• Strand van Savaii, Samoa
 • Siufaga Beach Resort, Samoa
 • Waterval op Samoa
 • Blowholes op Savaii, Samoa
 • Strandpicknick bij Sinalei Reef Resort & Spa, Samoa
0 1 2 3 4

Vakantie Samoa

Tips voor uw rondreis op Samoa! Uw droomreis, onze specialiteit

Kaart van Samoa

De hagelwitte stranden, blauwe zee, de vele palmbomen en het contrast met het zwarte lava maken Samoa bijna buitenaards. Maar wat een vakantie op Samoa werkelijk waard maakt, is het traditionele Polynesische leven!

Tips voor uw vakantie op Samoa! Uw droomreis, onze specialiteit!

Op deze pagina vindt u alles over Samoa, zoals geografische informatie, bezienswaardigheden, het Polynesische leven, de onderwaterwereld en praktische informatie zodat u voorbereid op vakantie naar Samoa gaat.

Over Samoa

Samoa is een Polynesische archipel, de eilanden werden vroeger ook wel de Navigator-eilanden genoemd. De eilanden liggen ten oosten van Fiji in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan. De eilanden omvatten ongeveer 3.041 km² en 253.120 inwoners en zijn politiek gezien verdeeld over twee staten:

 • Samoa (vroeger West-Samoa genoemd) - 2.842 km² met 198.926 inwoners
 • Amerikaans-Samoa (of Oost-Samoa; onderdeel van Amerikaans Oceanië) - 199 km² met 54.194 inwoners

  De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en worden gekenmerkt door de ruige dik begroeide berg kliffen.

Upolu: het hoofdeiland van Samoa

Wanneer u op vakantie naar Samoa gaat, zult u landen op het hoofdeiland Upolu. Upolu is bergachtig, prachtig begroeid en heeft verborgen baaien en ongerepte stranden. In het charmante hoofdstadje Apia tref je nog die typische zuidzeeatmosfeer. De vriendelijke Samoanen zijn namelijk een attractie op zichzelf. Reden voor schrijvers als Robert Louis Stevenson (schateiland), Somerset Maugham en Rupert Brooke om hier langere tijd te verblijven. Westelijk van Upolu ligt Savai'i, groter, ruiger en ongerepter. Het eiland toont nog veel sporen van een recente vulkaanuitbarsting.

Pago Pago: de hoofdstad van Amerikaans-Samoa

Tijdens uw vakantie op Samoa, mag een bezoek aan Pago Pago, gelegen op Tutuila, niet ontbreken. Pago Pago is de hoofdstad van Amerikaans-Samoa. De haven van Pago Pago lijkt op een fjord, maar is in feite een diepe krater die miljoenen jaren geleden aan de zuidzijde is ingestort. Een kabelbaan naar de top van de "Rainmaker" berg biedt een ongeëvenaard uitzicht over Pago Pago, de rest van het eiland en de Stille Oceaan.

Het leven op Samoa

Een vakantie op Samoa is Polynesië in zijn meest pure vorm. De tijd lijkt hier stil te staan, de meeste lokale mensen leven nog zeer traditioneel in kleine dorpjes her en der verspreid over de eilanden. En de mensen, inclusief mannen en politie, dragen allemaal fel gekleurde rokken en traditionele tatoeages. De reggae muziek is overal te horen en de mensen lachen, zingen, kletsen en dansen de hele dag. De huizen zijn heel simpel, maar volledig versierd met kleurrijke omheiningen, vlaggetjes en bloemen. Echt een andere wereld, waar u uw ogen zult uitkijken.

Ontdek de betoverende onderwaterwereld tijdens uw vakantie op Samoa

De onderwaterwereld van Samoa is absoluut betoverend. Het gezonde, kleurrijke koraal en de sterke stromingen zorgen voor een mooi decor om te snorkelen of duiken. U vindt er veel scholen met prachtige vissen, rifhaaien en de zeldzame groene schildpad. En wanneer u in het goede seizoen op vakantie in Samoa bent, kunt u ook dolfijnen en walvissen tegenkomen!

Samoa is een Polynesische archipel, de eilanden werden vroeger ook wel de Navigator-eilanden genoemd. De eilanden liggen ten oosten van Fiji in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan. De eilanden omvatten ongeveer 3.030 km² en 250.000 inwoners en zijn politiek gezien verdeeld over twee staten:

 • Samoa (vroeger West-Samoa genoemd) - 2.831 km² met 185.000 inwoners;
 • Amerikaans-Samoa (of Oost-Samoa; onderdeel van Amerikaans Oceanië) - 199 km² met 65.000 inwoners.

De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en worden gekenmerkt door de ruige dikbegroeide bergkliffen.

Upolu - het hoofdeiland van Samoa - is bergachtig, prachtig begroeid en heeft verborgen baaien en ongerepte stranden. In het charmante hoofdstadje Apia tref je nog die typische zuidzeeatmosfeer. De vriendelijke Samoanen zijn namelijk een attractie op zichzelf. Reden voor schrijvers als Robert Louis Stevenson (schateiland), Somerset Maugham en Rupert Brooke om hier langere tijd te verblijven. Westelijk van Upolu ligt Savai'i, groter, ruiger en ongerepter. Het eiland toont nog veel sporen van een recente vulkaanuitbarsting.

Pago Pago, gelegen op Tutuila, is de hoofdstad van Amerikaans-Samoa. De haven van Pago Pago lijkt op een fjord, maar is in feite een diepe krater die miljoenen jaren geleden aan de zuidzijde is ingestort. Een kabelbaan naar de top van de "Rainmaker" berg biedt een ongeëvenaard uitzicht over Pago Pago, de rest van het eiland en de Stille Oceaan.

Kerngegevens van Samoa & Amerikaans-Samoa

 • Landoppervlak: 3.041 km²
 • Inwoners: 253.120
 • Inwoners per km²: 82,5
 • Hoofdstad: Apia

Regionale informatie over Samoa

(Western) Samoa

American Samoa

Algemene en Praktische reisinformatie over Samoa

Op vakantie naar Samoa

Een vakantie op Samoa is Polynesië in zijn meest pure vorm! Wilt u graag meer informatie over Samoa? Download dan de brochure of neem contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over een vakantie op Samoa!

 


Terug naar boven