Aranui Cruises

Boek de Aranui bij Pacific Island Travel!

Code: 80830

Aranui 5 - Een cultuurcruise

14 dagen naar de Tuamotu en Marquesas eilanden

Inleiding

Ontdek de Tuamotu- en de Marquesas eilanden aan boord van het vracht- en passagiersschip, de ARANUI 5. Wees erbij, wanneer het schip in de haven wordt gelost en geladen. Geniet tijdens de cruise van de prachtige kustpanorama’s en wuivende palmbomen. Gauguin en de chansonnier Jacques Brel hadden hier op de Marquesas eilanden hun paradijs al gevonden.

In een oogopslag

  • 13 dagen cruise van/naar Tahiti
  • max. 254 personen
  • maaltijden en landexcursies inbegrepen
  • hoogtepunten: Marquesas, Bora Bora
     

Reisprogramma(wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Vertrek van Papeete (L/D).

Individuele reis naar Papeete. Inschepen tussen 7.00 uur en 9.00 uur. Om 10.30 uur afvaart met de Aranui vanaf de handelshaven.

Dag 2: Fakarava in de Tuamotu archipel (O/L/D).

Aankomst in Fakarava. U kunt er wandelen aan het witte zandstrand en picknicken op het strand. Mogelijk om te zwemmen en te snorkelen in de heldere lagune. In de namiddag vaart het schip richting de Marquesas eilanden.

Dag 3: Op zee (O/L/D).

Geniet van de kalme zee terwijl de Polynesische bemanning u de lokale muziek en dans demonstreert.

Dag 4: Nuku Hiva (O/L/D).

’s Morgens vroeg komt u aan in Taipivai. U bezoekt er de rotstekeningen en Tiki. Mogelijkheid om een wandeling te maken in het regenwoud naar de archeologische plaats Paeke. Inscheping en na de lunch gaat u naar Taiohae. Met een terreinwagen maakt u een tocht naar de archeologische site van Hatiheu. Deelnemers van de 7-daagse cruise komen vandaag aan boord.

Dag 5: Ua Pou (O/L/D).

De bizarre bergtop op het eiland Ua Pou steekt meer dan 1.200 m boven de zee uit. ’s Morgens meert de Aranui in Hakahau aan. Vrije tijd aan land. Lunch in restaurant met lokale specialiteiten.

Dag 6: Hiva Oa (O/L/D).

Vanaf Puamau kunt u een wandeling maken van ongeveer 1 uur naar de archeologische plaats Meae Iipona, o.a. met de grootste Tiki van de eilandengroep. Later komt u aan in Atuona op het eiland Hiva Oa. Bezoek aan het kerkhof met de grafstenen van Paul Gauguin en Jacques Brel evenals het moderne cultureel centrum met tentoonstellingen over beide kunstenaars.

Dag 7: Fatu Hiva (O/L/D).

De Aranui ankert bij Omoa. Fatu Hiva is het meest groene en afgelegen eiland van de Marquesas. Fatu Hiva is beroemd om zijn handgemaakte pareo’s, Monoï olie en de Tapa (stoffen). Sportieve passagiers kunnen een wandeling maken rond het eiland naar de Bay of Virgins. 16 km die zeker de moeite waard zijn!

Dag 8: Tahuata (O/L/D).

Het eiland, in de vorm van een blad, is weelderig begroeid en ruikt naar Tiare. De grote kerk is versierd met lokaal houtsnijwerk.

Dag 9: Ua Huka (O/L/D).

’s Morgens bereikt het schip Ua Huka, het eiland van de wilde paarden. Met een terreinwagen of te paard verkent u dit eiland. Vanaf de hoge toppen heeft u een adembenemend zicht op de Pacific Ocean en het eiland. Bezoek aan het kleine museum en de botanische tuin. ’s Avonds is er op het schip een Polynesisch feest met muziek, dans en lekker eten.

Dag 10: Nuku Hiva & Ua Huka (O/L/D).

Het schip legt aan in Taiohae. De deelnemers van de 7-daagse en 10-daagse cruise verlaten hier het schip. Tegen de middag zet het schip koers richting Ua Pou. Laatste gelegenheid om inkopen te doen.

Dag 11: Op zee (O/L/D).

De Aranui cruist richting de Tuamotu archipel.

Dag 12: Rangiroa (O/L/D).

Op Rangiroa, een van de grootste lagunes ter wereld, wordt u een picknicklunch geserveerd op het strand. Mogelijkheid om te zwemmen of te snorkelen in de lagune of om de zwarte parels in een lokale parelkwekerij te bewonderen.

Dag 13: Bora Bora (O/L/D).

Aankomst in de haven van Vaitape op Bora Bora. Vandaag brengt u uw tijd door aan het witte zandstrand waar u kunt snorkelen in de lagune en genieten van de picknick. Optionele excursies zijn ter plaatse bij te boeken zoals bv. een helikoptervlucht of een eilandrondrit.

Dag 14: Aankomst in Tahiti (O).

Rond 9.30 uur aankomst. Einde van uw reis of individuele voortzetting.

PeriodeBijzonderhedenPrijs
01.12.2018 - 31.03.2020Superior Deluxe kabine5172
01.12.2018 - 31.03.2020Premium Suite met balkon5579
01.12.2018 - 31.03.2020Royal Suite6099
01.12.2018 - 31.03.2020Presidential Suite7732

Inclusief
13 overnachtingen aan boord, 3% toeristenbelasting, havengelden en lokale belastingen, brandstoftoeslag, maaltijden volgens programma (lunch: picknick of in lokaal restaurant), tafelwijn tijdens lunch en diner aan boord, excursies aan land.

Exclusief
Fooien, drankjes aan de bar of in het restaurant, persoonlijke uitgaven.

Kinderen
Kinderen tot 3 jaar betalen enkel belastingen en toeslagen, tussen 3 en 15 jaar 50% op de prijs voor een volwassene excl. belastingen en toeslagen. Kinderen toegelaten in slaapzaal vanaf 16 jaar.

Aantal deelnemers
max. 254 personen.

 Special
Voor personen die alleen reizen en die bereid zijn een Standard Cabin te delen kan een halve 2-persoonskajuit geboekt worden.

 Opmerking
• De Aranui is bijzonder populair. Boek uw trip dus zeker tijdig!
• De route varieert van dag 4 tot 10 en is afhankelijk van de week en onder voorbehoud van weersomstandigheden of technische redenen met de vracht.
• Als alternatief kunnen ook 6, 9 of 10 nachten geboekt worden (prijzen op aanvraag). Bijkomende vluchten worden dan ook bijgeboekt. Een verlenging in een hotel op de Marqueasas is ook mogelijk.
• Een derde persoon betaalt 75% van de reissom excl. belastingen en toeslagen. Hetzelfde is van toepassing voor een vierde persoon (prijzen op aanvraag).
• Prijs voor 1 persoon is geldig voor een 1-persoonskajuit Standard. Mits toeslag is het mogelijk een 2-persoonskajuit Standard te boeken.