Kortlopende Annuleringsverzekering

Verzekerd op reis!

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie.    Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?
Met onze standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Allrisk Annuleringsverzekering
Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Waarnemer meeverzekeren
Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Premies Kortlopende Annuleringsverzekering:

Annuleringverzekering - 5,5% van de netto reissom
Allrisk Annuleringverzekering - 7% van de netto reissom
Waarnemer - 1% van de netto reissom

 

Dekkingsoverzicht Kortlopende Annulerings

Annulering

Allrisk Annulering

Vergoeding annulering om reden genoemd in voorwaarden

kostprijs

kostprijs

Vergoeding annulering om aanvullende redenen

-

75% van de annuleringskosten

Vergoedingen ongebruikte Reisdagen:

 

 

* Ziekenhuisopname (min. 1 overnachting)

Reissom per dag

Reissom per dag

* Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden

Reissom per dag

Reissom per dag

* Eerdere terugkeer om aanvullende redenen

-

75% van de Annuleringskosten


De bijbehorende polisvoorwaarden van de Kortlopende Annuleringsverzekering kunt u hier downloaden. 

Poliskosten van de Kortlopende Annuleringsverzekering bedraagt €3,50.
Over de genoemde premies en poliskosten wordt nog 21% assurantiebelasting berekend.


Schademelding
U dient na thuiskomst de schade binnen 14 dagen aan Europeesche te melden door middel van het  schadeaangifteformulier voor de reisverzekering.

Klachtenregeling

Graag informeren wij u als klant, hoe u een klacht kunt indienen bij de verzekeraar. De naam van de  verzekeraar is de Europeesche, in de bijgesloten link treft u meer informatie over de klachtenregeling van deze verzekeraar en hoe u deze kunt indienen https://www.europeesche.nl/klachtenregeling.

Kopie polis mee op reis
Het is raadzaam dat u een fotokopie van de verzekeringspolis meeneemt, zo beschikt u altijd over de benodigde gegevens. De
bijbehorende informatie van de Kortlopende Reis- en annuleringsverzekering kunt u hier downloaden.