• Vakantie Hauraki Gulf Islands - Nieuw-Zeeland
  • Vakantie Hauraki Gulf Islands - Nieuw-Zeeland
0 1

Vakantie Hauraki Gulf Islands - Nieuw-Zeeland

Bezoek Hauraki Gulf Islnds tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland

Even ten oosten van Auckland liggen een groep eilanden in de Hauraki Gulf. De eilanden Rangitoto, Motutapu, Waiheke, Great Barrier en Little Barrier worden door de Maori ook wel "drijvende eilanden" genoemd. De eilanden zijn populair als weekend bestemming voor de inwoners van Auckland om te relaxen en te sporten. Van alle eilanden behoren er 47 tot beschermd gebied waar zeldzame vogels leven en inheemse bomen en planten groeien. De eilanden zijn onder andere bereikbaar per ferry. Zeilers kunnen met een zeilboot de eilanden bezoeken.

Hoogtepunten van Hauraki Gulf Islands

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Hauraki Gulf Islands .


Rangitoto & Motutapu Island

Deze twee eilanden liggen op slechts tien kilometer afstand ten noordoosten van Auckland en worden door een weg met elkaar verbonden. Rangitoto Eiland is een vulkaan, die 250 jaar geleden uitgedoofd is, en vanaf de top heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht. U kunt hier prima wandelingen maken en in ongeveer 4 uur loopt u het eiland rond. Zorg wel voor goede wandelschoenen. Motutapu is in tegenstelling tot Rangitoto helemaal met grasland bedekt waar schapen en koeien rustig grazen. Ook hier zijn wandelingen mogelijk en kamperen op een eenvoudige camping behoort tot de mogelijkheden.

Waiheke Island

Dit eiland is een van de grootste en het meest populair onder Aucklanders voor een weekend trip. De witte zandstranden en de mooie baaien nodigen uit om heerlijk te relaxen en te genieten. Het weer is hier over het algemeen beter, met meer zon en hogere temperaturen, dan in Auckland zelf. Er zijn restaurants en accommodatie mogelijkheden die een kort verblijf hier erg aangenaam maken. Mocht u niet enkel willen luieren dan heeft het eiland nog andere mogelijkheden, zoals wandeltochten maken, zeekajakken, surfen of paardrijden. Ook wijnproeven op een van de wijngaarden op dit eiland is mogelijk maar ook een bezoek brengen aan een kunst atelier of galerie van een van de kunstenaars die zich hier gevestigd hebben. De bekendste galerie is Artworks.

Great Barrier Island & Little Barrier Island

Op 35 minuten vliegen van Auckland ligt het grootste eiland van de Hauraki Golf, het Great Barrier Eiland.Ook dit eiland is bijzonder geliefd onder de inwoners van Auckland, mede door de schitterende natuur, de mooie zandstranden en baaien. Toch is het eiland nog redelijk primitief, zo is er bijvoorbeeld geen waterleiding maar wordt het regenwater opgevangen en via daken in reservoirs opgevangen, waarna het dienst doet als drinkwater. Elektriciteit wordt door dieselgeneratoren en windmolens opgewekt en zijn veel wegen onverhard.Toch leven hier een paar honderd inwoners permanent, voornamelijk kunstenaars, boeren en vissers.Voor u als bezoeker zijn er voldoende aktiviteiten; u kunt zwemmen, snorkelen, wandelen door dichtbegroeide bossen. Voor de surfers is de ruige oostkust een prima plek en kunnen zij hier hun hart ophalen. Little Barrier Eiland is een waar dierenparadijs waar verschillende bedreigde diersoorten leven in de dichte bossen. Het is alleen mogelijk dit eiland te bezoeken met een vergunning.

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Nieuw-Zeeland geselecteerd:


Nieuw-Zeeland Flycamper met Cathay Pacific
27 dagen incl. vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze flycamper kunt u zelf uw route bepalen alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 1985,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flydrive met Cathay Pacific
27 dagen Nieuw-Zeeland vakantie inclusief vlucht met Cathay Pacific, 2 hotelovernachtingen, ferry-oversteek en 22 dagen huurauto
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen - alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd. Deze aanbieding is op basis van internationale lijndienstvluchten van Cathay Pacific.
Al vanaf € 2055,- per persoon
Nieuw-Zeeland en Rarotonga
Retourvlucht Nieuw-Zeeland met gratis stopover van 6 dagen in Rarotonga, Cook Islands. Overnachtingen met ontbijt en transfers op Rarotonga inbegrepen.
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Eilanden, puur genieten! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. Deze aanbieding combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een gratis stopover op Rarotonga, het bijzonder mooie hoofdeiland van de Cook Eilanden. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 2190,- per persoon
Nieuw-Zeeland Flycamper met verlenging Fiji
35-daagse reis Nieuw-Zeeland met strandverlenging in Fiji incl. vluchten, 2 overnachting Nieuw-Zeeland, 25 dagen camperhuur en 5 nachten Fiji.
Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per camper. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Met deze fly-camper kunt u zelf uw route bepalen, alleen de 2 nachten hotel bij aankomst zijn voor u gereserveerd. De reis sluit u af met 6 dagen strandverlenging aan het prachtige strand van Natadola Beach op het hoofdeiland van paradijselijk Fiji.
€ 2950,-
Droomreis Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op eiland
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Stille Zuidzee! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover op één van de eilanden in de Stille Zuidzee. U kunt een keuze maken uit Fiji, Cook Eilanden, Samoa of Frans Polynesië. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 3215,- per persoon
Droomreis Nieuw-Zeeland & Cook Eilanden
32 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 22 dagen autohuur en arrangement op Cook Islands
Nieuw-Zeeland en de paradijselijke Cook Islands! De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand vliegt al jaren samen met partners op diverse tropische bestemmingen in de Stille Zuidzee. De Droomreis combineert een reis door Nieuw- Zeeland met een stopover in de Cook Islands
Al vanaf € 3215,- per persoon
Nieuw-Zeeland Autorondreis -  Standaard
28 dagen inclusief vlucht met Air New Zealand, 24 overnachtingen en 24 dagen autohuur
Een goede voorbereiding op uw reis naar Nieuw- Zeeland is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland willen zien. Vaak is er tijd tekort om alle hoogtepunten te zien. Gelukkig kunnen wij u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te verdoen aan het zoeken van hotels. U bent er van verzekerd dat u steeds overnacht in een aangenaam onderkomen.
Al vanaf € 4330,- per persoon
B&B Autorondreis Nieuw-Zeeland - compleet
32 dagen Nieuw-Zeeland incl. vlucht met Emirates, 28 overnachtingen, excursies, ferry-oversteek, 26 dagen huurauto
Bij deze individuele autorondreis rijdt u zelf volgens een vooraf vastgestelde route met de huurauto en overnacht u in een Bed & Breakfast, lodge, farmstay of een hotel. U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw Kiwi gasheer/gastvrouw en iedere ochtend krijgt u een fantastisch ontbijt geserveerd. De reis is ook in omgekeerde richting mogelijk van Christchurch naar Auckland.
Al vanaf € 6325,- per persoon

Hotels en Resorts in Hauraki Gulf Islands

Een selectie van de hotels en resorts in Hauraki Gulf Islands:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Nieuw-Zeeland

Voor informatie over vervoer in Nieuw-Zeeland verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Nieuw-Zeeland-pagina.

Terug naar boven