Frans-Polynesië - start uw reis naar Frans-Polynesië hier!

Ultiem comfort en exclusiviteit

Welkom op de overzichtspagina voor uw vakantie naar Frans-Polynesië. Een droombestemming bestaande uit verschillende eilandgroepen om uitgebreid te verkennen en heerlijk te genieten!

Laat u betoveren door Tahiti en haar eilanden! Tropische eilanden met prachtige stranden en kristalhelder water, weelderige vegetatie met regenwoud en koele watervallen, kokospalmen aan parelwitte verlaten stranden en immer vrolijke eilandbewoners..

Frans-Polynesië specialist

Onderstaand vindt u informatieblokken waarin wij u meer inzicht bieden in deze veelzijdige bestemming. Via de informatieblokken komt u uit bij de overzichtspagina’s die de verschillende facetten van deze paradijselijke bestemming uitlichten. Hier vindt u o.a. algemene informatie, een greep uit ons reisaanbod (waarbij gezegd dient te worden dat dit slechts een handvol van de mogelijkheden is, alle reizen zijn individueel en op maat dus alles is mogelijk!), specifieke bestemmingsinformatie en, per bestemming, een overzicht van de verschillende resorts en hotels waar u kunt verblijven.

Met onderstaande informatie kunt u een realistische inschatting maken van het benodigde budget voor uw reis en het globale individuele reisplan voor uw Frans-Polynesië vakantie uitstippelen. Een bezoek aan de eilanden van de Frans-Polynesië brengt u overweldigende rust, prachtige natuur, authentieke cultuur of juist bijzonder avontuur. Denk bijvoorbeeld aan de Society Islands met Moorea, waar het échte eilandleven zich afspeelt, Bora Bora met haar oogverblindende stranden of Tahiti, het hoofdeiland van de Society Islands. De Marquesas Eilanden, één van de meest afgelegen gebieden ter wereld, de Gambier Eilanden, de meest afgelegen archipel van Frans-Polynesië, de Austral Eilanden en de Tuamotu Eilanden. Laat u vooraf deskundig informeren over uw optimale reisroute en de te bezoeken eilanden. 

Mist u nog informatie? Laat het ons weten en onze reisspecialisten informeren u graag. U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u snel een idee heeft van de mogelijkheden. Met Pacific Island Travel gaat u een heerlijk ontspannen vakantie naar Frans-Polynesië tegemoet!

Frans-Polynesië

Vakantie in Frans-Polynesië

Witte zandstranden en azuurblauwe lagunes

Frans-Polynesië is een Frans overzees gebiedsdeel, gelegen in de tropen midden in de Stille Zuidzee. De 5 eilandengroepen zijn van vulkanische oorsprong, beschikken over een weelderige begroeiing, witte zandstranden met azuurblauwe lagunes, omringd door koraalriffen en kleine koraaleilandjes.

Cultuur in Frans-Polynesië

Aanbiedingen

Enkele voorbeelden van een droomreis

Ontdek verborgen eilanden en kom tot rust op het spierwitte strand. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw droomreis naar Frans-Polynesië, vind hier alvast enkele voorbeeldreizen met vertrek vanaf Amsterdam.

Eilanden Frans-Polynesië

Eilanden van Frans-Polynesië

Eilanden van Frans-Polynesië

Frans-Polynesië bestaat uit vijf eilandengroepen. De Society Eilanden, ook wel de Benedenwindse en Bovenwindse Eilanden genoemd, en de Marquesas Eilanden bestaan vooral uit een vulkanisch gebergte. De Austral- en de Gambier Eilanden bestaan uit 400 meter hoge heuvels. De Tuamotu eilanden zijn koraalatollen.

Rondreis Frans-Polynesië

Rondreis in Frans-Polynesië

Samengestelde rondreizen

U kunt uw vakantie naar Frans-Polynesië verlengen met een van onze samengestelde rondreizen of een mooie cruise.

Hotels en accommodatie Frans-Polynesië

Hotels en accommodatie in Frans-Polynesië

Van een overwater bungalow tot aan budget kamer

Altijd al een keer willen overnachten in een Overwater Bungalow? Of bent u op zoek naar een mooie garden view? Wij bieden een groot scala aan diverse accommodaties in verschillende prijsklasse.

Frans Polynesië

Algemene informatie Frans-Polynesië

Tradities, cultuur & dans

Algemene informatie over Frans-Polynesië? Hier komt u alles te weten over de geschiedenis, de bevolking en het verhaal achter de mooie tatoeages.

Locatie van Frans-Polynesië

Frans-Polynesië is een Frans overzees gebiedsdeel, gelegen in de tropen midden in de Stille Zuidzee. Het meest dichtbijzijnde eiland is Rarotonga (1200 km westelijk). Frans-Polynesië ligt ten oosten van de datumgrens in dezelfde tijdzone als Hawaii. Tahiti ligt halverwege Californië en Australië, 6.400 km van Los Angeles en 5.300 km van Sydney.Frans-Polynesië telt 35 hoge eilanden en 83 atollen die verspreid liggen in de Stille Zuidzee. Het gebied is groter dan heel Europa. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong, zijn weelderig begroeid, met witte zandstranden en azuurblauwe lagunes, omringd door koraalriffen en kleine koraaleilandjes (motu's). Onder water ziet u vissen in de meest uiteenlopende kleuren en koralen in allerlei vormen en kleuren. Het is hierdoor een ideale duikbestemming. Frans-Polynesië bestaat uit de volgende vijf eilandengroepen:

De Society Eilanden en de Marquesas Eilanden bestaan vooral uit een vulkanisch gebergte van 1000 tot 1500 meter hoog. De Austral en de Gambier Eilanden bestaan uit 400 meter hoge heuvels. De Tuamotu eilanden zijn koraalatollen.

Geschiedenis van Frans-Polynesië

Wanneer en hoe de eerste bewoners op de eilanden arriveerden is niet precies bekend. Meest waarschijnlijk is dat de Polynesiërs vanuit Azië via de meer westelijk gelegen eilanden in de Pacific, zoals Fiji en Tonga, naar Frans-Polynesië zijn getrokken. Rond 2000 jaar geleden vestigden zij zich allereerst op de Marquesas eilanden, van waaruit zij zich later ook op de andere eilanden van Frans-Polynesië vestigden. De Polynesiërs trokken in hun enorme zeil-catamarans, die wel 80 mensen konden herbergen, verder naar Hawaii, Nieuw Zeeland en het Paaseiland. Uit ondermeer de aanwezigheid van de zoete aardappel in Polynesië wordt afgeleid dat de Polynesiërs contact hebben gehad met de Indianen in Zuid-Amerika. Op de eilanden ontstonden koninkrijken en religies, waar de vele tempels (marae) en beelden (tiki's) nog stille getuigen van zijn.

Alhoewel Europese ontdekkingsreizigers al ruim 250 jaar door de Pacific voeren, werden de eilanden van Frans-Polynesië pas in 1767 door Engelse kapitein Wallis ontdekt. De Tahitianen bleken vriendelijke bewoners te zijn - zij kenden geen kannibalisme, iets dat al heel uitzonderlijk was voor het gebied in die tijd. In ruil voor spijkers bleken de lokale vrouwen zich massaal aan de bemanning aan te bieden voor de liefde. Ook bij de bezoeken van latere ontdekkingsreizigers als de Bougainville (1768), Cook (1769) en Bligh (1788) was dit een gebruikelijk ritueel.

James Cook kwam eigenlijk naar Tahiti voor een astrologische waarneming (het passeren van de planeet Venus voor de zon langs) en verbleef daarbij drie maanden op het eiland. De wetenschappers, die op de reis waren meegekomen, bestudeerden in de tussentijd het eiland en haar bewoners, hetgeen de grootste hoeveelheid informatie opleverde over de Polynesiërs tot dan toe. Cook keerde, na dit eerste bezoek, op zijn latere ontdekkingsreizen nog twee maal terug naar Tahiti.

Vakantie Frans-Polynesië boeken

Wilt u uw vakantie naar Frans-Polynesië boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.