Vakantie Channel Islands National Park - Amerika

De groep eilanden, die tussen de 20 en 140 km voor de kust van zuidelijk Californië liggen, staat bekend als de Channel Islands. Dit gebied heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op de bewoners van het vasteland.

In 1980 werden vijf van de eilanden (Anacapa, Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel en Santa Rosa), uitgeroepen tot beschermd gebied met de naam Channel Islands National Park.

Drie van de tot beschermd gebied verklaarde eilanden zijn onder het beheer van de Park Service: Anacapa, Santa Barbara en San Miguel. De andere twee zijn particulier bezit en kunnen zonder voorafgaande toestemming van de eigenaren niet worden bezocht. In totaal beslaat het park een oppervlakte van 505 vierkante kilometer. Dit is inclusief het water tot 11 km vanaf de kust.

San Miguel is onbewoond en heeft ernstige problemen gehad met erosie. Op het westelijke gedeelte van dit eiland komen zeeleeuwen en zeeolifanten voor. Santa Cruz is het grootste eiland.

Alle eilanden zijn alleen per boot te bereiken. Vanuit Ventura varen veerboten naar Anacapa en Santa Barbara. In de omgeving van de eilanden is de oceaan vrij ondiep maar op betrekkelijk korte afstand daalt de oceaanbodem 300 meter of meer steil omlaag.

Van de zeven soorten vinpotigen die op de wereld nog voorkomen heeft Channel Islands er zes binnen zijn grensgebied. Twee soorten zeeleeuwen en vier soorten robben komen hier in grote aantallen voor. Verder komen er talloze soorten zeevogels op de eilanden voor. Het park heeft ruige rotsklippen en golvende hoogvlakten.

Eigenlijk zijn de eilanden de toppen van boven water uitstekende onderzeese bergen. Vaak zijn de eilanden in mist gehuld vanwege de sterk wisselende weersomstandigheden. De eilanden zijn het drukst bezocht in de zomer. Het water van de Stille Oceaan is hier op z'n warmst, ongeveer 20 graden, dus zwemmen is hier heerlijk.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]

Hoogtepunten van Channel Islands National Park zijn:

Hoogtepunten van Channel Islands National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Channel Islands National Park.


Titel

Tekst

Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Channel Islands National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Channel Islands National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven