• Australië - Trein en treinreizen
  • Australië - Trein en treinreizen
  • Australië - Trein en treinreizen
  • Australië - Trein en treinreizen
0 1 2 3

Australië - Trein en treinreizen

Trein en treinreizen in het land van "Down Under"

Treinen en Treinreizen in Australië

Australië verkennen met de trein is een bijzonder belevenis. In comfortabele, moderne wagons reist u ontspannen en in prettige sfeer door immense gebieden zonder urenlang achter het stuur te zitten. De Australische treinen zijn, in vergelijking met de treinen in Nederland, erg ruim en beschikken over uitgebreide voorzieningen. Bij de grote steden vindt u een uitgebreid spoorwegennet met moderne treinen, maar er zijn ook een aantal lange afstandstreinen die heel Australië doorkruizen.

Over Rail Australia
De Australische spoorwegen worden beheerd door de staten en Rail Australia is dan ook een samenwerkingsverband van de drie grootste spoorwegmaatschappijen: Great Southern Rail, Queensland Rail en Countrylink. Hierdoor kunnen reizigers probleemloos op één en hetzelfde kaartje van de ene staat naar de andere reizen of een railpas voor heel Australië aanschaffen. Met welke maatschappij u ook reist, u weet zich verzekerd van één ding; de treinreis staat garant voor een unieke ervaring. U zult kennismaken met het land èn de bevolking op een manier die onvergetelijk is.

De treinen en routes
Rail Australia brengt u via de mooiste routes en met de meest comfortabele treinen naar de belangrijkste bestemmingen. De dienst wordt uitgevoerd door drie verschillende spoorwegmaatschappijen; ieder met zijn eigen gebied, zijn eigen routes en zijn eigen bijzondere treinen.

Voor meer informatie over de belangrijkste treinverbindingen in Australië, ga naar:


Klasse indeling van de treinen
U kunt in de Australische treinen in de volgende klasses reizen:

Terug naar boven