• Overwater Bungalows bij Likuliku Lagoon Resort
  • Uitzicht op Viti Levu bij Sonaisali Island Resort
  • Vakantie Fiji
  • Duiken met walvissen bij Fiji
0 1 2 3

Fiji - Beste Reistijd

Beste reistijd voor Fiji! Uw droomreis, onze specialiteit!

Beste reistijd voor Fiji

Of u nu op zoek bent naar natuur, cultuur, rust, strand of een actieve vakantie in de planning heeft, lieftst wilt u op reis aangenaam weer. Daarom is het verstandig om vooraf het actuele weersvooruitzicht voor Australië te bekijken, om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Wilt u weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Australië? Hieronder vindt u de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat u weet of u moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo gaat u altijd voorbereid op reis.Het klimaat in Fiji

De beste tijd om naar Fiji te gaan is tussen mei en oktober, in de winter van Fiji. Het is dan het droge seizoen, wat betekent dat de lucht vrijwel onbewolkt is. De temperatuur ligt zelfs in de winter rond de 25 graden. In deze tijd trekken echter veel toeristen naar Fiji. In oktober en in februari en maart is Fiji een stuk minder druk, omdat dan de schoolvakanties in Fiji en Australië voorbij zijn. Eind oktober en begin november is de temperatuur heerlijk en het is bovendien nog droog. Bovendien vindt dan het hindoefestival Diwali plaats. Het hele land staat op zijn kop en de feestvierende aard van de inwoners van Fiji komt dan bovendrijven. Als u rond deze tijd in Fiji bent, ziet u het allerbeste dat het land te bieden heeft.

Temperatuur Neerslag Fiji
Gemiddelde temperatuur en neerslag in Fiji (oranje vlakjes geven de beste reistijd weer)

Het tropische klimaat met de pasaatwinden maakt het Fijiaanse redelijk voorspelbaar. Aan de regenkant van de hogere eilanden kan het in de droge tijd 1 à 2 keer in de week regenen, in de natte tijd regent het er elke dag. Aan de droge kant van het eiland regent het in de droge tijd sporadisch en in de natte tijd 2 à 3 keer in de week. Tropische stormen kunnen alleen in de regentijd voorkomen.


Feestdagen in Fiji

Op de Fiji eilanden gelden de volgende officiële feestdagen (anders dan de internationale feestdagen als Nieuwjaar, Goede-Vrijdag, 1e en 2e Paasdag en Kerst):

  • Laatste maandag in mei Ratu Sekuna day
  • Vrijdag in midden juni Queen Elizabeth's Birthday
  • Laatste zaterdag in juli Constitution day
  • 2e maandag in october Fiji day

Daarnaast wordt de geboortedag van profeet Mohammed, de geboortedag van Prince Charles en het Diwali (Hindu festival) gevierd (oct - nov).

Nieuwjaarsdag wordt uitgebreid gevierd in Fiji. De festiviteiten duren soms wel enkele weken. Alles vindt voornamelijk op straat plaats: er wordt gedanst op het oorverdovende geluid van trommels, vuurwerk en gezang. In Suva vindt de jaarlijkse straatparade plaats, waarbij alle inwoners zich uitbundig aankleden om het nieuwe jaar in te luiden. Het feest rond Oud en Nieuw in Fiji is het grootste feest in de Pacific.

De militairen die op dit moment de macht hebben in Fiji verbieden het vieren van Youth Day en Ratu Sir Lala Sukuna Day. Tijdens Ratu Sukuna Day vierden de bewoners van Fiji de geboortedag van Ratu Sir Sukuna, de 'vader' van het moderne Fiji. De festiviteiten duurden een week lang, met aandacht voor de sociale en politieke situatie in Fiji. De president hield traditiegetrouw een belangrijke speech op de laatste dag van de week festiviteiten. Nu is de viering dus verboden door de machthebbers, die menen dat de vrije dagen beter gebruikt kunnen worden om te werken.Terug naar boven