• Vakantie Perth - Australië
  • Vakantie Perth - Australië
  • Vakantie Perth - Australië
0 1 2

Vakantie Perth - Australië

Tips voor uw rondreis Perth!

Perth is - met 1,6 miljoen inwoners - veruit de grootste stad van Western Australia. Het centrum van Perth bestaat uit moderne hoogbouw maar ook uit historische huizen en kerken uit het midden van de vorige eeuw. U kunt er prima winkelen maar ook gezellig uitgaan.

Bezoek de gallerieën in King Street en maak een wandeling door de Botanical Gardens. Er is een gratis bus die u door het hele centrum brengt.

De stad wordt gerekend tot de meest leefbare steden ter wereld. Iedereen heeft de ruimte en er heerst rust en veiligheid.

Meer dan de helft van de inwoners van Perth zijn eerste generatie immigranten. Een kwart daarvan komt elders uit Australië (vooral van Sydney en Melbourne), een kwart uit Engeland, 6% uit resp. Ierland en Schotland, 5% uit Italië en 5% uit China. De Nyungah Aboriginals - de oorspronkelijke bewoners van het gebied - vormen een zeer kleine minderheid (ca. 0,2% van de inwoners), maar er leven wel veel Aboriginals buiten de stad Perth in Western Austrlia.

De geschiedenis van Perth

De eerste nederzetting werd in 1829 gesticht door kapitein James Stirling. Er werd kortstondig in Western Australia een straflkolonie opgericht en bij Fremantle werd een gevangenis gebouwd. De echte groei kwam in het midden van de 19e eeuw na de ontdekking van goud bij Coolgardie en Kalgoorlie. Perth profiteerde daarvan als haven en bestuurlijk centrum.

Industrie van Perth

Mijnbouw vormt voor de stad een belangrijke inkomsten bron, alle Australische mijnbouwbedrijven hebben kantoren in Perth en de mijnbouw heeft een groot aanslingerend effect op de rest van de economie van Western Australia. Zo hebben ook alle banken, verzekeraars en accountantskantoren grote kantoren in Perth.

Een spoorlijn, de Trans-Australian Railway, verbindt onder-tussen Perth met Adelaide, de dichtstbijzijnde grote stad (op 2800 km afstand). Bij Perth ligt een staalfabriek en 2 grote autofabrieken. De haven van Fremantle wordt gebruikt om veel producten te exporteren. De stad heeft een universiteit en een grote creatieve sector. Ook kent de stad twee Australian Football-teams.

Bezienswaardigheden van Perth

Het stadscentrum wordt gekenmerkt door prestigieuze bouwwerken, wolkenkrabbers, stadsparken met cafés erom-heen, verscheidene leuke winkelstraten en uitgangswijken. King Street bijvoorbeeld is omgeven door kunstgalerieën, elegante boetiekjes en eethuizen. Voor kwaliteits-waren-huizen en -modeketens verkent u het beste de winkelcentra van nabijgelegen Murray Street en Hay Street. U kunt de meeste bezienswaardigheden prima te voet verkennen. Maak een rondwandeling door de Old Mill, gebouwd in 1835 voor het malen van meel, en de Old Perth Boys School, gebouwd in 1854 uit zandsteen die door de gevangenen via de Swan River werd aangevoerd. Bezoek de Perth Mint, een van 's werelds oudste muntenmakerijen in East Perth.

Perth is een stad die bol staat van kunst en cultuur. Bekijk een toneelstuk in het Playhouse en Perth Theaters of luister naar de soulzanger en symfonieën die door de geweldige akoestische architectuur van het Perth Concert Hall weerklinken. Elke zomer biedt het Perth International Arts Festival een programma tjokvol theater, muziek, dans en visuele kunsten. Het Edwardian theater in Hay Street, dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst, biedt ruimte aan een aantal grootschalige ballet-, opera-, theater- en orkestproducties. Hier kunt u een uitvoering van het Western Australian Ballet, Opera of Symphony Orchestra bijwonen. Geniet voor de voorstelling van een maaltijd in een van de cafés en restaurants aan de waterkant. Mis vooral de levendige vrijdag-avond in de stad niet, wanneer de winkels tot 's avonds laat open zijn en de zakenmensen het einde van de werkweek vieren.

Net buiten het stadscentrum, in Northbridge, kunt u Aboriginalkunst bekijken in de Art Gallery van Western Australia en visuele uitvoerende kunsten in The Perth Institute of Contemporary Arts. Verken de geologische herkomst van de staat, de rijke Aboriginalgeschiedenis en de Europese koloniale geschiedenis in het Western Australian Museum. Dit alles is te zien in het omvangrijke Perth Cultural Centre in Northbridge. Maar u kunt zich in deze wijk ook elke avond in het nachtleven storten. Tussen William, James, Aberdeen en Parker Street vindt u tal van clubs, cafés en bars, maar ook een heleboel toprestaurants. Niet ver daar vandaan bevindt zich Leederville, een populaire plek bij Yuppies. Geniet van een lui dagje winkelen in trendy Oxford Street. Leederville komt 's nachts tot leven, wanneer de feestgangers van Perth zich vermaken in levendige Ierse pubs, hippe ondergrondse clubs en nachtelijke eethuisjes.

Om het centrum heen liggen zeer uitgestrekte buitenwijken, die met een uitstekend wegennet en openbaar vervoers-systeem verbonden zijn. Veel inwoners hebben een huis met tuin en zwembad, waardoor de stad enorm uitgestrekt is. Het centrum ligt op 12km van de domestic airport (ca. 20 minuten rijden) en 17km van de international airport (30 minuten rijden).

Aan de kust – op 15-20km van het centrum vindt u de havenplaats Fremantle en de badplaatsen Cottesloe, Scarborough Beach en City Beach. 18km voor de kust in de Indische Oceaan ligt Rottnest Island.

Buiten Perth is het vooral de natuur die voor bezienswaardigheden zorgt. Ruim 200 km ten zuiden van Perth ligt Margaret River, een wijngebied van naam, maar ook een mooi natuurgebied. Geniet van de grillige kustlijn met zeekliffen en de diepblauwe oceaan. In de heuvels liggen rustige dorpjes, wijngaarden, watervallen en Kauri bossen. Ga cruisen over de Swan River langs parken en wolkenkrabbers en de 40 wijngaarden in de Swan Valley of de Perth Zoo.

Transperth Trains

Transperth is het moderne regionale treinnetwerk in de om-geving van Perth (vergelijkbaar met de CityRail in Sydney). Het netwerk is onderdeel van het vervoersbedrijf in Perth - Transperth - dat ook de gratis stadsbussen exploiteert. Transperth is voor toeristen zeer gemakkelijk te gebruiken. U kunt een electronische pas kopen (vgl. Met de OV chipknip). Transperth heeft vijf lijnen in het netwerk:

  • Armadale Line, gaat naar het zuiden in twee richtingen
  • Fremantle Line, gaat naar zuidwesten van Perth
  • Joondalup Line, gaat richting het noorden en kan verder verlengd worden van Clarkson naar Jindalee
  • Midland Line, in de richting van het noordoosten.
  • Mandurah Line, gaat naar het zuidelijkste puntje van het netwerk.

Hoogtepunten van Perth zijn:

Hoogtepunten van Perth

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Perth.


City Beach

10 km ten westen van het centrum ligt City Beach. Het is het strand dat het dichtst bij het centrum van de Perth ligt, en ook één van de meest levendige badplaatsen in dit gebied. Het strand is breed en langgerekt met een duinen-rij, waarop de bebouwing meteen begint (zoals in Zandvoort en Scheveningen). Aan de Esplanade liggen kleine hotels, restaurants, cafés en speeltuintjes voor de kinderen. City Beach is ook erg populair om te bodyboarden of te vissen. De Nyungah (ook wel genoemd Noongar/Nyoongar/Nyoongah) Aborigines leven al 40.000 jaar in het gebied rond de Swan River. De benaming van hun taalgroep, Nyungah, maakt ook deel uit van de naam van een grotere taalfamilie, Pama-Nyungah. Deze talen worden gesproken door dertig procent van de Aborigines van Kaap York tot het uiterste zuidwesten van Australië.

Tot 1829, toen de Britten een kolonie stichtten in Western Australia, leidden de Nyungahs een semi-nomadisch bestaan. Afhankelijk van de beschikbare hoeveelheden water, vis, wild, vruchten, wortels en knollen, trokken ze rond. Het kolonisatie-proces was de doodsteek voor de traditionele levenswijze van de Aborigines. De traditionele voedselbronnen van dit volk werden opgebruikt of vernietigd en al gauw was de inheemse bevolking afhankelijk van geïntroduceerde producten. In de decennia die volgden op de stichting van de nederzetting bij de Swan stierf een groot aantal Aborigines aan ziekten als mazelen en griep. Ondanks gewelddadige confrontaties met soldaten, veroor-deelden, vrije kolonisten - en later in de 20ste eeuw, geweldloze confrontaties met bureaucraten - hebben de Nyungahs hun identiteit weten te behouden.

Tegenwoordig vormen ze een stedelijke Aboriginal gemeenschap en kampen met grote problemen. Hoe blaas je bijvoorbeeld een op het leven in de wildernis gebaseerde cultuur nieuw leven in als de heiligste plaatsen schuilgaan onder asfalt en beton? In Australië kan iedereen zichzelf Aborigine noemen. Om als zodanig door de staat te worden erkend, moet je je afstamming kunnen bewijzen en deel uitmaken van een Aboriginal-gemeenschap. Aan het einde van de 19de eeuw verenigden meerdere Nyungahgroepen zich. Er ontstonden nieuwe gemeen-schappen die zich op oudere voorgangers kunnen beroepen. Nyungah-organisaties vormen een spreek-buis voor de gemeenschap over zaken die alle leden aangaan.

Cottesloe Beach

Cottesloe Beach is één van de meest populaire plekken van de stad voor zwemmen, snorkelen en surfen. Het is iets minder druk en volgebouwd dan City Beach. Neem de tijd om de Aboriginal- en moderne kunst in galerieën in High Street te bekijken. Langs de Esplanade staan Norfolk pines, die de badplaats een aangenaam uiterlijk geven. Aan de Esplanade liggen tal van restaurants, cafés en pubs. Geniet van een vroege ochtend ontbijt naast de Indische Oceaan, of een verfrissend biertje op het terras bij zonsondergang.

Cottesloe Beach is het drukst op zondagmiddag, de lokale bevolking hebben hier dan hun "sunday session", wat be-tekend genieten op het strand gecombineerd met zwem-men, surfen of joggen, dan heerlijk genieten met de hele familie en vrienden van een BBQ met drankjes en muziek. De Cottesloe Surf Life Saving Club controleert regelmatig het strand en de branding, om ervoor te zorgen dat surfers en zwemmers veilig zijn. Cottesloe Beach ligt ongeveer 15 minuten rijden van Perth. Regelmatige Transperth bussen rijden naar Cottesloe en het strand ligt op ongeveer 600 meter lopen van het treinstation Cottesloe.

Fremantle

Fremantle heeft een historisch centrum, waar u een aantal interessante musea en kunstateliers vindt. South Terrace – ook wel de "Strip" genoemd, is één van de drukste en ge-zelligste uitgaanscentra van Australië – met uitstekende restaurants, terrasjes en gezellige pubs. Straatmuzikanten en straatartiesten strijden om uw aandacht. Fremantle ligt slechts op 20 minuten rijden van Perth, en is ook goed met het openbaar vervoer bereikbaar.
Fremantle, ook wel "Freo" genoemd, is een havenstad met ca. 8500 inwoners. Het ligt aan de monding van de Swan River en functioneert als een voorstad van Perth. Fremantle werd in 1829 gesticht, en deed eerst dienst als gevangenis. Daarna - in de goudkoorts periode was Fremantle de be-langrijkste havenplaats aan de westkust van Australië geworden. Fremantle heeft daardoor een rijke historie, dat goed tot uitdrukking komt in de vele historische gebouwen en musea in het centrum. Een goede plek om u te oriën-teren is het uitkijkpunt boven op het Port Authority Building.

Als u op zoek bent naar kunst en de culturele geschiedenis van Fremantle, bezoek dan de artistieke enclave van Fremantle en bezoek het Fremantle Museum en het neo-Gothische Fremantle Arts Centre. Nadat Fremantle in 1987 de America's Cup toegewezen kreeg, is het plaatsje rigoureus opgeknapt. De toen geres-taureerde oude huizen doen tegenwoordig dienst als musea, kunstgalerijen, restaurants, hotels en pubs. Sindsdien trekt Fremantle steeds meer bezoekers van over de hele wereld. Dit komt niet alleen door de jachthaven met zijn mediterrane karakter, maar ook door de typische sfeer in de stad, die geschiedenis met het moderne leven verbindt.

Begin uw eet- en pleziertocht in Fremantle's levendige Cappuccino Strip, met zijn vele cafés en openlucht-restau-rants en oude pubs met zeelieden van overal ter wereld. Voor een hapje van Fremantle's beroemde zeevruchten uit de Indische Oceaan zijn de restaurants en cafés aan de Fishing Boat Harbour ideaal. In de kronkelende straatjes van Fremantle vindt u gerechten uit alle continenten. Eet Aziatisch of Indiaas of bij een van de vele levendige pizza- en pastatentjes die getuigen van de Italiaanse gemeenschap hier in de stad. Voor verse producten moet u op de weekendmarkt zijn waar u behalve kooplui en stalletjes vol groente en fleurig fruit ook straatmuzikanten tegenkomt.

Zuig de geschiedenis van Fremantle op in het Roundhouse, één van de eerste gevangenissen van de staat, evenals de Fremantle Prison. U proeft het verleden tijdens een rondleiding overdag of 's avonds door de fakkelverlichte Fremantle Prison: de eerste gevangenis van de staat en het grootste door dwangarbeiders gebouwde bouwwerk. Maak kennis met de geschiedenis van de dwangarbeiders in de stad op het Convict Walking Trail, die naar de Pensioner's Barracks en Essex Street leidt, ooit de ruigste buurt van Fremantle. Of maak kennis met het leven van vóór de Europese kolonisatie op het Manjaree Heritage Trail. U leert de oudste orale tradities ter wereld kennen als u van Cantonment Hill - waar de geest van de dingo woont - langs andere belangrijke oriëntatiepunten van de Nyoongar Aborigines loopt.

Het Western Australian Maritime Museum biedt een goed beeld van de onderwaterwereld en toont een verzameling voorwerpen die van verschillende schipbreuken afkomstig zijn, zoals het wrak van de Batavia. Het replica van het schip Duyfken is eigendom van het museum, maar kunt dagelijks bezichtigen in het centrum van Perth. Maar het museum biedt meer, u kunt hier ook de Australia II zien, het zeiljacht waarmee de America's Cup werd gewonnen en een onderzeeër uit de Oberon-klasse. Vaar op de Leeuwin-windjammer of zeil naar Carnac Island en kijk naar zeehonden, walvissen en dolfijnen. Geniet van een gratis zondagsconcert in het Fremantle Arts Centre of ontspan met een picknick tijdens zonsondergang op South Beach. Genoeg te doen in Fremantle.

Hillery's Boat Harbour

Bij de noordelijke stranden is het veel rustiger dan bij de meer zuidelijke stranden van Cottesloe, City Beach en Scarborough. Onderweg naar het noordelijke badplaaysje Hillery's Boat Harbour kunt u zeeleeuwen, tuimelaars en bultruggen zien in het Marmion Marine Park op Trigg Beach. U kunt gaan snorkelen in de ondiepe lagunes, waar u rifwanden, kleine eilandjes en onderwatergrotten ziet. Ontspan daarna in de bars en restaurants op de promenade van Sorrento Quay in het bruisende Hilary's Boat Harbour. Duik vervolgens in een onderwaterwereld in het aquarium of maak een boottocht om walvissen of diepzeevissen van nabij te bekijken. Vanuit Hillery's Boat Harbour kunt u ook de shuttleboat nemen naar Rottnest Island, een boottocht van 45 minuten. Hillery's Boat Harbour ligt op een half uur rijden uit het centrum en is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Kings Park

Kings Park is het bekendste park van Perth. Het ligt langs de Swan River en biedt een geweldig uitzicht op stad. Wandel onder het torenhoge eucalyptusbladerdak en langs spiegelgladde meren, beeldhouwtuinen en picknickplaatsen op het Bushland Nature Trail. Geniet van de spectaculaire uitzichten over de stad, Swan River en Darling Ranges vanaf het uitkijkpunt Lotterywest Federation Walkway of vanaf de top van de 15 meter hoge DNA Tower. In het park ligt ook het State War Memorial. In Kings Park ligt een grote Botanical Garden, waar u alles kunt leren over overlevingstechieken in de bush, proef 'bush tucker', het eten dat de woestijn biedt, en luister naar verhalen over de Rainbow Serpent tijdens een wandeling met een lokale Aboriginal-gids. Verken ook de rijke diversiteit van de wilde bloemen uit Western Australia.

Deze 400 hectare grote, rijkelijk begroeide tuinen zijn maar een korte wandeling van het stadscentrum van Perth verwijderd. U kunt ze verkennen op de fiets, tijdens een bushwalk of op rolschaatsen. Of geniet gewoon van de frisse lucht, het vogelgezang en de zomerse buiten-evenementen. Bezoek ook de Aboriginal Art Gallery in Kings Park en boek een Aboriginalrondleiding door Kings Park, waar de mythische Wagyl-serpent volgens overleve-ring de grond in ging en aan de voet van Mt Eliza tevoor-schijn kwam, waardoor de Swan River werd gevormd.

Mandurah

De bruisende stad Mandurah ligt op korte afstand tot Perth, staat bekend als de parel van de Peel regio. In Mandurah kunt u uw hartje ophalen wat betreft cultuur. Er zijn hier ontzettend veel restaurants, winkels, gallerieën en culturele gebouwen. Voor een echte culturele belevenis moet u een bezoek brengen aan het Mandurah Performing Acts Centre. De lichten in de baai gaan wanneer het volk naar de waterkant trekt om te genieten van een barbecue of diner in één van de velen restaurants. De mooie nieuwe Mandurah Ocean Marina, in het hart van Mandurah, beschikt over vele vissersboten, parken, uitzichtspunten, winkels, markten en café's. Geniet van het helder blauwe water van de Indische Oceaan. Hier vindt u vele scholen dolfijnen, pelikanen en andere prachtige watervogels!

Mount Lawney

Luister naar geweldige livemuziek in Mount Lawley, waar het art-deco Astor Theatre al vele populaire muzikanten en bands welkom heeft geheten. Het theater is gelegen in Beaufort Street, tussen een hele reeks boetiekjes, delica-tessenwinkels, bruisende bars en cafés, restaurants en nonchalante eetgelegenheden. Ga op koopjesjacht naar keukengerei of unieke modekleding, bekijk de mooie federale en koloniale gebouwen en kom tot rust in de kleine verzorgde parken.

Perth Hills

Het heuvelgebied ten oosten van Perth staat bekend om z'n wijnhuizen, boomgaarden en kleine dorpjes - zoals het fraaie Toodyay - met kunstgalerieën, tuinen en historische huizen. Het gebied wordt gevormd door de Darlin Range, een heuvelrug die op een afstand van 30 km als een halve maan om Perth ligt. Het gebied is populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. U vindt een paar natuurparken in de heuvels, zoals het John Forest National Park en het Kalamandu National Park. In de natuurparken ziet u watervallen, eucalyptusbomen en jarrah's en marri's. Vanaf de meeste picknickplaatsen kunt u genieten van een magnifiek uitzicht.

Het plaatsje Manduring was vroeger een centrum van de houtindustrie in het gebied. Tegenwoordig is het een rustig plattelandsdorpje met enkele pensionnetjes, restaurants en kunstgalerieën. Buiten het plaatsje ligt de dam van Mundaring Weir, dit stuwmeer vormt het startpunt van de 560 km lange Golden Pipeline. Deze werd aan het begin van de 20e eeuw aangelegd en is het meest ambitieuze waterleidingproject ooit. Nog steeds is het 's werelds langste zoetwaterleiding. Het brengt drinkwater en water voor de goudmijnen naar Kalgoolie in de Goldfields regio. Achter de Darlin Range strekt zich de Avon Valley uit, waar het historische plaatsje York ligt. U kunt in het John Forrest National Park mooie bushwandeltochten maken. Het is mogelijk om boven de Avon Valley een ballontocht te maken.

Perth Zoo

De dierentuin van Perth ligt aan de rivier, maar een stuk buiten het centrum. Het beste kunt u de Perth Zoo bereiken per ferry. In de Zoo herbergt 1800 dieren, verdeeld over 230 inheemse en uitheemse soorten. De 19 hectare grote dierentuin heeft 3 themagebieden: the Australian Walkabout (met ondermeer krokodillen, pinguins, reptielen en allerlei vogels), the African Savannah (met ondermeer cheetah's, giraffen, hyena's, leeuwen, neushoorns, stokstaartjes en zebra's) en the Asian Rainforest (met ondermeer beren, gibbons, olifanten, otters, oerang oetangs en tijgers). Open: dagelijks 9-17hr

Subiaco

Verken Subiaco, vernoemd naar de benedictijnse monniken die zich hier in 1851 vanuit Subiaco in Italië vestigden. Tegenwoordig leeft het erfgoed van dit gebied voort in decoratieve Italiaanse architectuur en een groen, levendig stadscentrum. In het Subiaco Museum worden gedenkwaardigheden van de monniken en de Aboriginal cultuur tentoongesteld. Slenter door Rokeby Road en neem de sfeer van de verschillende markten in je op. In de buurt van Kings Park kunt u de pittoreske campus van de University of Western Australia aan de oever van de rivier verkennen. Bekijk een optreden in het Regal Theatre of Subiaco Arts Centre of zwerf rond in de majestueuze lobby van het Subiaco Hotel waar de locals van Perth samenkomen voordat ze met z'n allen naar de moderne grand cafés gaan.

Swan River

De Swan River, die dwars door de stad stroomt, bepaalt voor een groot deel het stadsbeeld. Langs de oevers zijn parken en boulevards aangelegd. De meer dan 50 kilometer rivieroever vormt een perfecte plek voor een heerlijke wandel- of fietstocht. Maak een boottocht over de Swan River langs parken en wolkenkrabbers naar de stranden en baaien van Rottnest Island. Of trek langs opulente woningen naar de levendige, historische haven van Fremantle. Neem een snelle veerboot naar de Perth Zoo of ga stroomopwaarts naar de wijngaarden van de schilderachtige Swan Valley. De Barrack Street Jetty is het centrale punt in het centrum van Perth waar vandaan de ferries over de Swan River vertrekken.

Ervaar de schitterende skyline van Perth tijdens een diner-cruise. Of zak de rivier af naar Matilda Bay en bewonder de gebouwen in mediterrane stijl van de University of Western Australia. Huur een gestroomlijnde zeilboot en dein over het water. Ga kanoën, kajakken, kitesurfen en jetskiën of kijk gewoon vanaf de kust naar de bonte verzameling schepen. Leg een picknickdeken neer of fiets langs het water van de Perth Waters of de Canning River.

Rottnest Island

Rottnest Island ligt 18km voor de kust van Perth, in de Indische Oceaan. Op dit eiland leven quokka's (kangoeroe-achtige buideldieren – die door Nederlandse zeevaarders voor ratten werden aangezien). Het heuvelachtige eiland heeft een prachtige natuur met aan de omtrek afwisselend ruige en beschutte baaien. Er zijn onderwatergrotten waar interessante duiken kunnen worden gemaakt. Het eiland heeft ook een aantal zoutwater meren, dat een broed-gebied vormt voor veel zeevogels.

Het eiland is 11 km lang en heeft een breedte van maximaal 5 km. Er rijden nauwelijks auto's op Rottnest Island. Het eiland kan het beste per fiets worden verkend (ter plekke te huren). U kunt fietsen naar afgelegen baaien en vanaf 63 stranden gaan zwemmen rondom het rustige Rottnest Island. Geniet van fantastische uitzichten en wandel naar de zoutmeren. Speur naar de vele vogelsoorten en quokkas, de inheemse buideldieren waarnaar het eiland is vernoemd. Fiets noordwaarts naar Little Parakeet Bay en zwem in het heldere en beschermde water. Stop voor lunch in een café in Geordie Bay, even verderop. Wilt u liever de onderwater-wereld ontdekken? Volg dan de snorkelroute bij Parker Point of boven diverse scheepswrakken. Ga scubaduiken in Fish Hook Bay, waar koraalriffen zorgen voor verschillende blauwtinten.

Surf bij Strickland, Salmon en Stark Bays, waar de golven 0,5 tot 1 meter hoger zijn dan die bij de stranden in Perth. Of grijp een hengel en maak optimaal gebruik van de geweldige vismogelijkheden die het eiland biedt. Leer meer over de geschiedenis van het eiland tijdens een rondleiding in de Aboriginalgevangenis of in het Rottnest Museum. Bezoek een oude vuurtoren en bekijk de onder-grondse tunnels, gigantische kanonnen en verre uitzichten vanaf Oliver Hill. Met het mediterrane klimaat, de inheemse flora en fauna en het ontspannen ritme is het geen wonder dat de lokale bewoners Rottnest Island hun zomervakantie graag voor zichzelf willen houden.

Buiten de schoolvakanties is het eiland heel rustig. Rottnest Island is een weekendparadijs van de inwoners van Perth. Het is een prima plek om te relaxen en te genieten van de vele activiteiten, zoals surfen, snorkelen en vissen. De ferry-overtocht van Fremantle duurt 30 minuten en vaart elke 2 uur. Vanuit het centrum van Perth (via fremantle) duurt de overtocht 45 minuten.

Scarborough Beach

De badplaats Scarborough Beach ligt langs een prachtig langgerekt zandstrand. Er wordt hier veel gesurft. Maar het is ook heerlijk om in het heldere water te zwemmen, of snorkelen en daarna lekker te zonnen op het strand. Er is enige afstand gehouden tussen het strand en de be-bouwing, waardoor de badplaats niet opdringerig overkomt. Geniet vanaf het terras van een restaurant of café langs de boulevard hoe de zon wegzakt in de Indische Oceaan. Scarborough Beach ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het stadsentrum en Fremantle en 40 minuten rijden van de luchthaven.

Reizen naar Australië

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Australië geselecteerd:


Australië Flydrive - geniet in uw eigen tempo
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Geniet in uw eigen tempo! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1860,- per persoon
Australië Flycamper reis - Vrijheid ten top!
27-daagse rondreis Australië! Deze camper reis is inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Deze camper reis biedt u maximale vrijheid! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid per camper reizen. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Kiest u voor de oostkust kunt u bijvoorbeeld ook een camping bij het strand zoeken. Het ultieme gevoel van vrijheid is ook dat u kunt lunchen op de meest bijzondere plekken met uw eigen boterham. Met deze flycamper reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1990,- per persoon
Australië en het grandioze Zuidoosten + Bali
28-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Singapore Airlines
Een heerlijke reis om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. U vliegt naar Adelaide en haalt daar een huurauto op waarmee u in 16 dagen door het grandioze Zuidoosten naar Sydney rijdt. De route kunt u zelf bepalen of vooraf door ons laten vastleggen. Na een aantal dagen genieten in Sydney vliegt u naar Bali waar u de reis afsluit met een aantal relaxdagen aan het strand.
Al vanaf € 2520,- per persoon
Australië reis - Sydney, Outback & Reef
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Emirates, verblijf Sydney, Red Centre en autohuur
Bij deze afwisselende reis maakt u kennis met de contrasten van het Australische landschap. U bezoekt de Metropool Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Cairns tot aan Brisbane. In de Outback maakt u in een kleine groep (max. 16 personen) een comfortabele kampeersafari. U bezoekt Ayers Rock, de Olgas en Kings Canyon. Langs de oostkust heeft u de keuze uit een huurauto of camper waarbij u zelf uw route en reistempo bepaalt.
Al vanaf € 3085,- per persoon
Verlaten Westkust - 29 dagen
29 daagse Australië vakantie inclusief vlucht met Singapore Airlines, hotelovernachtingen en autohuur.
De westkust met haar overwegend onbekende nationale parken biedt een interessante variatie aan landschappen en een indrukwekkende flora en fauna. Ontdek het authentieke Australië!
Al vanaf € 4125,- per persoon
Australië Flydrive - East Coast Discovery
27 dagen inclusief vlucht met Cathay Pacific, 24 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Een goede voorbereiding op uw reis naar Australië is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in een beperkte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Australië willen zien. Er is vaak tijd te kort om alles te zien. Gelukkig kunnen we u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te voordoen aan hotels zoeken en u bent ervan verzekerd dat u steeds overnacht in perfecte accommodaties. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 4440,- per persoon
Rondreis Australië en Fiji
29 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam met Cathay Pacific en Fiji Airways
Tropisch Cairns en het Great Barrière Rif, de Outback van Australië, kosmopolitisch Sydney en één van de 333 eilanden van Fiji. U treft het allemaal in deze 29 daagse reis. Laat u verassen door de contrasten van Australië en de vriendelijke bewoners van Fiji.
Al vanaf € 4450,- per persoon
Melanesia Explorer - Sydney, Vanuatu en Fiji
23 dagen Sydney, Vanuatu en Fiji inclusief vlucht met Cathay Pacific, 19 hotelovernachtingen, transfers en excursies.
Een droomcombinatie van de metropool Sydney en 2 zeer uiteenlopende Zuidzee bestemmingen. Ontdek de onbekende cultuur, rituelen en gebruiken van Vanuatu en maak kennis met de eilanden Efate, Tanna en Santo. Reis door naar Fiji en verken het hoofdeiland in eigen tempo. Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven heeft die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Islandhoppen in de Stille Zuidzee, laat u betoveren!
Al vanaf € 4935,- per persoon
Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon
Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn
22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong
Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).
Al vanaf € 8500,- per persoon

Hotels en Resorts in Perth

Een selectie van de hotels en resorts in Perth:

Comfort Inn Bel Eyre
 Perth - Western Australia - Australië
Het Comfort Inn Bel Eyre is gelegen in Belmont, dichtbij de luchthaven van Perth en direct aan de Great Eastern Highway. de 105 kamers liggen op de benedenverdieping en hebben een eigen parking voor de deur. Ze zijn uitgerust met bad of douche/wc, telefoon, tv, wekkerradio en…
Duxton Hotel Perth
 Perth - Western Australia - Australië
Dit 5 sterren hotel ligt op 5 minuten afstand van de Swan River en ligt naast het concertgebouw. Naast de gunstige locatie in het centrum van Perth biedt het hotel luxe kamers, uitstekend restaurant, bar, fitnessruimte met sauna en stoombad en een zwembad. airconditioning, televisie, badkamer met…
Esplanade Hotel Fremantle
 Perth - Western Australia - Australië
Het hotel ligt in het hart van Fremantle vlakbij winkelcentra, restaurants, cafés en de oceaanpromenade. Het centrum van Perth bevindt zich op ongeveer 20 minuten rijden, de luchthaven op ongeveer 30 minuten. de 300 kamers zijn voorzien van bad/douche/wc, haardroger, airco, telefoon, tv, radio,…
Mantra On Hay Perth
 Perth - Western Australia - Australië
Ca. vijf minuten wandelen van de Swan River en ca. 10 minuten van het stadscentrum. De gratis stadsbus heeft een halte vlak voor het hotel. de 152 ruime appartementen met 1 of 2 slaapkamers en aparte woon-/eetruimte, klassiek modern ingericht met airco, bad of douche/wc, haardroger, minibar,…
Miss Maud Swedish Hotel
Perth - Western Australia - Australië
Klein hotel in Scandinavische stijl met een persoonlijke en vriendelijke service. Door haar ligging in het stadscentrum van Perth zijn vanuit het Miss Maud Swedish Hotel bezienswaardigheden, restaurants en winkels gemakkelijk bereikbaar. Dagelijks smorgasbord ontbijt is inbegrepen. de 52 kamers zijn…
Novotel Perth Langley
 Perth - Western Australia - Australië
Het Novotel Langley ligt vlakbij de Swan River op slechts enkele minuten wandelen van het stadscentrum met talrijke winkels en bezienswaardigheden. de 253 kamers hebben ofwel een groot tweepersoonsbed ofwel twee eenpersoonsbedden en beschikken over airco, bad of douche/wc, haardroger, telefoon, tv,…
Rendezvous Observation City Hotel
 Perth - Western Australia - Australië
Dit imposante hoogbouw hotel ligt direct aan het witte zand strand van Scarborough, op loopafstand van winkels en restaurants. Alle 251 kamers hebben tenminste gedeeltelijk zeezicht en zijn zeer comfortabel ingericht. De kamers zijn voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, strijkijzer & -plank,…
Seashells Serviced Apartments Scarborough
 Perth - Western Australia - Australië
Slechts door een zijstraat en een parkeerplaats gescheiden van het prachtige lange zandstrand Scarborough Beach. Ca. 20 minuten rijden van het stadscentrum van Perth. de comfortabele Superior appartementen hebben een groot balkon met zeezicht, airco, bad en/of douche, wc, haardroger, tv, telefoon,…
Sullivans Hotel Co Pty Ltd
 Perth - Western Australia - Australië
Dit populaire hotel ligt tegen een heuvel aan de westzijde van het centrum, bij het Kings Park en de botanische tuin.Het hotel kijkt uit over de Swan Rivier en de stad. Het centrum ligt op 10 minuten lopen. De 68 kamers zijn voorzien van airco., TV, telefoon, en thee & koffie faciliteiten. Het hotel…
The Richardson Hotel
 Perth - Western Australia - Australië
Het Richardson Hotel ligt in West-Perth, op slechts een korte loopafstand van Kings Park, het stadscentrum en de bruisende wijk Subiaco. 74 zeer smaakvol ingerichte ruime kamers (Executive kamers: min. 50 m²; Deluxe kamers: min. 55 m²), allemaal met balkon, luxe badkamer met aparte douche en bad,…
Travelodge Perth
 Perth - Western Australia - Australië
De Travelodge ligt in Hay Street, op slechts enkele minuten wandelen van het stadscentrum met talrijke winkels en restaurants. De gratis stadsbus, City Area Transit (CAT) stopt voor de deur van het hotel. de 122 kamers verdeeld over 8 verdiepingen zijn voorzien van airco, bad of douche/wc,…

Vervoer in Australië

Voor informatie over vervoer in Australië verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Australië-pagina.

Terug naar boven