Saguaro National Park

Saguaro National Park

Dit uit twee delen bestaande park heeft grote cactussen op zijn grondgebied. De twee delen, Rincon Mountain Unit en Tucson Mountain Unit, zijn tevens een deel van de prachtige Sonoran Desert die het zuidwestelijk deel van Arizona, de zuidoostelijke hoek van California en bijna geheel de Mexicaanse plaats Sonora beslaat. De befaamde Saguaro-cactus komt alleen in de Sonoran Desert voor.

In 1994 werd een gedeelte uitgeroepen tot Nationaal Park, juist voor de bescherming van de gigantische cactussen. De cactus leeft tussen de struiken en woestijnvegetatie en kan een maximale lengte van 15 meter hoog bereiken. Ze kunnen ongeveer 200 jaar oud worden.

Een prachtig uitzicht op een bos met Saguaro's is te zien in de Rincon Mountain Unit, met als achtergronddecor Rincon Mountain. Door dit gedeelte van het park loopt de 13 km lange Cactus Forest Drive, een verharde autoweg.

In de Tucson Mountain Unit kan men een museum bezoeken: het Arizona-Sonoran Desert Museum. Het is een interessant openluchtmuseum met levende dieren en bijzondere planten. In dit gedeelte van het park loopt een onverharde weg, de 10 km lange Bajada Loop Drive, die ook uitzicht geeft op reuzencactussen.