Doorlopende Annuleringsverzekering

Verzekerd op reis!

Doorlopende Annuleringsverzekering Europeesche

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?
Met onze standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren
Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering
Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

U kunt uw doorlopende annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

Het hele jaar door verzekerd voor annuleringskosten

 • Unieke All risk Annuleringsdekking: u bepaalt zelf de reden van annulering 
 • Overlijden derdegraads familie standaard meeverzekerd
 • Ex-partner blijft eerstegraads familie
 • Risico van samengestelde reizen standaard meeverzekerd 
 • Ook vergoeding als reisgenoot annuleert en zelf geen verzekering heeft

Hier kunt u de folder van de Doorlopende reis - en annuleringsverzekering downloaden.

Premies van de Doorlopende Annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering tot een bedrag van € 1500 per persoon per reis (persoonspremie € 55,00 per jaar)
 • Annuleringsverzekering tot een bedrag van € 3500 per persoon per reis (persoonspremie € 85,00 per jaar)
 • Allrisk Annuleringsverzekering tot een bedrag van € 1500 per persoon per reis (persoonspremie € 70,00 per jaar)
 • Allrisk Annuleringsverzekering tot een bedrag van € 3500 per persoon per reis (persoonspremie € 108,00 per jaar)
 • Waarnemer (premie € 25,00 per waarnemer) 

Over de bovengenoemde premies en poliskosten wordt 21% assurantiebelasting berekend. De bijbehorende polisvoorwaarden van de Doorlopende reis- en Annuleringsverzekering kunt u hier downloaden. Poliskosten van de Doolopende Annuleringsverzekering bedraagt €5,50 + 21% assurantiebelasting.

Schademelding

U dient na thuiskomst de schade binnen 14 dagen melden door middel van de schadeaangifteformulier voor de annuleringsverzekering. 

Nuttige adressen

 • Europeesche Verzekeringen Postbus 12920, 1100 AX AMSTERDAM
 • Raad van Toezicht op het Schadeverzekeringsbedrijf, Postbus 93560, 2509 AN Den Haag
 • Ombudsman Schadeverzekering, Postbus 93560, 2509 AN Den Haag