• Vakantie Kahurangi National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Kahurangi National Park - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Kahurangi National Park - Nieuw-Zeeland

Bezoek Kahurangi National Park tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Kahurangi National Park werd in 1996 geopend en toegevoegd aan de lange lijst van nationale parken die Nieuw Zeeland rijk is. Maar dit park is wel zeer uitzonderlijk en meet maar liefst 500.000 hectare en is daarmee het tweede park qua oppervlakte. Maar daarnaast is dit park ook één van de mooiste met zijn vele inheemse bossen waarin boomvarens, nikau-palmen en maar liefst 50% van alle in Nieuw Zeelandse bekende plantensoorten groeien. Naast de plantensoorten die hier groeien, leven hier ongelooflijk veel verschillende soorten vogels, zoals de zeldzame blauwe eend en de kiwi. Het park heet dan ook niet voor niets Kahurangi, dat in de Maori taal "waardevol bezit" betekent.

Heaphy Track

Het park leent zich uitstekend voor geweldige wandeltochten, waarvan de meerdaagse Heaphy Track het hoogtepunt is. Deze 'track' gaat dwars door het National Park, en loopt van de Golden Bay tot aan de westkust over een afstand van bijna 80 kilometer. Om de gehele route te lopen moet u 4 tot zes dagen uittrekken. Voordat de track popu-lair werd bij de wandelaars, deed de track dienst als pak-ezelroute voor goudzoekers tijdens de goldrush. Sinds 1965, lang na de goldrush, wordt de track weer goed onderhouden.

De meeste wandelaars lopen deze tocht van het noorden in Brown Hut naar Kohaihai Shelter in het zuiden. De tocht is niet heel zwaar, maar de weersomstandigheden kunnen vooral in de winter van grote invloed zijn.

U loopt dwars door een regenwoud met varenbomen en nikau-palmen, en steekt u wilde riviertjes over via hangbruggen.U hebt een fantastisch uitzicht op Mount Perry en de kust, vooral bij Heaphy Hut. Onderweg kunt u overnachten in diverse hutten op de route. Om zeker te zijn van een plaats is het aan te raden deze vooraf te reserveren.Meer informatie over de Heaphy Track en andere 'hiketochten' kunt u krijgen bij de Visitor Information Centers in Collingwood, Takaka, Motueka en Nelson.

Wanneer u de Heaphy Track in het noorden begint neemt u de bus vanuit Collingwood naar Brown Hut. Vanuit het zuiden neemt u de bus vanuit Westport naar Karamea en van daaruit een taxibus naar de Kohaihai Shelter.

Hoogtepunten van Kahurangi National Park zijn:

Hoogtepunten van Kahurangi National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Kahurangi National Park.


Honeycomb Caves

Verborgen tussen de dichte begroeiing van het uitgestrekte Kahurangi National Park liggen de indrukwekkende Honeycomb Caves, ook wel de Oparara Caves genoemd. Het 15 kilometer lange gangenstelsel bevindt zich in kalksteenformaties en is geheel bedekt door dichte bossen. De grotten zijn moeilijk bereikbaar en u kunt er enkel per 4 WD over smalle onverharde weggetjes komen. De grotten zijn zo goed verborgen dat ze pas laat ontdekt zijn. De grotten hebben ongeveer 70 ingangen en lijkt daardoor op een bijenkorf, waar ook de naam aan te danken is.

In de grotten kunt u nog resten zien van meer dan 50 soorten dieren, zoals de Nieuw Zeelandse arend en de uitgestorven Moa. Maar naast deze overblijfselen zijn er ook nog levende wezens te vinden, al zijn dat niet de meest prettige dieren om tegen te komen, zoals spinnen en irritante zandvliegen. Door de vele gloeiwormen wordt het geheel nog eens spookachtig verlicht. De grotten zijn vrij kwetsbaar en mogen dan ook alleen onder begeleiding van een gids bezocht worden.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Kahurangi National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Kahurangi National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven