• Vakantie Great Ocean Road - Australië
  • Vakantie Great Ocean Road - Australië
  • Vakantie Great Ocean Road - Australië
  • Vakantie Great Ocean Road - Australië
0 1 2 3

Vakantie Great Ocean Road - Australië

Volg de Great Ocean Road tijdens je rondreis Victoria

De rit langs de westkust van Victoria behoort tot de unieke belevenissen in Australië. Niet zonder reden wordt de Great Ocean Road beschreven als één van de mooiste kustwegen ter wereld. De weg - met een lengte van ca. 240 km - ligt tussen de steden Torquay (aan de oostkant) en Warrnambool (aan de westkant). In 1919 werd de aanleg begonnen door soldaten die van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) terugkwamen. Ze bouwden eraan tot aan 1932. De Great Ocean Road werd gewijd aan de slachtoffers van de oorlog en is dientengevolge het grootste oorlogsmonument voor slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog.

De weg wordt veel gebruikt door toeristen, die het Port Campbell National Park, het Cape Otway National Park en de verder westelijk gelegen adembenemende keten van steile rotsklippen willen bezoeken. Van regenwouden en rivieren tot oude vulkanen en verweerde kustlijnen. De Great Ocean Road heeft de meest diverse natuur in petto.

Langs de weg zijn talloze parkeerplaatsen en scenic lookouts aangelegd. Voor een deel rijdt u dwars door het regenwouden van het Cape Otway National Park. Great Ocean Roadis een reis door de geschiedenis van de vissersdorpen en zeehavens aan de zuidwestkust van Victoria. U kunt de Great Ocean Road op uw gemak per huurauto verkennen, en her en der wandeltochten maken en genieten van het uitzicht.

Wilt u ook uw andere zintuigen eens prikkelen? De landschappen van de Great Ocean Road zullen u zeker het water in de mond doen lopen met heerlijke verse, plaatselijke producten, uitstekende restaurants en geweldige wijngebieden. Ga naar de bron van de verrukkelijke plaatselijke delicatessen. Voor zeevis loop je in een willekeurig stadje de trappen af naar de werf. De visserscoöperaties in Lorne en Apollo Bay mag je zeker niet missen. Proef die goddelijke bessen op de boerderijen in Colac, Heywood, Gellibrand en Deans Marsh. Of als u van gourmetkaas houdt, bezoekt u de delicatessenwinkel in Allansford, Timboon en Cooriemungle. Wijnmakerijen in koele klimaten vindt u overal langs de Great Ocean Road, dus las gerust een pauze in in Colac, Apollo Bay, Timboon, Geelong en Henty. U kunt overal in de streek ook genieten van de culinaire hoogstandjes en de warme gastvrijheid in de restaurants, cafés en tearooms.

Levendige Aboriginalcultuur

Aboriginalverhalen verbinden de landschappen van de Great Ocean Road met elkaar: van Wathaurong in Geelong tot de Gunditjmara-streek in het westen. Proef echte bushtucker, leer meer over eeuwenoude medicijnen en kijk in Geelong hoe men een boemerang gooit en de didgeridoo bespeelt. Leer het belang van een plaats in een uitgedoofde vulkaan nabij Tower Hill van de Gunditjmara-bevolking kennen. In Condah, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, ziet u stenen huizen en visvallen die in een permanent Aboriginaldorpje zijn achtergelaten.

Hoogtepunten van Great Ocean Road zijn:

Hoogtepunten van Great Ocean Road

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Great Ocean Road.


Torquay

In Torquay, nog geen 100 km ten zuiden van Melbourne, begint de ware Road Movie. Langs dit gedeelte van de kust verrichten surf-acrobaten op de meters hoge golven hun kunsten op de planken. Die sport is hier wel het summum. Bells Beach en Jan Luc behoren tot de bekendste surfgebieden ter wereld. Met Pasen komen hier jaarlijks de beste ruiters op de golven samen, om zich op de hoge golven te meten in het kader van de wereldkampioen-schappen.

Lorne

De Great Ocean Road gaat verder naar Lorne, in de zomervakantie één van de populaire bestemmingen van de Melburnians, zoals de bewoners van de hoofdstad van de deelstaat zichzelf noemen. Watersport en vissen staan hier wat de vrijetijdsactiviteiten betreft aan de top. In Lorne vindt u tal van cafés, restaurants en hotels. Luier op het gouden zand van Lorne.

Apollo Bay

Het weggedeelte tussen Lorne en Apollo Bay is zeer fraai, hieraan heeft de Great Ocean Road mede ijn onderscheiding te danken als één van de aantrekkelijkste kustwegen ter wereld. Bij de aanleg van de weg heeft men elk afzonderlijke bocht van de kust willen volgen. Apollo Bay is een fraai gelegen dorpje, meteen bij de kust aan een kiezelstrand. Als u wat hoger op de heuvel staat achter het plaatsje is het uitzicht over de kust en de zee fenominaal. In de heuvels liggen enkele kleine verblijfsaccommodaties. Het is wel zaak om in de weekends een reservering te maken voor zowel een hotel als het diner. Doorgaans is alles hier dan helemaal volgeboekt. In Apollo Bay kunt u zwemmen, surfen, zeekajakken of vissen.

Cape Otway National Park

Na Apollo Bay verlaat de Great Ocean Road eventjes de kust en doorkruist het Cape Otway NP. In het noorden wordt het park begrensd door het regenwoud, in het zuiden door de rotsachtige kust, die glanzend als zilver de diepblauwe zee in duikt. In het Cape Otway National Park ziet u denderende watervallen en schitterende kloven. U kunt er ook door de toppen van eeuwenoude mosbomen wandelen. Maak een boottocht door kloven en langs spectaculaire grotten in Cape Bridgewater. Bekijk de eeuwenoude kalksteentorens die in Bay of Islands over de oceaan lijken te zweven. Wilt u uw benen even strekken? U ziet verlaten zandstranden, dichtbegroeide wouden en enkele van de hoogste zeekliffen van Australië op de 91 km lange Great Ocean Walk.

Moonlight Head

Moonlight Head is de hoogste steile kust ter wereld. Meer dan 60 m steken de kliffen boven de zee uit. U kunt wandelen naar de rand van de kliffen, waar lookouts platforms zijn gemaakt.

Port Campbell

Port Campbell is een klein dorpje, met slechts 200 inwoners en een handvol verblijfsaccommodaties. Het plaatsje ligt meteen aan de Great Ocean Road en is ook het plaatsje dat het dichtst bij de spectaculaire rotsformaties ligt waar de kustweg zo bekend om is. Port Campbell heeft een kiezelstrand en een klein haventje, waar vissers vandaan vertrekken om krabben te gaan vangen.

Twelve Apostles, The Arch & London Bridge

De 'Twelve Apostles' is een formatie van 12 enorme rotsen aan de Great Ocean Road, tussen Port Campbell en Warnambool. De formatie is genoemd naar de twaalf apostelen van Jezus. De rotsen zijn van kalkzandsteen en steken vlak voor het zandstrand van het Port Campbell NP op uit zee. De twaalf reusachtige rotsen hebben duizenden jaren lang de wind en de branding kunnen weerstaan. Even verder naar het westen ligt de 'London Bridge', een enorme natuurlijke brug met twee door het zeewater uitgesleten brugbogen. Eén daarvan is in 1990 ingestort. Een andere indrukwekkende formatie is 'The Arch', een enorm rotsblok die als een zuil uit de oceaan omhoog steekt.

De 'Twelve Apostles', 'The Arch' en de 'London Bridge' vormen de grootste toeristische attractie langs de Great Ocean Road. Er zijn tal van parkeerplaatsen, boardwalks en viewing platforms gemaakt, die een spectaculair zicht bieden op de rotsformaties, onder het constante gebeuk van de zuidelijke oceaan op de rotsen. Het is ook mogelijk om er met een helikopter hier rondvluchten te maken. De Great Ocean Road heeft dit gebied ontsloten en tot de icoon van het boeiende en veelzijdige landschap van Victoria gemaakt.

Reizen naar Australië

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Australië geselecteerd:


Australië Flydrive - geniet in uw eigen tempo
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Geniet in uw eigen tempo! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen, bijvoorbeeld per huurauto. Met deze flydrive kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1860,- per persoon
Australië Flycamper reis - Vrijheid ten top!
27-daagse rondreis Australië! Deze camper reis is inclusief vlucht met Qantas Airways, 2 hotelovernachtingen en 22 dagen camperhuur
Deze camper reis biedt u maximale vrijheid! Australië is zeer geschikt om op eigen gelegenheid per camper reizen. U kunt op campings midden in de natuur overnachten, vaak zelfs in de Nationale Parken. Kiest u voor de oostkust kunt u bijvoorbeeld ook een camping bij het strand zoeken. Het ultieme gevoel van vrijheid is ook dat u kunt lunchen op de meest bijzondere plekken met uw eigen boterham. Met deze flycamper reis kunt u zelf uw route bepalen, alleen het hotel bij aankomst en vertrek zijn voor u gereserveerd.
Al vanaf € 1990,- per persoon
Australië en het grandioze Zuidoosten + Bali
28-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Singapore Airlines
Een heerlijke reis om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. U vliegt naar Adelaide en haalt daar een huurauto op waarmee u in 16 dagen door het grandioze Zuidoosten naar Sydney rijdt. De route kunt u zelf bepalen of vooraf door ons laten vastleggen. Na een aantal dagen genieten in Sydney vliegt u naar Bali waar u de reis afsluit met een aantal relaxdagen aan het strand.
Al vanaf € 2520,- per persoon
Australië reis - Sydney, Outback & Reef
27-daagse rondreis Australië inclusief vlucht met Emirates, verblijf Sydney, Red Centre en autohuur
Bij deze afwisselende reis maakt u kennis met de contrasten van het Australische landschap. U bezoekt de Metropool Sydney, de uitgestrekte woeste Outback en de gevarieerde groene en tropische oostkust van Cairns tot aan Brisbane. In de Outback maakt u in een kleine groep (max. 16 personen) een comfortabele kampeersafari. U bezoekt Ayers Rock, de Olgas en Kings Canyon. Langs de oostkust heeft u de keuze uit een huurauto of camper waarbij u zelf uw route en reistempo bepaalt.
Al vanaf € 3085,- per persoon
Verlaten Westkust - 29 dagen
29 daagse Australië vakantie inclusief vlucht met Singapore Airlines, hotelovernachtingen en autohuur.
De westkust met haar overwegend onbekende nationale parken biedt een interessante variatie aan landschappen en een indrukwekkende flora en fauna. Ontdek het authentieke Australië!
Al vanaf € 4125,- per persoon
Australië Flydrive - East Coast Discovery
27 dagen inclusief vlucht met Cathay Pacific, 24 hotelovernachtingen en 22 dagen huurauto
Een goede voorbereiding op uw reis naar Australië is het halve werk. Dit temeer aangezien veel reizigers in een beperkte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden van Australië willen zien. Er is vaak tijd te kort om alles te zien. Gelukkig kunnen we u een eind op weg helpen. Met deze autorondreis hoeft u geen kostbare tijd te voordoen aan hotels zoeken en u bent ervan verzekerd dat u steeds overnacht in perfecte accommodaties. De reis is ook in omgekeerde volgorde mogelijk.
Al vanaf € 4440,- per persoon
Rondreis Australië en Fiji
29 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam met Cathay Pacific en Fiji Airways
Tropisch Cairns en het Great Barrière Rif, de Outback van Australië, kosmopolitisch Sydney en één van de 333 eilanden van Fiji. U treft het allemaal in deze 29 daagse reis. Laat u verassen door de contrasten van Australië en de vriendelijke bewoners van Fiji.
Al vanaf € 4450,- per persoon
Melanesia Explorer - Sydney, Vanuatu en Fiji
23 dagen Sydney, Vanuatu en Fiji inclusief vlucht met Cathay Pacific, 19 hotelovernachtingen, transfers en excursies.
Een droomcombinatie van de metropool Sydney en 2 zeer uiteenlopende Zuidzee bestemmingen. Ontdek de onbekende cultuur, rituelen en gebruiken van Vanuatu en maak kennis met de eilanden Efate, Tanna en Santo. Reis door naar Fiji en verken het hoofdeiland in eigen tempo. Fiji, waar de bevolking een vrolijkheid en liefde voor het leven heeft die je bijna nergens anders in de wereld aantreft. Islandhoppen in de Stille Zuidzee, laat u betoveren!
Al vanaf € 4935,- per persoon
Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië
35 dagen inclusief vlucht vanaf Amsterdam
Afgezonderde volksstammen, ongerepte jungle, paradijselijke privé-eilandjes – op Papoea-Nieuw-Guinea wachten talloze geheimen op ontdekkers. Met deze individuele reis met verblijf in de beste ecolodges en vervoer per privéjet bent u daar straks één van. De overstap naar Australië is snel gemaakt, Cairns in de top van tropisch Noord-Queensland, ligt slechts op 1 uur en 25 minuten vliegen van Port Moresby. Een ongekend avontuur vol wonderen wacht op u.
Al vanaf € 7915,- per persoon
Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn
22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong
Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).
Al vanaf € 8500,- per persoon

Hotels en Resorts in Great Ocean Road

Een selectie van de hotels en resorts in Great Ocean Road:

Chris's Beacon Point Villas
 Great Ocean Road - Victoria - Australië
Deze boutique lodge ligt in de heuvels boven het plaatsje Apollo Bay met uitzicht over Bass Strait. Het restaurant van Chris's Beacon is de Mekka geworden voor gastronomische reizigers. Zijn persoonlijke benadering en gastvrijheid heeft hem geliefd gemaakt in de regio. De 8 studio's en villa's zijn…
Comfort Inn The International
 Great Ocean Road - Victoria - Australië
Apollo Bay is gelegen aan de beroemde Great Ocean Road, ca. 185 km van Melbourne en is een goede uitvalsbasis voor een verkenning van het Great Otway National Park of de 12 apostelen. Het motel is centraal gelegen, nabij bezienswaardigheden zoals de haven of de golfclub en slechts door de Great…
Cumberland Lorne Resort
 Great Ocean Road - Victoria - Australië
Dit aangename resort ligt bij het strand in de baai van Lorne Op 90 minuten rijden van Melbourne. Winkels, restaurants, pubs liggen op loopafstand. De 99 suites zijn voorzien van balkon, airco, TV, telefoon, volledig uitgeruste keuken met wasmachine en droger, strijkijzer & -plank, haardroger, thee…
Oscars Waterfront Boutique Hotel
Great Ocean Road - Victoria - Australië
Het historische kuststadje Port Fairy ligt 30 km ten westen van Warrnambool aan de beroemde Shipwreck Coast. Het hotel is gelegen aan de Moyne River met uitzicht op de jachthaven. alle kamers zijn voorzien van airco en privébadkamer. De elegante Courtyard Rooms beschikken over een kingsize bed, tv,…

Vervoer in Australië

Voor informatie over vervoer in Australië verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Australië-pagina.

Terug naar boven