• Vakantie Otago Peninsula - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Otago Peninsula - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Otago Peninsula - Nieuw-Zeeland

Bezoek Otago Peninsula tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Het Otago Peninsula - gelegen op het Zuidereiland niet ver van Dunedin - is zeker een bezoek waard. Het schiereiland heeft met zijn lengte van 24 kilometer veel te bieden en leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje. Hier kunt u op zoek naar zeldzame dieren en vogels in het wild, of het enige kasteel dat Nieuw Zeeland rijk is - Larnach Castle - bezoeken. Voor de wandelaars is het een fantastisch gebied waar u langs de kusten met zijn steile kliffen prachtige tochten kunt maken. Maar naast wandelen kunt u ook per auto een mooie tour maken over de 64 kilometer lange Highcliff Road die u ongeveer in 1,5 uur af kunt leggen. Maar onderweg uitstappen en de omgeving van nog dichterbij bekijken en genieten van de vergezichten is zeker aan te bevelen.

Het schiereiland heeft mooie witte zandstranden bij St. Clair en St. Kilda. U kunt hier lekker zonnen maar ook de surfers kunnen hier prima terecht. Wanneer u verder naar het noorden gaat komt u bij de Glenfalloch Woodland Gardens. Deze mooie tuinen liggen bij een fraaie hoeve met theesalons en een pottenbakkerij. Langs de rivier, die door de tuinen stroomt, staan oude bomen en in het voorjaar is het een zee van azalea's en rododendrons. In de zomer gaat dit over in bonte verzameling van allerlei fuchsia's.

Hoogtepunten van Otago Peninsula zijn:

Hoogtepunten van Otago Peninsula

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Otago Peninsula.


Larnach Castle

Wanneer u op weg van Dunedin naar Taiaroa Head bent, dan komt u bij Larnach Castle. Het kasteel was een geschenk van de steenrijke bankier en politicus William Larnach voor zijn vrouw Eliza de Guise, en dateert uit 1871. Het kasteel heeft een Schotse bouwstijl met veel marmer, venetiaans glas en houtsnijwerk en wordt omgeven door tuinen van ongeveer 2 vierkante kilometer. Binnen staan prachtige antieke meubelen en heeft het prachtige beschilderde plafonds. Natuurlijk ontbreekt ook de balzaal niet, die William Larnach aan zijn dochter Katie schonk als cadeau. Het kasteel is te bezoeken en u mag zeker niet vergeten de toren te beklimmen die een mooi uitzicht over de omgeving biedt. Mocht u geen genoeg van Larnach Castle kunnen krijgen, dan kunt u naast het kasteel blijven overnachten. Larnach Castle ligt op het Otago Penisula op 15 km afstand van Dunedin (neem Highway 88 het schiereiland op).

Piloten Beach

Piloten Beach is een klein strand waar pelsrobben en Hooker's zeehonden zijn. Hier is de grootste kolonie van blauwe pinguïns nog op de Otago Peninsula. Ook zijn er Dusky dolfijnen, orka's en grote walvissen waar te nemen.

Portobello

Weer verder naar het noorden ligt de plaats Portobello, het enige dorp op het Otago Peninsula waar u terecht kunt om te eten en te drinken. In Portobello staat het Centre of Marine Studies, dat onderdeel is van de University of Otago in Dunedin. Voor kinderen is dit een leuke belevenis, want zij kunnen in de zogenaamde 'Touch Tank' zeesterren, krabben, en zeeanemonen aanraken. Niet ver van Portobello ligt Otakou, één van de vroegste Maori nederzettingen waar nog een Maori kerk en een gemeenschapshuis te zien zijn.

Sandfly Bay

De grootste attractie van het Otago Peninsula bevindt zich bij Sandfly Bay. Het zijn de uiterst zeldzame en met uitsterven bedreigde geeloogpinguïns (Yellow Eyed Pinguins), familie van de Keizerpinguïns. Deze grote pinguïnsoort komt elke dag tegen zonsondergang uit de zee. Bij Sandfly Bay leeft een kleine kolonie geeloogpingïns, deze dieren worden verder alleen gezien bij Mouraki (maar daar is het moeilijker om ze te spotten), op afgelegen eilanden ten zuiden en oosten van Nieuw-Zeeland en op Antartica.

Geeloog-Pinguins

De geeloogpinguïn heeft een witte borst en een zwarte rug. Op de kop loopt vanaf de snavel via de ogen een helder gele band naar achteren. De naam heeft deze pinguïn te danken aan de karakteristieke gele ogen. In het Maori heet de geeloogpinguïn "Hoiho" wat als "luidruchtige" is te vertalen en verwijst naar het schrille geschreeuw van deze pinguïn. Kuikens brengen een hoog piepgeluid voort, vooral wanneer ze hongerig zijn. Een volwassen geeloogpinguïn heeft een grootte van ongeveer 65 à 68 cm, het gewicht varieert van 5 tot 8 kg en de gemiddelde maximumleeftijd ligt rond de 22 jaar.

Geeloogpinguïns zijn schuwe en individualistisch ingestelde dieren en bouwen hun nest bij voorkeur op plaatsen waar ze geen zicht hebben op andere nesten. Meestal nestelen ze elk jaar op dezelfde plek waarbij mannetjes en vrouwtjes afwisselend de eieren uitbroeden. Half september leggen ze normaal gesproken twee eieren die ongeveer anderhalve maand later uitkomen. Zo'n 80% van de gelegde eieren komt uit en tot eind februari/begin maart blijven de kuikens in het nest. Wanneer ze het nest ver-laten, zijn ze geheel zelfstandig. Mannetjes beginnen te broeden op een leeftijd van 3 tot 5 jaar, vrouwtjes vaak een jaartje eerder.

De geeloogpinguïn is een onverschillige eter. Bij voorkeur staat er rode kabeljauw en pijlinktvis op het menu, maar ook tientallen andere vissoorten worden door de geeloogpinguïn verorberd. Op zoek naar voedsel zwemmen ze tot maximaal 50 kilometer uit de kust en duiken geeloogpinguïns tot 100 meter diep. Uit recent onderzoek (2005) blijkt dat sommige individuen hun vaste favoriete voedselplek hebben.

Taiaroa Head

Taiaroa Head is een landtong aan het einde van het Otago Peninsula. Het geeft uitzicht op de monding van de Otago Harbour. De dichtstbijzijnde nederzetting, Otakou, ligt drie kilometer naar het zuiden. De kaap is vernoemd naar Te Matenga Taiaroa, een 19e eeuwse Maori chef van de Ngai Tahu IWI. Er staat een vuurtoren uit 1864 en er is een kolonie van meer dan 100 Noordelijke koningsalbatrossen. Het eerste albatros ei op Taiaroa Head werd ontdekt in 1919. Dr Lance Richdale zag de albatrossen in 1938. Door het intensieve beheer van de Reserve Rangers is het aantal toegenomen. Er is een bezoekerscentrum het Royal Albatross Center.

Taiaroa Head is de enige plek op het vaste land in de wereld waar u de Koning Albatrossen kunt zien nestelen. De albatrossen paren in november en broeden in december en januari waarna de kuikens uit het ei kruipen. In september zijn de jonge vogels volwassen. U kunt van mei tot november deze gigantische vogels met een spanwijdte van maar liefst 3 meter vanuit een observatiepost bekijken.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Otago Peninsula

Een selectie van de hotels en resorts in Otago Peninsula:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven