Vakantie Canada - Amerika

In Canada vindt u vele natuurwonderen, zoals de imposante Niagara Falls, de diamantblauwe gletsjers, de Rocky Mountains en de fjorden die diepe en smalle wiggen drijven in de kustlijn.

De golven van de Atlantische Oceaan beuken in het oosten tegen het steile, rotsachtige voorgebergte.

De hoge golven van de Stille Oceaan storten zich in het westen met geweld op de prachtige zandstranden die worden omgeven door dichte regenwouden.

In het centrale deel van het land liggen uitgestrekte prairies, een 'gouden' zee tijdens de zonsondergang!

Canada heeft een oppervlakte van bijna 10 miljoen vierkante km en omspant hiermee een kwart van alle tijdzones van de wereld. Het is het op een na grootste land ter wereld.

De grillige kustlijn van het noorden is bijna 24000 km lang en grenst aan de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee.

De gigantische Hudson Baai snijdt vanuit het noordoosten diep in het land. Geen land op aarde heeft meer rivieren en zoetwatermeren dan Canada. 's Werelds grootste zoetwaterbassins, de Grote Meren, deelt het met de Verenigde Staten en het heeft tevens nog 32 andere meren die groter zijn dan 1300 km2.

Weersomstandigheden

Omdat Canada zo'n uitgestrekt land is, varieert het klimaat sterk en geven wij u enkel de klimaten van British Columbia (BC). In het voorjaar (½ maart tot ½ mei) kunt u temperaturen verwachten van rond de 8 en 17 graden Celcius. De zomer (½ mei tot ½ september) is een stuk warmer en dan kan het kwik stijgen tot 22 graden. In de maanden september en oktober daalt de temperatuur naar de 17 graden en de wintermaanden zijn koud. Vooral als u noordelijker gaat in deze staat. Temperaturen rond het vriespunt zijn niet ongewoon.

In de staat Alberta (waar de Rocky Mountains liggen) ligt de temperatuur een stuk lager en vindt u enkel in de maanden juni, juli augustus echt zomerweer met temperaturen van 12 – 19 graden.

Voor meer regionale informatie over Canada, ga naar:

terug naar boven

Hoogtepunten van Canada

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Canada.


Reizen naar Amerika

Wij hebben voor u de volgende reizen naar Amerika geselecteerd:


Las Vegas en Hawaii
12 dagen vakantie Hawaii en Las Vegas inclusief vlucht met United Airlines vanaf Amsterdam
Een unieke combinatie van de gokstad bij uitstek Las Vegas en de door wuivende palmen omzoomde stranden van Hawaii. In Vegas kunt u niet alleen gokken, er zijn tal van interessante shows die u kunt bezoeken. In Hawaii is het tijd voor ’puur genieten’ en dan hebben wij het niet alleen over de prachtige stranden en de blauwe wateren van de grootste oceaan ter wereld. Hawaii heeft een heerlijk relaxt sfeertje en een indrukwekkende natuur. Slapende en actieve vulkanen, lavastromen, rijstvelden, jungle, een spectaculaire canyon en messcherpe zee kliffen u treft het allemaal op deze bijzondere eilandengroep.
Al vanaf € 1680,- per persoon
Supersaver Hawaii en Amerika
25 dagen Hawaii en Amerika incl. vlucht met United Airlines, 9 hotelovernachtingen en 3 weken huurauto
25 Dagen Californië en 1 eiland naar keuze in Hawaii. Het westelijk deel van de Verenigde Staten is het meest gevarieerd in landschap en biedt een keur aan attracties en bezienswaardigheden. Een rondreis per huurauto is een uitstekende manier om een indruk te krijgen van dit gebied (voor een routevoorbeeld zie selfdrives in de USA). En wat is heerlijker dan daarna nog een weekje uitrusten en genieten op een subtropisch Hawaiiaans eiland.
Al vanaf € 2265,- per persoon
Washington DC en Hawaii (Oahu en Maui)
15 dagen Washington en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 12 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 15 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in Washington DC.
al vanaf € 2345,- per persoon
New York en Hawaii (Oahu en Maui)
16 dagen New York en Hawaii (Oahu en Maui) incl. vlucht met United Airlines, 13 hotelovernachtingen en huurauto
De Hawaiiaanse eilanden vormen door de prachtige natuur en het aangename klimaat een ideale vakantiebestemming. De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan. Hawaii is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied groter dan Europa. Tijdens deze 16 daagse reis bezoekt u de eilanden Oahu en Maui en combineert u Hawaii met een 'City' stopover in New York.
Al vanaf € 2810,- per persoon

Hotels en Resorts in Canada

Een selectie van de hotels en resorts in Canada:

Er zijn geen hotels gevonden.


Vervoer in Amerika

Voor informatie over vervoer in Amerika verwijzen wij u graag door naar onze uitgebreide Amerika-pagina.

Terug naar boven