• Vakantie Tongariro National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Tongariro National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Tongariro National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Tongariro National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Tongariro National Park - Nieuw-Zeeland
0 1 2 3 4

Vakantie Tongariro National Park - Nieuw-Zeeland

Wandelen tijdens uw rondreis in Nieuw-Zeeland

Het Tongariro National Park is het eerste nationale park van Nieuw Zeeland en één van de oudste van de wereld. Het gebied werd, door Maori Chief Horonuku Te Heuheu Tukino, in 1887 aan de staat geschonken. Hij zag dit als een belangrijke oplossing om dit prachtige gebied te behouden in zijn oorspronkelijke staat. De Europese kolonisten zagen dit belang ook en riepen het uit tot nationaal park. In 1990 werd het park door de UNESCO als eerste nationaal park op de lijst van werelderfgoed gezet. Het park heeft drie imposante vulkanen, Ngauruhoe, Ruapehu en Tongariro. Het park is zeer geschikt voor het maken van wandeltochten of om andere buitensporten te beoefenen. In de winter kan er zelfs geskied worden op de flanken van de Ruapehu.

Het Tongariro National Park is één van de meest spectaculaire parken van heel Nieuw Zeeland. De verscheidenheid aan landschappen op een dergelijk relatief klein oppervlak zijn haast uniek. De landschappen zijn ontstaan door toedoen van de drie aanwezige vulkanen. Ten westen van deze vulkanen liggen weelderige bossen en hebben de hellingen een grote verscheidenheid aan vegetatie. Aan de oostkant is het een stuk droger en heersen er grote temperatuursverschillen. Er zijn hier zelfs droge steppeachtige gebieden waar praktisch geen begroeiing te vinden is. In de bossen leven veel inheemse vogels zoals de Kiwi, de Bell Bird en de Tui. In de moerassen die dit park rijk is groeit de zeldzame zonnedauw en verschillende orchideeënsoorten. Op hoger gelegen plekken zijn alpine bloemen en toendra grassen te vinden.

Het park is het hele jaar door te bezoeken en er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden die variëren van een paar uur tot 6 dagen. De korte wandelingen zijn misschien eenvoudig maar zeker niet de minst mooie. De tocht naar de Taranaki Falls duurt ongeveer 2,5 uur, evenals die naar de Silica stroomversnellingen. Beide tochten lopen langs Waikare River.

Ski Fields

In de winter is het Tongariro National Park dé plaats voor skifanaten. Het Whakapapa Ski Field is het grootste skigebied van Nieuw Zeeland en heeft meer dan dertig pistes. Skiërs en snowboarders van alle niveaus kunnen hier hun hart ophalen. Andere prima skigebieden in het park zijn, Turoa Ski Area en het Tukino Ski Field.

Hoogtepunten van Tongariro National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Tongariro National Park .

 


Tongariro Crossing

Een van de mooiste tochten is de 'Tongariro Crossing' en heeft de bijnaam, 'Finest one day walk in Nieuw Zeeland'. De tocht gaat van Mangatepoto naar Ketetahi over een afstand van ongeveer 17 kilometer. U loopt door een spectaculair vulkanisch landschap van gestolde lava, stenen en beekjes en door afwisselende vegetatie in de lager gelegen gedeeltes. Komt u in de hoger gelegen gebieden, zoals Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro dan is er vaak helemaal geen begroeiing meer. U kunt de 17 kilometer lange tocht in ongeveer acht uur afleggen, maar wilt u meer zien onderweg is de tocht ook in twee dagen mogelijk, waarbij u onderweg in hutten of op een camping overnacht. Besluit u voor het laatste dan is het aan te raden van te voren een 'Great Walks pass' te regelen. U kunt deze krijgen bij de Visitor Centers van Whakapapa, Turangi of Taupo. De Tongariro Crossing is vanuit Turangi bereikbaar per shuttle bus die u naar Mangatepoto of Ketetahi brengt.

Tongariro Northern Circuit

Hebt u meer tijd en bent u een echte wandelfanaat, doe dan de 'Tongariro Northern Circuit', die ongeveer zes dagen in beslag neemt. U komt langs verschillende vulkanische kraters, kleurige vulkaan meren, warmwaterbronnen en andere spectaculaire landschappen. Onderweg zijn er verschillende accommodaties waar u kunt overnachten en het is raadzaam van tevoren te reserveren, zeker in de zomer want dan zijn deze snel volgeboekt. Een klim naar de krater van Mount Ruapehu is mogelijk in de zomer en is zeer de moeite waard. De klim is overigens niet helemaal zonder gevaar doordat deze vulkaan nog steeds giftige gassen uitbraakt en er kunnen losse stenen naar beneden komen. Doe deze tocht dan ook altijd met een groep!

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Tongariro National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Tongariro National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven