Oostelijke USA

In het oosten van de Verenigde Staten liggen de steden New York, Boston, Philadelphia en Washington DC. Dit gedeelte van Amerika werd 300 jaar geleden als eerste gekolonialiseerd door Europese immigranten. Langs de oostkust loopt een gebergte - de Appelachen - waar enkele natuurparken te vinden zijn.

Ten noorden van New York liggen de Niagara watervallen, die u zowel vanuit het zuiden (USA) als het noorden (Canada) kunt bezoeken.

De oostkust van de USA is een favouriete vakantiebestemming voor Nederlanders, vooral een stadsbezoek aan New York op weg naar de westkust en Hawaii is erg populair.

Het uitgestrekte centrale deel van de Verenigde Staten bestaat uit een vruchtbaar landbouwgebied, dat wordt doorsneden door rivieren als de Missouri, Mississippi en de Ohio. U vindt er de music-capitals Nashville (country & western), New Orleans (dixieland jazz) en Chicago (blues).

De afstanden zijn enorm, maar de landschappen wisselen elkaar. Het merengebied in het noorden, moerasland in het zuiden, woestijn en bergen in het westen. Het leven in New Orleans is rustig en aangenaam.

Het zonnige klimaat, het ruime aanbod van restaurants en entertainment en de easy going mentaliteit van de bewoners maken een verblijf in de stad tot een feest. Of wat dacht u van een cruise met een Steamboat over de Mississippi rivier?

Voor meer regionale informatie over de oostelijke USA, ga naar: