaarden en informatie omtrent verzekeringen, eigen risico en bijkomende kosten van camperhuur staan vermeld bij de betreffende maatschappij. Houdt u er rekening mee dat u een deposit moet stellen bij afhalen van de camper (per creditcard).

Overnachtingsmogelijkheden tijdens uw camperreis Nieuw-Zeeland

Voor overnachtingen tijdens uw camperreis Nieuw-Zeeland zijn er vele mogelijkheden. Wij adviseren, in het belang van uw comfort en veiligheid, gebruik te maken van de veelvuldig aanwezige campings. U kunt kiezen voor particuliere-campings (zoals de Top 10 Holiday Parks) en campings in de nationale parken van Nieuw-Zeeland. De campings hebben vaak uitstekende faciliteiten en bevinden zich op de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland. U kunt ook overnachten op de DOC, Department of Conservation, campings die veelal midden in de natuur gelegen zijn. Bij DOC worden vier categoriën gehanteerd: serviced, scenic (schilderachtig), standard en basic. De serviced campings zijn qua faciliteiten vergelijkbaar met normale campings (kraanwater, warme douche en toilet zijn aanwezig), de scenic en standard campings hebben een iets lager niveau qua faciliteiten. Er is water aanwezig (kraanwater of water uit een riviertje of meertje), een douche (koud water) en toilet. De scenic campings zijn populair, en iets duurder dan de standard campings, vanwege de prachtige ligging. De basic campings beschikken alleen over een basic toilet en water uit een tank, riviertje of meertje.

Daarnaast zijn er ook nog Backcountry campings en Great Walk campsites met variërende niveau's van comfort. Voor een compleet overzicht van de verschillende niveau's en bijbehorende faciliteiten kijkt u op de website van het Department of Conservation. Hier vindt u ook de ligging van deze campings. 

Neem contact op met de specialist voor uw camperreis Nieuw-Zeeland

Spreekt het u aan om zo’n onvergetelijke camperreis door Nieuw-Zeeland te maken? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag met een op maat gemaakte camperreis door Nieuw-Zeeland. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00 uur om u te adviseren over uw camperreis Nieuw-Zeeland. Ook kunt u op afspraak langskomen bij ons kantoor in Amsterdam of Breda. Wij vertellen u graag uit eigen ervaring over een camperreis door Nieuw-Zeeland!

Campings in Nieuw-Zeeland

Als u er individueel op uit trekt in Nieuw-Zeeland - bijv. met een camper - vragen klanten ons vaak over de kampeermogelijkheden. Er is een ruime keuze aan mooi gelegen en goede campings in Nieuw-Zeeland. Ze liggen verspreid over het land en beschikken vaak over voorzieningen als elektriciteit voor uw voertuig, goede sanitaire voorzieningen, wasserettes, camp kitchens en veel ruimte.

Kampeerders uit Europa zijn vaak onder de indruk van de schone en mooie sanitaire voorzieningen en de ruime faciliteiten op campings in Nieuw-Zeeland. Vaak liggen de campings op fraaie en aantrekkelijke locaties en het management helpt u graag bij het plannen van lokale excursies of de mogelijkheden qua openbaar vervoer.

Kamperen in Nieuw-Zeeland

In principe mag u in Nieuw-Zeeland vrij kamperen, maar dat betekent niet dat u overal zomaar mag gaan staan met uw camper of tent. Zo mag u niet vrij kamperen in de bebouwde kom en ook niet in natuurparken. Op het terrein van particulieren mag u alleen kamperen nadat u vooraf goedkeuring heeft gevraagd. Met het oog op uw comfort, het millieu-effect en de veiligheid adviseren we u zoveel mogelijk gebruik te maken van campings onderweg.

Camperreis Nieuw-Zeeland boeken?

Wilt u uw camperreis naar Nieuw-Zeeland boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.