• Vakantie Admirality Islands - Papua Nieuw-Guinea
0

Vakantie Admirality Islands - Papua Nieuw-Guinea

Bezoek Admirality Islands tijdens je rondreis Papua Nieuw-Guinea

De Admirality Islands is een eilandengroep die bestaat uit 18 eilanden, die onderdeel vormen van de Bismarck Archipel. De eilanden worden soms ook Manus eilanden genoemd, naar het grootste eiland Manus. De eilanden zijn onderdeel van de Manus Province. De totale oppervlakte van de eilandengroep is 2100 km².

De grotere eilanden van de groep zijn Manus, Los Negros, Tong, Pak, Rambutyo, Lau, de St. Andrews eilanden, Baluan en Ndrova. Veel van de eilanden zijn atollen en onbewoond.

De temperatuur van de eilandengroep kent weinig variatie, met overdag maxima van 30-32 °C en 's nachts 20-24 °C. De jaarlijkse regenval is 3,4 mm en is enigszins seizoensgebonden, met juni-augustus als natste maanden.

Hoogtepunten van Admirality Islands zijn:

Hoogtepunten van Admirality Islands

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Admirality Islands.


Manus

Manus is het grootste eiland van de Admirality Islands. Het eiland ligt in het noorden van Papoea New Guinea en telt ca. 45.000 inwoners op een oppervlakte van 2100 km². Manus is het hoofdeiland van de provincie, het is vulkanisch van oorsprong en is 2020 km² groot. Het hoogste punt op het eiland is 719 m.

Ninigo-eilanden

De Ninigo-eilanden zijn onderdeel van de Admirality Islands. Ze hebben een totale oppervlakte van 12.9 km². Er komt slechts één zoogdier voor, de prehistorisch geïntroduceerde koeskoes Spilocuscus kraemeri. De belangrijkste eilanden zijn:

  • Heina Atoll
  • Pelleluhu Atoll
  • Ninigu Atoll
  • Sama Atoll
  • Sumasuma Atoll
  • Awin Atoll

Reizen naar Papua Nieuw-Guinea

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Papua Nieuw-Guinea geselecteerd:


Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon

Hotels en Resorts in Admirality Islands

Een selectie van de hotels en resorts in Admirality Islands:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Papua Nieuw-Guinea

Voor informatie over vervoer in Papua Nieuw-Guinea verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Papua Nieuw-Guinea-pagina.

Terug naar boven