Alaska

Vakantie in Alaska

Vakantie Alaska - Amerika

Alaska ligt in het meest noordwestelijke deel van het Noord-Amerikaanse vasteland. Het is de grootste staat van de Verenigde Staten met een oppervlakte van 1.518.775 vierkante kilometers. Het inwonersaantal bedraagt 450.000 en dit maakt Alaska daarmee de dunst bevolkte staat van de Verenigde Staten. In het oosten grenst Alaska aan . Verder wordt Alaska omsloten door water. Het is een staat van uitersten: Alaska heeft meer dan de helft van alle gletsjers op zijn grondgebied en bijvoorbeeld meer dan 52.000 km aan kustlijn. Van noord naar zuid is de afstand 2240 km, van oost naar 1392 km.

De hoofdstad van Alaska is Juneau, maar de grootste stad is Anchorage. Anchorage is naar verhouding dicht bevolkt, bijna de helft van alle inwoners van Alaska woont hier.

Kerngegevens van Alaska

Hoofdstad = Juneau
Oppervlak = 571.951 vierkante km's
Bijnaam = The Last Frontier
Bevolking = 634.892 

Hoogtepunten van Alaska

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Alaska

Anchorage | Vakantie Alaska

Anchorage

Verblijf Anchorage

Anchorage, de grootste stad van Alaska, ligt in het zuid-centrale deel van de staat op de Cook Inlet. Het staat bekend om zijn culturele bezienswaardigheden. De stad is ook een toegangspoort tot nabijgelegen wildernisgebieden en bergen.

Hotels Alaska | Vakantie Alaska

Hotels

Hotels in Alaska

Op zoek naar een mooi verblijf in Alaska? Wij bieden een groot scala aan diverse accommodaties in verschillende prijsklasse.

Denali | Vakantie Alaska

Denali

Denali National Park

Denali National Park is het meest bekende en de best bezochte trekpleister in Alaska. Mount McKinley, waarvan de top altijd met sneeuw bedekt is, ligt in deze regio en is de hoogste berg in de Alaska Range.

Gates Of The Arctic | Vakantie Alaska

Gates Of The Arctic

Gates Of The Arctic NP

De Gates of the Arctic National Park worden vaak omschreven als de grootste nog ongerepte wildernis van Noord-Amerika. Ontdek het meest noordelijke deel van de Rocky Mountains of een van de andere prachtige bergketen met schitterende dalen.

Glacier Bay | Vakantie Alaska

Glacier Bay

Glacier Bay National Park

Glacier Bay National Park ligt in het zuidoostelijke deel van Alaska. Het park heeft 16 actieve getijdengletsjers, met ijsformaties gevulde baaien, mooie bossen en veel wilde dieren. Verder is een belangrijk onderdeel van het park de bultrugwalvis die hier in de zomer komt foerageren.

Katmai | Vakantie Alaska

Katmai

Katmai National Park

Het Katmai Nationaal Park staat bekend om de Valley of Ten Thousand Smokes. Dit prachtige dal is een maanachtig landschap, gecreëerd door een van de krachtigste vulkaanerupties uit de moderne tijd.

Kenai Fjords | Vakantie Alaska

Kenai Fjords

Kenai Fjords National Park

Het Kenai Fiords NP wordt gekenmerkt door de ruige wildernis aan de kust, door gletsjers gevormde bergdalen en fjorden, een ontzettend groot ijsveld waarin de Kenai Mountains vrijwel in het geheel zijn verdwenen en verschillende getijdengletsjers.

Lake Clark | Vakantie Alaska

Lake Clark

Lake Clark National Park

Honderdzestig km ten zuidwesten van Anchorage ontmoeten de Alaska Range en de Aleutian Range elkaar in het Lake Clark National Park. Het park ligt in het hart van de Chigmit Mountains langs de westkust van de Cook Inlet.

Wrangell Saint Elias | Vakantie Alaska

Wrangell Saint Elias

Wrangell St Elias National Park

Het Wrangell - Saint Elias National Park is van een ongerepte schoonheid. Dit park telt meer dan honderd gletsjers waarvan de Malaspina Glacier en de Nabesna Glacier tot de allergrootste van de wereld behoren.