Afkoop Eigen Risico

Aanvullende verzekeringen zijn meestal noodzakelijk

Eigen risico bij een camperhuur

Bij een gehuurde camper is er bijna overal een basis verzekering met een (beperkt) eigen risico in de huurprijs inbegrepen.

In Australië en Nieuw-Zeeland is het eigen risico meestal tussen de 2500 en 7500 Dollar, afhankelijk van de camper. Deze basisverzekering (casco en aansprakelijkheid) kan worden aangevuld met het “Value Pack", "Inclusive Pack" of een “Maximum Cover Package". Daarmee wordt het eigen risico uitgesloten of tot een minimum gereduceert. Deze verzekering van de verhuurder verlaagt ook de borg, die u met de credit card moet stellen en die op de credit card wordt belast of geblokkeerd.

Als alternatief kunnen wij voor u bij de Europeesche Verzekeringen de aanvullende verzekering voor auto- en camperhuur afsluiten. Deze verzekert het eigen risico (tot een bepaald bedrag) voor EUR 9,10 per dag plus EUR 4,50 poliskosten – MAAR deze verzekering verlaagd de borg niet. 


In de VS en Canada is er meestal een voertuigverzekering (casco) inbegrepen met een eigen risico en borg van 750-1500 Dollar. Dit kan bij de meeste verhuurders niet worden verlaagd. In de huurprijs is meestal een beperkte, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen. Afhankelijk van de verhuurder is er ook een SLI (supplemental liability insurance, VS) of PLI (primary liability insurance, Canada) inbegrepen of wordt apart aangeboden. Deze SLI/PLI verhoogt de aansprakelijkheid tot 1 mio USD/CAD en deze verzekering is (normaal gesproken) toereikend. De beperkte aansprakelijkheidsverzekering is vaak niet toereikend, wij bevelen heel sterk aan, een SLI/PLI af te sluiten bij de verhuurder, indien niet inbegrepen in de huurprijs of voor de voertuig verzekering van de Europeesche te kiezen:
Wij kunnen voor u bij de Europeesche Verzekeringen de aanvullende verzekering voor auto- en camperhuur voor Amerika en Canada afsluiten. Deze dekt het eigen risico (tot een bepaald bedrag), vult de bestuurdersaansprakelijkheid aan (tot een bepaald bedrag) en is aangevuld met een rechtsbijstandsverzekering (tot een bepaald bedrag) voor EUR 13,50 per dag plus EUR 4,50 poliskosten. Deze verzekering verlaagd de borg niet. U kunt bij ons de exacte voorwaarden opvragen.

Klachtenregeling

Graag informeren wij u als klant, hoe u een klacht kunt indienen bij de verzekeraar. De naam van de  verzekeraar is de Europeesche, in de bijgesloten link treft u meer informatie over de klachtenregeling van deze verzekeraar en hoe u deze kunt indienen https://www.europeesche.nl/klachtenregeling.