• Vakantie Brisbane - Australië
  • Vakantie Brisbane - Australië
  • Vakantie Brisbane - Australië
0 1 2

Vakantie Brisbane - Australië

Tips voor uw rondreis Brisbane!

Brisbane, de hoofdstad van Queensland, heeft het hele jaar een aangenaam subtropisch klimaat. Mede daardoor groeit de stad snel in omvang. Brisbane heeft momenteel ca. 1,7 miljoen inwoners en is daarmee de derde stad van Australië (na Sydney en Melbourne).

Het stadscentrum van Brisbane bestaat ondertussen uit moderne hoogbouw, afgewisseld door oudere gebouwen in Victoriaanse stijl. De buitenwijken daarentegen zijn zeer uitgestrekt en bestaan hoofdzakelijk uit laagbouw, met veel bungalows met zwembaden. Het leven in en rond Brisbane voelt aan zoals in Florida (USA).

De stad ligt langs de Brisbane River, zo'n 20 kilometer landinwaarts vanaf Moreton Bay. Langs de Brisbane rivier liggen mooie parken en boulevards. Het waterfront heeft een aantal jaren terug een metamorfose ondergaan, waardoor de stad heel aangenaam aanvoelt. Brisbane is vooral bij jonge toeristen populair, vanwege de twee grote uitgaansgebieden in de stad. In deze gebieden zijn veel clubs, bars, eet- en uitgaansgelegenheden. Brisbane heeft ook een grote universiteit.

In Brisbane vindt u twee grote musea, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De Art Gallery en het Queensland Museum vertellen u meer over het verleden en laten u kennis maken met kunst gemaakt door Aboriginals. Daarnaast ziet u in de stad een aantal historische gebouwen, zoals City Hall en de Cathedral of St Stephan. Het is leuk om een boottocht te maken op de rivier, bijvoorbeeld naar het Lone Pine Koala Sanctuary. Maar er zijn ook interessante excursies buiten de stad, zoals naar Mount Coottha en naar Moreton Island (zie Moreton Bay).

Geschiedenis van Brisbane

Brisbane ging in 1824 als strafkolonie van start en is vernoemd naar Sir Thomas Brisbane, toenmalig gouverneur van de deelstaat New South Wales. Toen Queensland in 1859 tot aparte deelstaat werd uitgeroepen werd Brisbane tot hoofdstad gekozen. Tot de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde de stad zich langzaam. Tijdens WOII was het geallieerde hoofdkwartier van Generaal Douglas MacArthur in Brisbane gevestigd en speelde de stad een centrale rol in de strijd in het zuidwestelijk deel van de Stille Oceaan. In 1982 organiseerde Brisbane de Gemenebestspelen en in 1988 vond de Wereldtentoonstelling in Brisbane plaats. Vanaf die periode heeft de stad een snelle groei doorgemaakt en is zij uitgegroeid tot de huidige metropool.

Uitgaansgelegenheden in Brisbane:

  • Era Bistro: Goed eten, goede wijn en goede tijden. In bistro Era kunt u hiervan genieten voor minder dan u verwacht. De Era ervaring omvat vele smaken en stemmingen. U kunt een á la carte gerecht bestellen, maar ook tapas en pizza's, geniet van uw favoriete cocktail in de lounge of drink een biertje aan de bar. 102 Melbourne Street, South Brisbane
  • Customs House: Op het universiteitsterrein vindt u Custom House. Hier kunt u binnen en buiten dineren met uitzicht op de rivier en Story Bridge. Eten in deze gezellige ontspannen sfeer is populair bij toeristen, bedrijven en locals. Gasten zijn verzekerd van uitstekend eten, fantastisch uitzicht en vriendelijk personeel. De keuken is internationaal met wisselend seizoensmenu. The University of Queensland
  • Berkley's: Berkley's is gelegen in het hart van Sydney's Central District. In dit stijlvolle, moderne en elegante restaurant kunt u heerlijk dineren. Berkley's bied een á la carte restaurant, lounge, bar en wijnkelder. De keuken bevat Europese, Aziatische en mediterrane invloeden. Het restaurant is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. Rendezvous Hotel Brisbane, 255 Ann Street
  • Belgian Beer Cafe Brussels: In een gerestaureerde bar uit 1920 bevind zich de Belgian Beer Cafe. Er hangt hier een warme sfeer waar u ontspannen een Belgisch biertje kunt drinken. In de tuin worden vaak zakelijke feestjes gegeven. Corner Mary & Edward Street
  • Lure Lounge: De Lure Lounge is een mix van een modern interieur, verleidelijke ambiance en gevaarlijke cocktails. Begin of eindig uw avondje stappen hier. U vindt hier rustige plekken, een glanzende bar, een lounge en er worden diverse soorten muziek gedraaid. 28 McDougall Street, Milton
  • Zenbar: In 1996 opende de Zenbar haar deuren. Tegenwoordig word Zen gezien als een van de meest stijlvolle bars in Brisbane. U kunt hier heerlijk in de zon genieten van een kop koffie, een biertje of een exotische cocktail, zowel binnen als buiten. Post Office Square, 215 Adelaide Street

Hoogtepunten van Brisbane zijn:

terug naar boven

Hoogtepunten van Brisbane

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Brisbane.


Queensland Art Gallery

In het Queensland Art Gallery vindt u ca. 11000 Australische en internationale schilderijen, beeldhouwwerken en kunst voorwerpen. Favorieten in het musea zijn schilderijen van B. Fletcher en R.G. Rivers. Toegang en rondleidingen zijn gratis.

terug naar boven

Queensland Museum

In dit museum kunt u kennis maken met de geschiedenis, het cultureel erfgoed, de wetenschap en de verandering van Queensland. Een populaire bestemming voor schoolgroepen, het museum biedt ook leuke vakantie-activiteiten en een gevarieerd programma voor de jeugd. Toegang is gratis.

terug naar boven

South Bank

South Bank is één van de leukste gedeeltes van de stad. Gelegen aan een oever van de Brisbane river, is dit de ideale plaats om lekker bij te komen. U vindt er een scala aan winkeltjes en terrasjes met uitzicht op het park en de rivier. Op zaterdagavond vinden er diverse openlucht-concerten plaats. De South Bank ligt direct tegenover het stadscentrum en is te voet te bereiken, maar er zijn ook watertaxi's op de rivier. Vergeet ook vooral niet een bezoek te brengen aan South Banks Parklands‚ een lagune met een echt zandstrand midden in de stad. In het park is veel te doen, zo kunt u wandelen door het regenwoud, een hapje eten in een van de restaurants en cafés, in het weekend naar de markt gaan en genieten van straatartiesten.

Afstammelingen van de Aboriginals houden hun tradities in ere tijdens zang- en dansvoorstellingen bij de Riverlife Mirrabooka. In het South Bank Wildlife Sanctuary vindt u een overzicht van alle flora en fauna van Australie. Hier kunt u koala's aaien en een levensgrote slang om uw nek hangen.

terug naar boven

Lone Pine Koala Sanctuary

Belangrijkste attractie in Brisbane is het Lone Pine Koala Sanctuary. Hier kunt u alles leren over koala's, u kunt ze zelfs vasthouden. Het Lone Pine Koala Sanctuary ligt aan de rand van het stadcentrum langs de Brisbane River, en is bereikbaar per boot vanuit het stadscentrum.

terug naar boven

Mount Coottha

Vanaf Mount Coottha heeft u een geweldig uitzicht over de stad Brisbane. Mount Cootha ligt in het westen van de stad, een hoge heuvel die overal bovenuit steekt. U kunt met de auto naar de top van Mount Coottha rijden, waar een restaurant met terras ligt, dat een geweldig uitzicht biedt over de stad.

terug naar boven

Botanical Gardens

De Botanical Gardens van Brisbane liggen aan de rand van het stadscentrum. De tuinen werden geopend in 1976. U vindt er meer dan 5000 verschillende soorten bomen, struiken en kruiden die typisch voorkomen in Queensland.

terug naar boven

Cathedral of St. Stephan

De Cathedral of St. Stephan is ontworpen door Benjamin Backhouse. In 1874 is dit prachtige gebouw met symmetrische torenspitsen voltooid.

terug naar boven

City Hall

In de neoklassieke City Hall komt al vanaf 1930 de gemeen-teraad bijeen. De toren (92 m) is gebouwd in Italiaanse renaissancestijl en biedt een geweldig uitzicht over de stad.

terug naar boven

University of Queensland

De University of Queensland is opgericht in 1909 en is de oudste universiteit van de deelstaat. Het is één van de topuniversiteiten van Australië. De centrale campus is gelegen in de wijk St. Lucia. Door een fusie in 1990 met het Queensland Agricultural College ontstond UQ Gatton. In 1999 opende de universiteit een campus in Ipswich. De Universiteit van Queensland heeft ruim 37.000 studenten uit meer dan 120 landen.

terug naar boven

Brisbane River

De Brisbane River slingert zich een weg dwars door de stad, voordat hij uitmondt in Moreton Bay. De rivier is afgedamd bij de Wivenhoe Dam, waardoor Lake Wivenhoe is ontstaan. Dit meer vormt de belangrijkste voorraad drinkwater voor de stad Brisbane.

Overstromingen in Queensland 2010-2011

Sinds begin december 2010 werd Australië getroffen door een aantal overstromingen in de deelstaat Queensland. Naast Queensland dreigden half januari 2011 ook de deelstaten Victoria en Tasmanië door overstromingen getroffen te worden. De overstromingen waren het gevolg van de tropische cycloon Tasha, gecombineerd met het La Niña-effect dat het sterkste was in de regio sinds 1973. Hierdoor viel er zeer veel neerslag. De overstromingen hebben geleid tot evacuaties en hebben 22 plaatsen en ongeveer 200.000 mensen getroffen. Het midden en zuiden van Queensland zijn het zwaarst getroffen waaronder de plaatsen Brisbane, Rockhampton, Emerald, Bundaberg, Dalby en Toowoomba. Er zijn 33 doden gevallen, van 15 mensen wordt aangenomen dat ze overleden zijn en 78 personen worden vermist. Op 12 januari 2011 werden in de stad Brisbane, de hoofdstad van Queensland, de bewoners van ongeveer 6.000 woningen geëvacueerd.

terug naar boven

Brisbane Forest Park

Ten noordwesten van het centrum van Brisbane vind je het Forest Park. Geniet hier van afgelegen kloven, uitgestrekte bossen en van het uitzicht op Moreton Bay. U vindt hier meer dan 800 soorten planten, waarvan veel zeldzame en bedreigde. Bij het informatie centrum zijn diverse wandelkaarten te koop, die u de mooiste plekjes in het regenwoud laten zien. Ook is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen. In het park vindt u diverse campings waar u kunt overnachten. Hiervoor dient u wel een vergunning aan te vragen.

terug naar boven

Reizen naar Australië

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Australië geselecteerd:


Australië Flydrive - geniet in uw eigen tempo
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Geniet in uw eigen tempo! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1860,- per persoon
Australië Flycamper reis - Vrijheid ten top!
27-daagse rondreis Australië! Deze camper reis is inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Deze camper reis biedt u maximale vrijheid! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid per camper reizen. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Kiest u voor de oostkust kunt u bijvoorbeeld ook een camping bij het strand zoeken. Het ultieme gevoel van vrijheid is ook dat u kunt lunchen op de meest bijzondere plekken met uw eigen boterham. Met deze flycamper reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1990,- per persoon
Australië en het grandioze Zuidoosten + Bali
28-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Singapore Airlines
Een heerlijke reis om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. U vliegt naar Adelaide en haalt daar een huurauto op waarmee u in 16 dagen door het grandioze Zuidoosten naar Sydney rijdt. De route kunt u zelf bepalen of vooraf door ons laten vastleggen. Na een aantal dagen genieten in Sydney vliegt u naar Bali waar u de reis afsluit met een aantal relaxdagen aan het strand.
Al vanaf € 2520,- per persoon
Australië reis - Sydney, Outback & Reef
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Emirates, verblijf Sydney, Red Centre en autohuur
Bij deze afwisselende reis maakt u kennis met de contrasten van het Australische landschap. U bezoekt de Metropool Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Cairns tot aan Brisbane. In de Outback maakt u in een kleine groep (max. 16 personen) een comfortabele kampeersafari. U bezoekt Ayers Rock, de Olgas en Kings Canyon. Langs de oostkust heeft u de keuze uit een huurauto of camper waarbij u zelf uw route en reistempo bepaalt.
Al vanaf € 3085,- per persoon
Verlaten Westkust - 29 dagen
29 daagse Australië vakantie inclusief vlucht met Singapore Airlines, hotelovernachtingen en autohuur.
De westkust met haar overwegend onbekende nationale parken biedt een interessante variatie aan landschappen en een indrukwekkende flora en fauna. Ontdek het authentieke Australië!
Al vanaf € 4125,- per persoon
Australië Flydrive - East Coast Discovery
27 dagen inclusief vlucht met Cathay Pacific, 24 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Een goede voorbereiding op uw reis naar Australië is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in een beperkte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Australië willen zien. Er is vaak tijd te kort om alles te zien. Gelukkig kunnen we u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te voordoen aan hotels zoeken en u bent ervan verzekerd dat u steeds overnacht in perfecte accommodaties. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 4440,- per persoon
Rondreis Australië en Fiji
29 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam met Cathay Pacific en Fiji Airways
Tropisch Cairns en het Great Barrière Rif, de Outback van Australië, kosmopolitisch Sydney en één van de 333 eilanden van Fiji. U treft het allemaal in deze 29 daagse reis. Laat u verassen door de contrasten van Australië en de vriendelijke bewoners van Fiji.
Al vanaf € 4450,- per persoon
Melanesia Explorer - Sydney, Vanuatu en Fiji
23 dagen Sydney, Vanuatu en Fiji inclusief vlucht met Cathay Pacific, 19 hotelovernachtingen, transfers en excursies.
Een droomcombinatie van de metropool Sydney en 2 zeer uiteenlopende Zuidzee bestemmingen. Ontdek de onbekende cultuur, rituelen en gebruiken van Vanuatu en maak kennis met de eilanden Efate, Tanna en Santo. Reis door naar Fiji en verken het hoofdeiland in eigen tempo. Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven heeft die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Islandhoppen in de Stille Zuidzee, laat u betoveren!
Al vanaf € 4935,- per persoon
Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon
Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn
22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong
Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).
Al vanaf € 8500,- per persoon

Hotels en Resorts in Brisbane

Een selectie van de hotels en resorts in Brisbane:

Hotel Ibis Brisbane
 Brisbane - Queensland - Australië
Ideaal in het stadscentrum gelegen, in Turbot Street, vlakbij de Brisbane River. Het Southbank Park, de Treasury Gardens en de Queen Street-winkelbuurt zijn gemakkelijk te voet te bereiken. U kunt vanaf de luchthaven de Airtain nemen en uitstappen bij halte Roma street. de 218 modern ingerichte…
Novotel Brisbane
 Brisbane - Queensland - Australië
Dit uitstekende hotel ligt in het centrum van Brisbane, nabij winkels, restaurants en de botanical gardens. De 294 kamers zijn ruim en modern ingericht. Ze zijn voorzien van TV, telefoon, airco, strijkijzer & plank, haardroger, thee- & koffie faciliteiten. Dit aangename hotel beschikt over een…
Quality Hotel Airport International
 Brisbane - Queensland - Australië
Dit middenklasse hotel ligt ten oosten van Brisbane, op 4 km van de luchthaven. Het hotel biedt een gratis shuttle service naar en van de luchthaventerminals. De 32 motel stijl kamers zijn ruim en voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, haardrukken met thee- & koffie faciliteiten. Het moderne…
Quay West Suites Brisbane
 Brisbane - Queensland - Australië
Slechts enkele minuten wandelen van het stadscentrum, naast de botanische tuinen. 134 ruime, comfortabel ingerichte appartementen. Alle zijn voorzien van een afzonderlijke woonruimte, één of twee slaapkamers, een volledig ingerichte keuken, bad of douche/wc, badjassen, safe, 2 tv's,…
Rendezvous Hotel Brisbane
 Brisbane - Queensland - Australië
Dit hotel ligt aan Anzac Square, in het centrum van Brisbane. Queen Street Mall alsmede diverse restaurants en bars liggen op loopafstand. Ook de Brisbane River en de South Bank liggen in de omgeving. 31 studio's en appartementen met airco, telefoon, tv, cd-speler, koelkast en minibar,…
Sofitel Brisbane Central
 Brisbane - Queensland - Australië
Dit eersteklas hotel met 30 verdiepingen ligt in het centrum van Brisbane, nabij winkels, restaurants en de botanical gardens. De 413 kamers zijn ruim en modern ingericht. Ze zijn voorzien van airco, TV met dvd, telefoon, minibar, strijkijzer & plank, haardroger, thee- & koffie faciliteiten. Dit…
Stamford Plaza Brisbane
 Brisbane - Queensland - Australië
Dit deluxe hotel heeft een uitstekende ligging, direct aan de Brisbane rivier en naast de Botanical gardens in het hart van de stad. De 252 smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van TV, telefoon, airco, strijkijzer & -plank, haardroger, thee & koffie faciliteiten. Dit stijlvolle hotel beschikt…

Vervoer in Australië

Voor informatie over vervoer in Australië verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Australië-pagina.

Terug naar boven