• Vakantie Farewell Split - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Farewell Split - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Farewell Split - Nieuw-Zeeland

Bezoek Farewell Split tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Het meest noordelijke puntje van het Zuidereiland wordt gevormd door een grote natuurlijke zandbank, Farewell Spit, en is het westelijke deel van Golden Bay. Deze ruim 26 kilometer lange zandbank met lange hoge zandduinen met daarachter moddervlaktes, is een van de meest bijzondere natuurgebieden van Nieuw Zeeland en een paradijs voor natuurliefhebbers. Op de moddervlaktes leven zeehonden en broeden ongeveer 90 soorten bijzondere vogels, zoals zwarte zwanen, grutto's en Pacifische Jan-van-Genten. Het bijzondere gebied is geclassificeerd als "Wetland of great importance" en staat volledig onder regeringstoezicht.

Het gebied beperkt toegankelijk, zeker per auto. U kunt enkel 2,5 km van de binnenkust en 4 kilometer van de buitenkust bewandelen. Wilt u toch meer zien van dit gebied boek dan een ongeveer 5 uur durende safari per 4-wheeldrive in het plaatsje Collingwood. Deze safari brengt u tot op 1 kilometer van Cape Farewell, het uiterste puntje van Farewell Spit. U wordt hier aan alle kanten omringd door de oceaan en voelt u de harde wind blazen die het water opzweept en de duinen eruit laat zien als 'golven van zand'. Vervolgens gaat u naar Pillar Point; een 100 jaar oude metalen vuurtoren die hoog boven de zee uittorent en u een fantastisch uitzicht biedt. Op uw weg terug richting het beginpunt bij het Farewell spit Visitors Center komt u langs spectaculaire landschapsvormen, bijzondere flora en fauna en langs fossil point. Bij deze rotsen ziet u oude schelpen fossielen, minimosselen en zeeanemonen, en zelfs hier en daar karkassen van aangespoelde walvissen.

Hoogtepunten van Farewell Split zijn:

Hoogtepunten van Farewell Split

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Farewell Split.


Waikoropupu Springs

Een stuk landinwaarts van Golden Bay, in de buurt van Takaka, liggen de Waikoropupu Springs, kortweg de 'Pupu Springs' genoemd. Deze bronnen met een constante temperatuur van 11,7 °C zijn de grootste bronnen van Nieuw Zeeland en behorende zelfs tot de grootste ter wereld. Het water is bijzonder helder en komt uit een onderaards grottenstelsel. De grootste bron ligt in de Takaka River en heeft een uitstoot van 14 kubieke meter per seconde.

Na een makkelijke wandeling door een prachtig bos komt u bij een platform uit, waar u met behulp van een periscoop de Pupu Springs kunt bewonderen. Even voorbij deze bronnen begint de Pupu Walkway, een 3 kilometer lange route die u langs een zogenaamde 'watertrap' voert. De 'watertrap' is aangelegd ten tijde van de goudkoorts in de 19e eeuw, toen in deze omgeving goud gevonden werd. Ook de restanten van een goudmijn vindt u langs de route. Tegenwoordig wordt de 'watertrap' gebruikt voor het opwekken van stroom.

De Pupu Springs zijn bereikbaar via Highway 60 richting de Golden Bay in het uiterste noorden van het Zuidereiland in de buurt van Takaka. Sla af bij Waitapu Bridge en volg de weg 3 kilometer landinwaarts waarna u de bronnen bereikt.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Farewell Split

Een selectie van de hotels en resorts in Farewell Split:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven