• SingaporeWereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti
  • Machu Picchu, PeruWereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti
  • Sydney Opera House, AustraliëWereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti
  • Singapore bij nachtWereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti
  • Zonsondergang bij PaaseilandWereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti
0 1 2 3 4

Wereldreis via Zuid-Amerika en Tahiti 22 dgn

22 dagen wereldreis met Peru, Paaseiland, Tahiti, Australië en Hong Kong

Een wereldreis is nog steeds iets bijzonders. Maak kennis met fascinerende metropolen als Sydney en Hong Kong, indrukwekkende Inca ruïnes zoals Machu Picchu en het mythische Paaseiland. Ontspan ondertussen een paar dagen in Tahiti, het paradijs van de Stille Zuidzee. Een unieke combinatie. Keuze uit twee hotelcategorieën: 3 * hotels (Standard (=STD)) of 4 * hotels (Superior (=SUP)).


Reisprogramma

(Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: (za) Brussel of Amsterdam - Lima. 
Vlucht met LAN van Brussel of Amsterdam naar Lima.   

Dag 2: (zo) Lima (ontbijt). 
Vroeg in de ochtend aankomst in Lima. Transfer naar uw hotel, waar een early check-in is geregeld, zodat u meteen over uw kamer kunt beschikken. U kunt zich opfrissen en wat uitrusten.
’s Middags een citytour door de hoofdstad van Peru en bezoek aan het interessante Larco Herrera museum.  Overnachting Hotel Arawi (STD) of Four Points by Sheraton (SUP). 

Dag 3: (ma) Lima - Cuzco (ontbijt). 
Transfer van uw hotel naar de luchthaven en vlucht naar de oude hoofdstad van de Inca’s, Cuzco. Transfer naar uw hotel. Aansluitend halve dag stadstour door Cuzco. U ziet o.a. het middelpunt van het rijk van de Inca’s, de Plaza de Armas met de kathedraal, de indrukwekkende vestiging Sacsayhuaman, het amfitheater van Kenko en Puca Pucara. Aansluitend bezoekt u Tambomachay met zijn twee aquaducten, die nu nog steeds vers water naar de omgeving brengen. Overnachting Hotel Maytaq (STD) of Novotel (SUP). 

Dag 4: (di) Cuzco - Heilige Vallei (ontbijt/lunch). 
Dagexcursie in de Heilige Vallei naar Pisac en de bekende indianenmarkt. Aansluitend bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van de Inca vesting Ollantaytambo. Overnachting Sonesta Posada del Inca Yucay (STD) of Hotel Aranwa (SUP - koloniale kamer). 

Dag 5: (wo) Machu Picchu (halfpension)
Vroeg in de ochtend transfer naar het station en rit met de trein naar Aguas Calientes. Van daar verder met een kleine bus op een kronkelige weg naar Machu Picchu, hoogtepunt van elke Peru reis. Tour door de beroemde en fascinerende ruïnes van de ´verloren stad van de Inca’s´. Daarna keert u terug naar Aguas Calientes. Overnachting Hotel El Mapi (STD - superior kamer, SUP - suite). 

Dag 6: (do) Machu Picchu - Cuzco (ontbijt). 
’s Ochtends heeft u de tijd om Aguas Calientes of Machu Picchu op eigen houtje te verkennen (tweede entree inbegrepen). ’s Middags rit terug naar Cuzco met trein/bus en transfer naar uw hotel. Overnachting Hotel Maytaq (STD) of Novotel (SUP). 

Dag 7: (vr) Cuzco - Lima - Santiago de Chile (ontbijt). 
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Santiago de Chile via Lima. Overnachting Holiday Inn Aeropuerto (STD/SUP). 

Dag 8: (za) Santiago de Chile - Paaseiland. 
Vandaag bereikt u uw volgende bestemming: Paaseiland. Het eiland is gelegen in de Stille Oceaan, tussen Chili en Tahiti, en is ongeveer 4.000 km verwijderd van beide landen. Na aankomst transfer naar uw hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. 2 overnachtingen en late check-out Hotel Puku Vai (STD) of Hotel Hare Noi (SUP). 

Dag 9: (zo) Paaseiland (ontbijt/lunch)
Vandaag leert u veel over de fascinerende geschiedenis van het Paaseiland. Langs de kust van de zwarte vulkanische rots bereikt u Vaihu, waar u de eerste moai zal zien. In Ranu Raraku, de steengroeve van het eiland, zijn talloze andere moai in alle stadia van voltooiing. Ahu Tongariki is met 15 moai de grootste cultusplaats van het eiland. Tot slot bezoekt u het prachtige witte zandstrand van Anakena. Hier kunt u onder de palmbomen liggen en zwemmen in de warme Stille Oceaan.   

Dag 10: (ma) Paaseiland - Tahiti (ontbijt). 
’s Ochtends excursie naar het zuiden van het eiland naar het ruïnedorp Orongo op de rand van de vulkaan Rano Kau, een van de meest indrukwekkende plekken van het eiland. Hier ziet u de heilige plaats van de 150 in steen gemetselde vogelmensen. ’s Middags maakt u een excursie naar de moai van Ahu Akivi. In tegenstelling tot de andere moai op het eiland kijken ze allemaal naar de Stille Oceaan. ’s Avonds transfer van uw hotel naar de luchthaven en vlucht naar Papeete (er is een late check-out geboekt zodat u tot vertrek gebruik kunt maken van uw kamer). Vanwege het tijdsverschil bereikt u Papeete kort na middernacht. Transfer naar uw hotel. Welkom in de Stille Zuidzee! Overnachting Manava Suite Resort (STD - Garden Studio, SUP - Studio Lagoon View). 

Dag 11: (di) Tahiti - Moorea (ontbijt). 
Transfer van uw hotel naar de haven en ferry transfer naar Moorea. Er is een transfer naar uw hotel. Geniet van uw verblijf! 3 overnachtingen Manava Beach Resort & Spa (STD - Premium Garden Pool Bungalow, SUP - Premium Overwater Bungalow). 

Dag 12: (wo) Moorea (ontbijt). 
Dag om het eiland te verkennen. Maak een bootexcursie, ga heerlijk zwemmen met de mantarays of ontspan lekker in het resort.

Dag 13: (do) Moorea (ontbijt). 
Geniet van uw laatste dag op het prachtige Moorea.   

Dag 14: (vr) Moorea - Tahiti (ontbijt). 
In de loop van de dag wordt u naar de haven gebracht voor de ferry terug naar Tahiti. Transfer naar uw hotel. Overnachting Manava Suite Resort (STD - Garden Studio, SUP - Studio Lagoon View). 

Dag 15: (za) Tahiti - Auckland. 
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Auckland. U vliegt over de datumgrens en komt op de volgende dag aan in Auckland.    

Dag 16: (zo) Auckland - Sydney. 
Vlucht van Auckland naar Sydney. Transfer op eigen gelegenheid naar uw hotel met een taxi of shuttle bus. 3 overnachtingen Holiday Inn Darling Harbour (STD - deluxe kamer) of Holiday Inn Old Sydney (SUP - executive kamer). 

Dag 17: (ma) Blue Mountains (ontbijt/lunch). 
Vandaag gaat u de hele dag op excursie naar de Blue Mountains. Eerst rijdt u naar Featherdale Wildlife Park, waar u Australische diersoorten zien. Daarna verder naar de Blue Mountains. Dit meer dan 1.000 m hoge stenen plateau met diepe kloven behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Aan de Wentworth watervallen wandelt u langs de kliffen, aan de rotsformatie ´Three Sisters´ bezoekt u een cultureel centrum van de Aboriginals en aan het uitzichtpunt Govetts Leaf geniet u van een heerlijk uitzicht op de Grand Canyon. Na de lunch keert u terug naar Sydney. U houdt hierbij een tussenstop aan de botansiche tuin in Mt. Tomah.   

Dag 18: (di) Sydney (ontbijt/lunch). 
Tegen 09.00 u. rijdt u naar Macquarie’s Point met prachtig uitzicht op het operahouse en de Harbour Bridge, daarna verder naar de uitgaansbuurt Kings Cross en naar de chique Double Bay. U passeert Vaucluse en wandelt over de kliffen bij de haven. Bij het beroemde Bondi Beach heeft u tijd voor koffie, voordat u via Paddington naar Chinatown en Darling Harbour gaat. U gaat hier aan boord van de EnigmaX en doet een cruise in een kleine groep. Tijdens de tocht geniet u van een heerlijk buffet. Tegen 16.30 u. komt u aan in Darling Harbour (transfer terug naar hotel niet inbegrepen).   

Dag 19: (wo) Sydney - Hongkong (ontbijt). 
Transfer op eigen gelegenheid van uw hotel naar de luchthaven (wij raden een taxi aan) en vlucht naar Hong Kong. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Hong Kong is een fascinerende stad. De contrasten tussen het traditionele en het moderne leven kunnen niet groter zijn. Absorbeer de dynamiek van deze metropool! 2 overnachtingen & late check-out Salisbury YMCA (STD - gedeeltelijk havenzicht, SUP - kamer met havenzicht). 

Dag 20: (do) Hong Kong (ontbijt).
’s Ochtends wordt u opgehaald voor een stadstour van ca. 4 u. door Hong Kong. Rest van de dag ter vrije besteding, om deze wereldstad op eigen houtje te ontdekken.

Dag 21: (vr) Hong Kong - vertrek (ontbijt). 
In de vroege avond wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven. De vlucht terug naar Europa vertrekt net na middernacht (wij boeken een late check-out zodat u tot vertrek gebruik kunt maken van uw kamer).

Dag 22: (za) aankomst in Brussel of Amsterdam. 
Aankomst ’s ochtends in Brussel of Amsterdam. Einde van uw wereldreis.  

 

U zou deze reis kunnen verlengen met Chili en/of Argentinië. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met een van onze verkopers. 

Prijzen en reisdata

Reisdata: Elke zaterdag *

Standaard: 

01.01.17 - 24.03.17 € 8.500
25.03.17 - 19.05.17 € 8.523
20.05.17 - 21.10.17 € 8.799
22.10.17 - 31.03.18 € 8.649

Superior: 

01.01.17 - 24.03.17 € 9.446
25.03.17 - 19.05.17 € 9.534
20.05.17 - 21.10.17 € 9.785
22.10.17 - 31.03.18 € 9.661

Vermelde prijzen zijn in euros per persoon en op basis van twee samenreizende personen.
Voor alleenreizenden geldt een toeslag.

 

Inclusief

Wereldreis, vermelde vluchten incl. taksen (stand: november 2016), overnachtingen in de gekozen hotelcategorie (STD - 3-4* hotels, SUP 4* hotels), vermelde maaltijden & transfers, vermelde excursies/tours met Engelstalige gids (uitgezonderd treinrit Peru is zonder reisbegeleiding). 

Exclusief

Overige maaltijden, optionele excursies en persoonlijke uitgaven, fooien. 

Let op

* Reisdata: Geen vertrek op 02.12.17, 09.12.17, 16.12.17 en 23.12.17

Terug naar boven