Papua New Guinea highlights

Inleiding

De tour is een combinatie van de diverse regio’s in Papua New Guinea – een onvergetelijke reiservaring. Het reisprogramma van/naar Port Moresby is zo opgesteld, dat voor de eerste en laatste dag van de tour aansluitende vluchten uit Brisbane of Cairns naar/van Port Moresby kunnen worden geboekt.

In een oogopslag

  • 9 dagen van/naar Port Moresby
  • incl. alle transfers + bijna alle maaltijden
  • in kleine groep met max. 12 pers.
  • hoogtepunten: fauna, flora & cultuur

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Moresby

Bij aankomst op de luchthaven van Port Moresby wordt u begroet door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer naar het Airways Hotel. De rest van de dag bent u vrij.

Overnachting: Airways Hotel

Dag 2: Port Moresby - Tari (L/D)

Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Tari en transfer naar Ambua Lodge. In de namiddag kunt u al de eerste activiteiten ondernemen. Ontdek de omgeving vanuit de lodge.

3 overnachtingen: Ambua Lodge

Dag 3: Ambua Lodge en omgeving (O/L/D)

Verkenning van de regio. Op deze hoogte gaat het ongerepte bergregenwoud over in grasland. Weidse uitzichten over het Tari-dal en de dichte boomkruinen zo ver het oog reikt. Natuurpaden leiden over traditionele bruggen, naar een verborgen waterval en langs orchideeën en rododendrons. Hier kunt u een unieke vogelwereld, vooral diverse soorten paradijsvogels, ontdekken.

Dag 4: Ambua Lodge en omgeving (O/L/D)

Tari is een van de weinige regio’s waar nog traditionele kleding wordt gedragen. Ervaar en leer meer over de Huli krijgers.

Dag 5: Tari - Sepik regio (O/L/D)

U wordt bij het hotel afgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vlucht naar Karawari. Korte wandeling naar de Karawari rivier. Per boottransfer en jeep wordt u naar de Karawari Lodge gebracht.

2 overnachtingen: Karawari Lodge

Dag 6: Karawari Lodge en omgeving (O/L/D)

Verkenning van de omgeving van de lodge. Het bezoek aan een typisch dorp met de lokale bevolking is een indrukwekkende belevenis. De maskers en figuren gemaakt van hout komen vooral uit de Sepik regio. Zorg voor kleingeld om de lokale kunst te kopen gezien hier geen geld kan worden gewisseld.

Dag 7: Sepik regio - Mount Hagen (O/L/D)

Transfer naar de landingsbaan en aansluitende vlucht naar Mount Hagen. Transfer naar de Rondon Ridge Lodge, gelegen boven op Mt. Kuta.

2 overnachtingen: Rondon Ridge Lodge

Dag 7: Rondon Ridge Lodge en omgeving (O/L/D)

In dit gebied rond Mt. Hagen leeft de Melpa bevolking op traditionele wijze. De bergen rond de Whagi vallei herbergen een uitgebreide variatie van onbekende vogel- en orchideesoorten.

Dag 9: Mount Hagen - Port Moresby (O)

Transfer terug naar Mount Hagen en vlucht naar Port Moresby, het eindpunt van uw rondreis. Assistentie bij aansluiting naar uw internationale vlucht.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.11.2017 - 30.11.20171 | Standard6405
01.11.2017 - 30.11.20172 | Standard5331
01.12.2017 - 31.03.20191 | Standard6405
01.12.2017 - 31.03.20192 | Standard5331

Na 31 maart 2019: prijzen op aanvraag

Inclusief
tour in kleine groep incl. binnenlandse vluchten (stand: 20.09.17 - wijzigingen voorbehouden), transfers, overnachtingen in twee- of eenpersoonskamers met bad of douche/wc, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief
persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes & fooien.

Aantal deelnemers
min. 1, max. 12 pers.

Opmerking
Gelieve geen harde koffers mee te nemen maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak (max. 5 kg).

Andere reisdata op aanvraag.