• Vakantie Tikehau - Frans-Polynesië
  • Vakantie Tikehau - Frans-Polynesië
0 1

Vakantie Tikehau - Frans-Polynesië

Tips voor je vakantie naar Tikehau - Tuamotu Eilanden

Tikehau is onderdeel van de Tuamotu eilanden en ligt slechts 30km ten westen van Rangiroa. Het atol is bijna ovaalvormig en meet zo'n 19 bij 27 km. De eilanden hebben een landoppervlakte van ongeveer 20 km². Het hoogste punt op het eiland is 8 meter. Het hoofdplaatsje Taherahera ligt aan de zuidzijde van de atol. Sinds 1977 is er een vliegveld. Ook is er sinds een paar jaar een luxe hotelresort te vinden. Op het eiland wonen nu ongeveer 400 mensen.

Bij de Tuheiava Pass, de doorgang de motu's bij het resort, is populair bij duikers vanwege de "dansende" mantaroggen. Ook ziet u hier andere grote vissen, zoals barra-cuda, tonijn en verscheidene haaiensoorten. De prachtige en rustige atol is ook een belangrijk vogelbroedgebied.

Tikehau werd in 1816 ontdekt door de Russische ontdekkingsreiziger Otto von Kotzebue. In 1987 ondernam Jacques-Yves Cousteau een expeditie naar het atol, waarvan prachtige tv-beelden zijn uitgezonden over de hele wereld.


Accommodatie(s) op Tikehau

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op Tikehau.

Hotels en Resorts in Tikehau

Een selectie van de hotels en resorts in Tikehau:

Aito Motel Colette - Tikehau
Tikehau - Tuamotu Islands - Frans-Polynesië
Dit kleine bungalow complex bevindt zich op het hoofdeiland Tikehau en is gelegen aan een prachtig wit zandstrand. Op ca. 500m afstand zijn een aantal kleine winkeltjes. De 5 bungalows staan meteen aan het strand met een klein terras, plafondventilator, muskietenniet, eigen badkamer met alleen koud…
Tikehau Pearl Beach Resort
 Tikehau - Tuamotu Islands - Frans-Polynesië
Tikehau Pearl Beach Resort ligt in het zuidoostelijke deel van de gelijknamige atol. Naar verluidt heeft Tikehau het mooiste strand in de Tuamotus! alle bungalows zijn in Polynesische stijl en beschikken over een ventilator, minibar, koffie-/theefaciliteiten, telefoon, kluisje en tv. Door de…
Terug naar boven