• Vakantie Fiordland - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Fiordland - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Fiordland - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Fiordland - Nieuw-Zeeland
0 1 2 3

Vakantie Fiordland - Nieuw-Zeeland

Fjordland mag zeker niet ontbreken aan uw rondreis Nieuw-Zeeland

Te Anau ligt aan het 61 kilometer lange gelijknamige meer, en is daarmee het grootste meer van het Zuidereiland. Te Anau is de 'toegangspoort' tot het Fiordland National Park. Het dorp is de ideale plaats als startpunt voor bezoeken aan een aantal hoogtepunten in het national park. U kunt hier starten voor wandeltochten over de Milford Track, tochten die u onder begeleiding van een gids door een schitterende canyon, over hoge bergen en langs woeste rivieren voert. Tijdens deze 4 daagse wandeltocht overnacht u in comfortabele hutten die langs de route liggen. De tochten worden georganiseerd in de maanden oktober tot april en zijn zeer populair, het is dan ook aan te raden tijdig te reserveren indien u hieraan deel wilt nemen.

Fiordland National Park

Zorg voor stevige wandelschoenen en vergeet zeker uw camera niet wanneer u het Fiordland National Park gaat bezoeken. Het park, dat ook wel "Walking Capital of the World wordt genoemd, en is met zijn 1,2 miljoen hectare het grootste nationale park van Nieuw Zeeland.Vanwege de bijzondere flora en fauna, het landschap en zeer bijzondere geologie is het Fiordland National Park door de UNESCO opgenomen op de werelderfgoed lijst. De vorming van het park vond in de loop van miljoenen jaren plaats tijdens de verschillende ijstijden. Door de uitschurende werking van ijs vormden zich de valleien en door het gewicht van dit zelfde ijs werden de onderliggende land-massa's naar beneden gedrukt. In de tijd dat het warmer werd, ongeveer 20.000 tot 12.000 jaar geleden smolt het ijs en de valleien en uitgeschuurde fjorden liepen vol water en de hogere bergkammen en pieken bleven achter.

De bekendste fjorden zijn de Milford Sound, de Doubtful Sound en Dusky Sound. De grote meren, Lake Te Anau en Lake Manapouri ontstonden door het vollopen van diepe holen in de aarde met het smeltwater van de omliggende bergen.

Bezoekers aan het park doen er goed aan een regenpak mee te nemen, aangezien het gebied een van de regen-rijkste plekken op aarde is. De meeste regen valt tussen november en januari en de koudste maanden met vorst, maar wel droger, zijn van mei tot augustus. Diezelfde regen zorgt ervoor dat dit gebied bedekt wordt door weelderige beukenbossen, met daartussen varens en mossen. In de zomer groeien op hoger gelegen gebieden Alpenbloemen en Alpenkruiden. Ook typisch Nieuw-Zeelandse vogels leven in dit gebied, zoals de kiwi, weka, kakapo, morepork en de takahe. In het water van de diepe fjorden leven pinguïns, dolfijnen en zeehonden en in de rondom liggende bergen kunt u gemzen, rode herten, wapiti's en hermelijnen tegenkomen. Jammer genoeg heeft ook de vervelende zandvlieg het Fiordland gevonden.

Zoals eerder gezegd het is een ideale plek om te wandelen en eigenlijk is dit ook de enige manier om van het landschap te genieten, mede doordat het dichtbeboste gebied ondoordringbaar is.In het gebied zijn ongeveer 500 kilometer aan wandelpaden aangelegd, dus een echt paradijs voor de fervente wandelaar. Informatie over wandeltochten en trackings kunt u krijgen bij het Fiordland Information Centre in Te Anau, waar u ook terecht kunt voor andere activiteiten zoals boottochten en rondvluchten.

Hoogtepunten van Fiordland zijn:

Hoogtepunten van Fiordland

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Fiordland.


Milford Sound

De 16 kilometer lange Milford Sound is het meest bezochte fjord van het Fiordland National Park. Het fjord is dan ook een-voudiger te bereiken ten opzichte van de andere fjorden in de buurt. Vanuit Te Anau is de fjord per auto bereikbaar maar ook te voet, via de Milford Track, waarvan het startpunt aan het noordelijke puntje van Lake Te Anau ligt. Het meest indrukwekkend en markante herkenningspunt is de halverwege in de Milford Sound liggende "Mitre Peak", een piramide vormige berg die recht uit zee oprijst en 1832 meter hoog is. De berg ontleent zijn naam aan zijn vorm, die van een "mijter".

Hoewel een rondvlucht boven het fjord tot de opties behoord, is het spectaculairder en daarnaast goedkoper een boottocht door het fjord te maken. Vanaf de boot ziet u de rotsmuren loodrecht oprijzen uit het water tot wel 1500 meter hoogte. Onderweg passeert u diverse watervallen, waarvan de Bowen Falls en de Stirling Falls het meest spectaculair zijn. Eerstgenoemde waterval heeft een verval van maar liefst 162 meter. Naast deze boottocht die ongeveer 1,5 uur duurt, kunt u ook per supersnelle jetboat door het fjord varen. Rustiger gaat het er aan toe als u kiest voor een meerdaagse cruise naar de Tasman Zee en andere fjorden.

De Milford Track is een wandelroute met een totale lengte van 53,5 km, gelegen in het Fiordland National Park in het zuidwesten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is één van de negen wandelingen die door de regering is uitgeroepen tot 'Great Walk'. De wandeling begint met een boottocht van Te Anau Downs naar Glade Wharf. Het eindpunt is Sandfly Point, vanwaar de boot je naar de Milford Sound brengt. Het is een van de populairste (en duurste) wandelingen van Nieuw-Zeeland met ongeveer 14000 wandelaars per jaar. Het aantal individuele wandelaars tijdens het zomerseizoen is beperkt tot 40 per dag en reserveren is noodzakelijk. De wandeling mag dan enkel gelopen worden van Glade Wharf naar Sandfly Point in vier dagen/drie nachten. Er wordt overnacht in de Clinton hut, de Mintaro hut en de Dumpling hut. De hutten zijn enkel uitgerust met een basiscomfort, zijnde stapelbedden met matras, gaskookstel en koud stromend water.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een georganiseerde wandeling te doen met een gids, het wandelschema is dan iets anders. Er wordt ook in luxere hutten overnacht. In deze hutten zijn warme douches en is een gelegenheid tot het wassen/drogen van kleren. De wandeling (voor de individuele wandelaar) bestaat uit 4 stukken:

Dag 1: Glade Wharf tot Clinton hut : 7 km (2,5 uur wandeling)
Dag 2: Clinton hut tot Mintaro hut : 13 km (4 uur wandeling)
Dag 3: Mintaro Hut via MacKinnon Pass tot Dumpling Hut : 13 km (6 uur wandeling)
Dag 4: Dumpling Hut to Sandfly Point : 18 km (6 uur wandeling)

Ook is er de mogelijkheid de wandeling buiten de zomer te lopen. De wandeling kan dan in beide richtingen worden gelopen en het aantal dagen ligt niet vast. In beide seizoenen moet rekening worden gehouden met de soms zware regenval (plaatselijk soms meer dan 9 meter per jaar). De neerslag kan delen van de track onbegaanbaar maken.

Bezienswaardigheden onderweg
Sutherland Falls, door de Maori "Te Tautea" (De witte draad) genoemd. Dit is de derde hoogste waterval ter wereld met een hoogte van 580 meter. Om deze waterval te bekijken moet men op de 3de dag een extra wandeling maken van 90 minuten (heen en terug).

Doubtful Sound

Met zijn lengte van 40 kilometer, het op een na langste fjord van het gebied en bijna 3 keer zo lang als de Milford Sound. Met zijn 421 meter, is de fjord het diepste van allen. De Doubtful Sound is zonodig nog vele malen mooier dan de Milford Sound, maar doordat deze moeilijker en enkel met een reisorganisatie te bereiken is kiezen bezoekers toch voor de Milford Sound. Het is hierdoor wel een stuk rustiger en daardoor is ook het natuurschoon nog praktisch onbedorven. Voor hen die de twee boottochten en een busrit over een bergpas er voor over hebben om hier te komen, een perfecte keuze.

De Doubtful Sound dankt zijn naam aan Captain James Cook. Hij voer tijdens zijn ontdekkingsreis om de wereld, langs de smalle ingang van de fjord en was er niet zeker van of hij zijn schip wel veilig in en uit de fjord zou kunnen manoeuvreren. Nog altijd is het fjord onherbergzaam en ruig, met bergpieken en regenwoud.

In het fjord zijn veel zeedieren te vinden zoals tuimelaars, bij Malaspina Reach, zeehonden en op de eilandjes voor de ingang van het fjord huizen de robbenkolonies. De oerwouden rondom het fjord worden bevolkt door bijzondere vogels. Adembenemend zijn de 365 meter hoge Cleve Garth Falls en de Commander Peak een van de beboste pieken die ontzagwekkend zijn, en hoog boven het water uitsteekt. Als u deze tocht gaat maken zorg dan voor warme kleding een regenpak en een muggenstift.

Te Anau Caves

Vanuit Te Anau is het zeker de moeite waard een cruise over Lake Te Anau te maken, waarbij u ook een bezoek brengt aan de grotten, de Te Anau Caves, die aan de overkant van het meer liggen. Deze grotten werden pas in 1948 door de 'nieuwe' bewoners van Nieuw Zeeland ontdekt, maar waren al eeuwen lang bekend en van belang bij de Maori. De grotten herbergen een stelsel van ondergrondse rotsformaties in de meest grillige vormen. Hierin zijn soms fossielen, watervallen en opborrelend water te zien. Maar het mooiste en meest fascinerende wat u hier te wachten staat is de magische verlichting door duizenden gloeiwormpjes in een van de ondergrondse ruimtes.De grotten kunt u te voet, over aangelegde paden, of per boot 'ontdekken'.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Fiordland

Een selectie van de hotels en resorts in Fiordland:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven