• Vakantie Haapai - Tonga
  • Vakantie Haapai - Tonga
  • Vakantie Haapai - Tonga
  • Vakantie Haapai - Tonga
  • Vakantie Haapai - Tonga
0 1 2 3 4

Vakantie Haapai - Tonga

Bezoek Ha'apai tijdens je rondreis Tonga

Ha'apai is de naam van de middelste eilandengroep van Tonga, gelegen tussen Tongatapu en Vava'u. Ha'apai bestaat uit paradijselijke atol-eilanden, met verlaten witte zandstranden, turquoise lagunes vol tropische vissen. In de verte heeft u zicht op steil oprijzende vulkanen, waar u rook uit ziet oprijzen. Het onderwaterleven op de koraalriffen rond Ha'apai is spectaculair en vormt een paradijs voor duikers en snorkelaars. In het dorpje Pangai kunt u elke ochtend zien hoe de vis in een groot net volgens de oiude tradities bijeen wordt gedreven en wordt binnengehaald.

Haápai bestaat in totaal uit 68 eilanden. Zeventien van de eilanden zijn bewoond. Twee van de grotere eilanden zijn Lifuka en Foa, die samen 4249 inwoners hebben. Daarna komen Nukunamo en Ha'ano die samen 4 dorpen en 728 inwoners hebben. Ten zuiden van deze eilanden ligt Uiha, waar een oude begraafplaats en monumenten zijn.

Op het nabij gelegen eiland Tofua kunt u een actieve vulkaan zien. Tofua kunt u bereiken per boot vanaf de Sandy Beach Resort, maar houdt er rekening mee dat het een paar dagen neemt om de boottocht te regelen en dat het alleen mogelijk is bij gunstig weer.

Het is niet moeilijk om op deze eilanden de rest van de wereld te vergeten. Het vliegveld ligt op het eiland Lefuka (Pangaia), vanwaar u kunt vliegen naar Tongatapu en Vava'u. Vanaf Lefuka kunt u via een gravelweg de eilanden Foa, Ha'ano, Uoleva en 'Uiha kunt bereiken.

[Titel Kader]

[Tekst Kader]


Hoogtepunten van Haapai

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Haapai.

Uonuku Hahake
Uonukuhahake is een onbewoond zandeiland, dat ten zuiden van Uiha-eiland. Het heeft een mooi koraalrif en vormt een goede duiklocatie.

Tofua Island
Ongeveer 30km ten westen van Lefuka liggen de actieve vulkane Ta'u en Tofua. Deze eilanden kunnen - zij het met moeite - bezocht worden als u genoeg tijd en durf heeft. Er zijn geen stranden, beschutte baaien of natuurlijke havens - zodat een bezoek per boot soms hachelijk is. Maar eenmaal aan land wordt u wel beloond, na een prachtige wandeltocht langs een groot zoetwatermeer in de caldera van Tofua, bereikt u na een klim krater van een kleinere - maar nog actieve vulkaan. U ziet binnen in de krater de kolkende lava met af en toe door explosieve krachten omhoog geworpen gloeiendhete lavabrokken. De excursie is niet ongevaarlijk, maar wel absoluut één van de meest spectaculaire die u ooit zult maken in de Pacific. Het eiland Tofua is 47 km² groot en het hoogste punt is 558 meter. Het eiland is momenteel onbewoond, er leven alleen vogels, varkens, vleermuizen en de vleerhonden.

Het eiland Tofua is overigens ook een heel markant eiland in de Pacific. Hier, voor de kust van het eiland Tofua, vond op 28 april 1789 de muiterij op de Bounty plaats. Captain William Bligh was die dag door de muiters van de Bounty overboord gezet, tesamen met nog 18 getrouwe bemanningsleden. Captain Bligh en z'n mannen landde kort daarna in een sloep op het eiland Tofua, in de hoop voldoende proviand te vinden voor de hachelijke tocht naar Indië. Aanvankelijk vonden ze bij de inboorlingen een vriendelijk onthaal, maar na enkele dagen merkte kapitein Bligh dat ze kwade bedoelingen hadden. Op 3 mei voer de sloep haastig weg. Een van de mannen, John Norton, bleef achter en werd door de inboorlingen gedood.

Voor informatie over andere eilanden in Tonga, ga naar:


Accommodatie(s) op de Haapai

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijk te boeken accommodatie op de Haapai.

Hotels en Resorts in Haapai

Een selectie van de hotels en resorts in Haapai:

Sandy Beach Resort
 Haapai - Tonga
Het Sandy Beach Resort ligt op het eiland Foa, ca. 10 km ten noorden van Pangai, op het eiland Lifuka. Lifuka behoort tot de eilandengroep Haapai. de 12 fales of bungalows kijken uit op de Pacific, hebben een eigen terras met ligstoelen en zijn ingericht met rotanmeubelen, plafondventilator,…
Terug naar boven