Australië met kinderen

Rondreis naar Australië met kinderen

Met uw kinderen naar Australië op vakantie? Dat kan! Australië is zeer kindvriendelijk en biedt volop gelegenheid om het land op een ontspannen manier met het hele gezin te ontdekken.

Australië is het op vijf na grootste land ter wereld en komt qua grootte bijna overeen met Europa. Vooraf is het belangrijk om keuzes te maken welke delen van Australië absoluut niet in de reis mogen ontbreken. Met de kinderen snorkelen op het Great Barrier Reef, samen de Outback in, het avontuur opzoeken met een 4WD in het ruige noorden van Australië, tropisch Australië in Queensland, de machtige natuur van Tasmanië of een bezoek aan de bruisende steden? Met een individuele reis op maat die is afgestemd op uw gezin wordt het een reis om nooit te vergeten!     

Vrijheid ten top

Australië staat bekend als een reisbestemming die ‘vrijheid ten top’ biedt. Deze vrijheid kunt u op meerdere manieren bereiken:

 • Met een camperreis Australië; u ervaart onderweg alle vrijheid en kunt per dag bepalen waar u gaat en staat.
 • Met rondreis per huurauto; hier heeft u vooraf de route bepaald en de accommodaties vastgelegd, heeft u echter ter plaatse alle vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en bent u geen tijd meer kwijt aan het zoeken naar de volgende overnachtingsplaats.

Reizen met een camper

Als u met een camper door Australië reist, heeft u altijd uw huisje bij de hand. Ideaal voor kinderen die gebaat zijn bij overnachtingen in een vertrouwde omgeving; lekker iedere avond hetzelfde bed om te slapen en alle spulletjes bij de hand. Tot een goed gevulde koelkast aan toe, zodat lunch en diner op de mooiste plekken onderweg binnen handbereik zijn.

Reizen met een huurauto

Ook met een huurauto of 4WD kun je Australië uitstekend met kinderen verkennen. Kies voor een comfortabele auto met voldoende ruimte op de achterbank en zorg voor een goed uitgebalanceerde route die voldoende ruimte laat om te spelen, zwemmen en ontspannen.

Overnachten kunt u bij de vele accommodaties onderweg die in alle varianten aangeboden worden, bijvoorbeeld luxe hotels met familiekamers, farmstays, B&B’s, homestays of cottages met meerdere slaapkamers. Onze reisspecialisten stellen graag samen met u een reis samen die helemaal aansluit op uw wensen.

  Campings Australië

  Goed om te weten als u kiest voor de camperreis Australië; campings in Australië beschikken over uitstekend sanitair en zijn vaak uitstekend ingericht op kinderen. Net als in Europa is er keuze uit basic campings en campings met alles erop en eraan. Voor de kinderen bijvoorbeeld met springkussens, minigolf en kinderanimatie. Veruit de meeste campings beschikken over een zwembad. Goed uitgeruste campings vindt u bijvoorbeeld bij de Big4 keten: https://www.big4.com.au/

  Ter plaatse

  Afhankelijk van het gebied waarin u reist, beschikt Australië over een uitgebreid netwerk aan supermarkten met een zeer goed en uitgebreid assortiment (bijvoorbeeld de ketens Coles en Woolworths). Australië beschikt over een uitgebreid netwerk aan Visitor Centres (vergelijkbaar met de VVV), waar u allerhande lokale informatie vindt. Zij helpen u graag om ook ter plaatse de leukste plekjes te vinden waar u met uw kinderen naartoe kunt gaan. Bovendien zijn de inwoners van Australië zeer vriendelijk en behulpzaam!

  U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u snel een idee heeft van de mogelijkheden. Met Pacific Island Travel gaat u samen met de kinderen een onvergetelijke rondreis Australië tegemoet!