• Vakantie Te Urewera National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Te Urewera National Park - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Te Urewera National Park - Nieuw-Zeeland
0 1 2

Vakantie Te Urewera National Park - Nieuw-Zeeland

Bezoek Te Urewera National Park tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Het Te Urewera National Park is het op twee na grootste nationaal park van Nieuw Zeeland. Het park herbergt schitterende, ongerepte bossen, meren, rivieren en watervallen.Dwars door het park loopt de bergketen de Huiarau Range die het noorden van het zuiden scheidt. In de bossen leven veel inheemse vogelsoorten zoals Kiwi, Tui, Kaka en Kokako. Verder zijn hier herten en ander wild te vinden en in de meren en rivieren wemelt het van de forel. In het dichte regenwoud leefden eeuwenlang het Tuhoe–volk, ook wel 'kinderen van de mist' genoemd, omdat in dit gebied, waar het door de vele regen erg vochtig is, voortdurend mistflarden tussen de bomen en rond de bergen hangen. Bij een bezoek aan het park is een regenjas dan ook geen overbodige luxe.

Eén van de mooiste attracties van het park is Lake Waikaremoana. Het meer is maar liefst 248 meter diep en de Maori geloven dat het meer is gevormd door een watermonster. Ooit zou een Maori leider zijn dochter in het water gegooid hebben en in haar doodsstrijd nam het meisje de gedaante van een watermonster aan en probeerde tegen de hellingen op te klimmen. Zij slaagde hier niet in en vulde het meer met haar tranen. Nog altijd zou haar geest op windstille dagen het meer beroeren en heeft het meer de bijnaam, "het meer van het rimpelende water". De werkelijke oorsprong van het meer ligt ongeveer 2200 jaar achter ons, toen door een gigantische aardverschuiving de gorge van de Waikaretaheke River geblokkeerd werd en het water aan de andere kant het meer vormde. egenwoordig worden er veel boottochten over het meer georganiseerd en bestaat de mogelijkheid een cruise te maken en op deze manier de beschutte baaien, steile oevers en watervallen te ontdekken. Als u zelf actief het water op wilt kunt u een kano, kajak of zelfs een rubberboot huren.

In het Te Urewera National Park kunt u ook fantastische wandelingen maken. Er zijn honderden kilometers wandeltochten uitgezet die variëren van een half uur tot meerdere dagen. Onderweg komt u spectaculaire watervallen tegen, stroomversnellingen en uitzichtpunten. U kunt hier het hele jaar door wandelen, in de winter kan het behoorlijk koud en nat worden. Overnachten kan in hutten en op campings, maar zorg zelf voor voldoende voedsel, kookgerei en brandstof.

Het Te Urewera National Park is met het openbaar vervoer nauwelijks te bereiken. Er rijden wel shuttle bussen op aanvraag tussen Tuai, Onepoto en Hopuruahine. Als u een 4 WD auto heeft kunt u wel via een ongeasfalteerde weg in Waikaremoana komen en hier een watertaxi nemen.

Hoogtepunten van Te Urewera National Park zijn:

Hoogtepunten van Te Urewera National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Te Urewera National Park.


Hinerau's Track

De kortste wandeling in het Te Urewera National Park is de Hinerau's Track en duurt een half uur. Onderweg hebt u een mooi uitzicht over het meer en komt u langs prachtige watervallen.

Lake Waikaremoana Track

De populairste wandeling in het Te Urewera National Park is de Lake Waikaremoana Track. Deze wandeling, van ongeveer 50 kilometer, voert langs de mooiste punten van het park en duurt 3 a 4 dagen. De tocht is voor iedereen goed te doen.

Raften op de Motu River

Houdt u van het ruigere werk, dan is raften op de Motu River een uitdaging. De rivier stroomt door een onbedorven omgeving met steile hellingen die begroeit zijn met inheemse bossen. Het gebied is door de overheid benoemd tot 'Wilderness Zone'. Hier worden meerdaagse rafttochten georganiseerd die helemaal naar de Bay of Plenty voeren, ongeveer 90 kilometer verderop. Onderweg gaat u door drie verschillende kloven waarbij u door stroomversnellingen, 'rapids', van categorie 3 tot en met 5 vaart. Via de Upper Gorge kom je steile rapids tegen die na felle regenbuien zelf tot categorie 6 kunnen gaan en dan ook niet meer bevaren mogen worden. Vervolgens gaat het verder door de Te Paku Gorge, die wat smaller is en minder heftig dan de vorige kloof, uiteindelijk volgt de Lower Gorge de laatste kloof. Hier komt de spanning en sensatie in drievoud terug, met de meest heftige stroomversnellingen en wordt uw durf op de proef gesteld. Overnachten op deze meerdaagse tocht doet u in tentjes in de ruige omgeving van de Raukumara Ranges. De Motu Rivier ligt in het Raukimara Forest Park op de oostelijke punt van het Noordereiland en is via Highway 35 te bereiken. In de plaatselijke information centers van Opotiki, Whakatane en Rotorua kunt u meer informatie krijgen over de rafttochten die vanuit deze plaatsen georganiseerd worden.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2020,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2065,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Te Urewera National Park

Een selectie van de hotels en resorts in Te Urewera National Park:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven