• Vakantie Wewak - Papua Nieuw-Guinea
  • Vakantie Wewak - Papua Nieuw-Guinea
0 1

Vakantie Wewak - Papua Nieuw-Guinea

Bezoek Wewak tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

Wewak is de hoofdplaats van de provincie East Sepik. Deze waterrijke provincie heeft een oppervlakte van 42.800 km² en telt 341.583 inwoners. De meeste inwoners leven in dorpjes langs de Sepik rivier of één van de talrijke zijtakken daarvan. Er zijn geen grote plaatsen in het binnenland.

Wewak ligt aan de kust, ten westen van de monding van de Sepik rivier. Maar vanuit Wewak kan via onverharde wegen landinwaarts worden gereisd naar tal van plaatsjes langs de Sepik rivier. Wewak is een rustig en charmant stadje, het heeft ongeveer 20.000 inwoners.

De Japanners hadden hier in de Tweede Wereldoorlog een grote militaire bases aangelegd, die het in 1944 en 1945 zwaar te verduren kreeg. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers staat er een gedenkteken.

Op een heuvel aan de rand van Wewak ligt de katholieke missiepost, die u kunt bezoeken.

In de banyan bomen leven veel vleermuizen, die tegen zonsondergang beginnen rond te vliegen en elke avond een roerig schouwspel opleveren.

Het Windjammer hotel is de beste accommodatie in Wewak.

Nabij Wewak, voor de noordkust in de Bismarck Zee, ligt Muschu Island. Het is een paradijselijk eiland met palmbomen langs maagdelijke witte zandstranden. Op het eiland ligt het idyllische plaatsje Sup, dat een fraaie kerk heeft.

 

Hoogtepunten van Wewak

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Wewak.


  • Muschu Island
  • Katholieke missiepost

Reizen naar Papua Nieuw-Guinea

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Papua Nieuw-Guinea geselecteerd:


Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon

Hotels en Resorts in Wewak

Een selectie van de hotels en resorts in Wewak:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Papua Nieuw-Guinea

Voor informatie over vervoer in Papua Nieuw-Guinea verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Papua Nieuw-Guinea-pagina.

Terug naar boven