Society Eilanden

Tips voor uw rondreis naar de Society Eilanden Archipel

De Society Islands bestaat uit twee delen, de bovenwindse en de benedenwindse eilanden.

De Bovenwindse Eilanden (Frans: Îles du Vent) zijn de oostelijke eilandengroep van de Society Islands van Frans-Polynesië. De archipel omvat de eilanden Tahiti, Moorea, Mehetia, Tetiaroa en Maiao. De laatste twee eilanden zijn koraalatollen. De totale oppervlakte van deze eilanden bedraagt 1176 km². Op deze eilanden woont 75-80% van de bevolking van Frans-Polynesië. In 2012 waren dit circa 200.000 mensen, waarvan bijna 30.000 in de hoofdstad Papeete. Het grootste deel van de bevolking spreekt Frans en Tahitiaans (co-officieel met Frans in Frans-Polynesië). De eilanden Mehetia, Maiaou en Tetiaroa zijn veel kleiner dan Tahiti en Moorea en worden nauwelijks door toeristen bezocht. Alleen Maiao en Tetiaroa hebben een kleine landingsbaan, maar er zijn geen geregelde vluchten naar Tahiti of andere eilanden.

De Benedenwindse Eilanden (Frans: Îles Sous-le-Vent) zijn de westelijke eilandengroep van de Society Islands. De archipel omvat de eilanden Huahine, Raiatea (grootste eiland van de groep), Taha'a, Bora Bora, Maupiti, Tupai, Manuae, Maupihaa en Motu One. De archipel is op 12 april 1769 ontdekt door James Cook, kwam onder Frans protectoraat in 1843 en werd een Franse kolonie in 1880. De eilanden zijn bergachtig en bestaan vanwege de vulkanische oorsprong uit de gesteentes trachiet, doleriet en basalt. Het totale landoppervlak van de benedenwindse eilanden is 395 km² en er wonen ruim 33.000 inwoners. Op de eilanden vindt u broodbomen, schroefpalmen en kokospalmen. De weinige aanwezige fauna bestaat uit wilde zwijnen, ratten en kleine hagedissen. In de beekjes op de eilanden leeft wat zoetwatervis, maar in de koraalriffen rond de eilanden vindt men een grote verscheidenheid aan tropische zoutwatervissen. Op de eilanden wordt kopra, suiker, rum, parelmoer en vanille geproduceerd. Toerisme is een zeer belangrijke drijfveer van de economie.

Voor veel mensen is Bora Bora het mooiste eiland ter wereld, maar tegelijkertijd ook onbetaalbaar. De prijzen zijn daar extreem hoog. Maar gelukkig doen de andere benedenwidse eilanden niet veel onder in schoonheid. Vooral Huahine is zeer fraai als het op de natuur aankomt. U kunt hier jungletochten maken door het met regenwoud begroeide binnenland of kanotochten door de lagune en mangrovebossen. De zustereilanden Raiatea en Taha'a liggen op 192 km ten noorden van Tahiti. Beide eilanden zijn bergachtig en omringd door een lagune en koraalriffen. Beide eilanden worden slechts in geringe mate bezocht door toeristen. Niettemin zijn er enkele bezienswaardigheden die een verblijf zeker rechtvaardigen. De eilanden Maupiti, Tupai, Manuae, Maupihaa en Motu One zijn veel kleiner en worden nauwelijks door toeristen bezocht. Alleen Maupiti beschikt over een vliegveld met dagelijkse vluchten naar Tahiti en Bora Bora.

Hotels

Hotels

Hotels in Society Eilanden

Hotel in Society Eilanden? Zoek en boek uw accommodatie in Society Islands, Frans-Polynesië bij Pacific Island Travel. Klik hier voor een overzicht!

Bora Bora

Bora Bora

Bora Bora

Luxe resorts, witte zandstranden, prachtige skyline en een turquoise lagune. Het is ultiem genieten op Bora Bora!

Huahine

Huahine

Tips voor uw vakantie naar Huahine

Vakantie Huahine? Boek uw maatwerkreis naar Frans Polynesië bij Pacific Island Travel

Maupiti

Maupiti

Tips voor uw vakantie naar Maupiti - Society Eilanden

Vakantie Maupiti? Boek uw maatwerkreis naar Frans Polynesië bij Pacific Island Travel

Moorea

Moorea

Tips voor uw vakantie op Moorea - Society Eilanden

Vakantie Moorea, waar het échte eilandleven zich afspeelt!

Raiatea

Raiatea

Tips voor uw vakantie naar Raiatea

Vakantie |Raiatea? Boek uw maatwerkreis naar Frans Polynesië bij Pacific Island Travel

Tahaa

Tahaa

Tips voor uw vakantie naar Taha'a

Vakantie Tahaa? Boek uw maatwerkreis naar Frans Polynesië bij Pacific Island Travel

Tahiti

Tahiti

Tips voor uw vakantie naar Tahiti

Vakantie Tahiti? Boek uw maatwerkreis naar Frans Polynesië bij Pacific Island Travel