Wrangell Saint Elias

Wrangell St Elias National Park

Wrangell - Saint Elias National Park, met een oppervlakte van 32.984 vierkante kilometer, grenst aan het Canadese Yukon Territory. Dit prachtige en zeer grote park is van een ongerepte schoonheid.

Het park strekt zich vanaf de Tetlin-laagvlakte in het noorden uit in de zuidelijke richting en omsluit daarbij een deel van de hoge Wrangell Mountains en Saint Elias Mountains. Vanaf dit gebied gaat het park voort tot aan de stranden aan de Golf van Alaska. Op het grondgebied van dit park liggen enkele van de hoogste bergen van Noord-Amerika.

De kenmerken van het park zijn bergen, gletsjers en ijsvelden. Dit park telt meer dan honderd gletsjers waarvan de Malaspina Glacier en de Nabesna Glacier tot de allergrootste van de wereld behoren. Ook heeft het park tientallen grote rivieren op zijn grondgebied.

Wandelen, langlaufen, wildwatervaren en bergbeklimmen zijn enkele activiteiten die hier goed te doen zijn. Kamperen is in het achterland toegestaan en er zijn enkele primitieve kampeerterreinen. Het park is te bereiken via een route die gedurende een deel van het jaar open is voor voertuigen met vierwielaandrijving. In de zomer kunnen gewone auto's de route ook nemen.

Weersomstandigheden

In de zomer is het vaak koel en regenachtig. Echter warme dagen met helder weer zijn in de zomer ook niet ongewoon. De maand juli is vaak de maand met het mooiste weer. De maand augustus is aanmerkelijk koeler maar heeft als grote voordeel dat de muskieten niet meer aanwezig zijn.